Is deze pandemische familienaam een ​​betere keuze dan DocuSign-aandelen?

Is deze pandemische familienaam een ​​betere keuze dan DocuSign-aandelen?

We denken dat videoconferenties belangrijk zijn Zoom voorraad (NASDAQ: ZM), dat door de Covid-19-pandemie als een begrip naar voren kwam, is momenteel een betere keuze in vergelijking met de speler voor digitale handtekeningen Docusign voorraad (NASDAQ: DOCU), ondanks de heropening van fysieke ruimtes na Covid-19. Terwijl DocuSign handelt tegen ongeveer 29x de trailing-inkomsten, handelt Zoom tegen een redelijkere 20x trailing-inkomsten. Bovendien is de gecorrigeerde winst van Zoom ook aanzienlijk hoger dan die van DocuSign. Er is echter meer aan de hand met de vergelijking. Laten we een stap terug doen om een ​​vollediger beeld te krijgen van de relatieve waardering van de twee bedrijven door te kijken naar de historische omzetgroei en de groei van de operationele marge. Ons dashboard DocuSign versus Zoom-videocommunicatie: branchegenoten; Welk aandeel is een betere gok? heeft hier meer details over. Delen van de analyse worden hieronder samengevat.

1. Zoom’s omzetgroei is sterker geweest

Beide bedrijven hebben zinvol geprofiteerd van de verschuiving naar afgelegen werkplekken als gevolg van de lockdown-beperkingen toen de Covid-19-pandemie zich over de hele wereld verspreidde. De omzet van Zoom groeide in het meest recente kwartaal met ongeveer 54%, terwijl de omzet van DocuSign met 50% steeg. Kijkend naar een langer tijdsbestek, zijn de inkomsten van Zoom de afgelopen drie jaar met ongeveer 160% gestegen, hoewel dit grotendeels te wijten was aan de ongekende stijging die het bedrijf door de pandemie zag (de omzet in FY’21 groeide 4x). Aan de andere kant is de omzet van DocuSign de afgelopen drie jaar met een samengesteld percentage van 41% gestegen, waarbij de groeipercentages consistenter zijn gebleven ten opzichte van Zoom.

Ergens naar uitkijken, De inkomsten van Zoom zullen naar schatting met 51% joj groeien in fiscaal 2022, tot ongeveer $ 4 miljard, volgens schattingen van de consensus. Aan de andere kant zullen de inkomsten van DocuSign naar verwachting met ongeveer 43% stijgen tot ongeveer $ 2,1 miljard in 2022. Hoewel beide bedrijven naar verwachting de groeipercentages de komende jaren verder zullen zien afkoelen, denken we dat de groeipercentages van DocuSign minder kunnen dalen dan Zoom.

2. De marges van Zoom zijn dikker dan die van DocuSign

Docusign blijft verliesgevend op GAAP-basis, met een operationele marge van ongeveer -9,5% over de afgelopen twaalf maanden. Zoom boekte echter marges van ongeveer 26,6% over de afgelopen 12 maanden. Dat gezegd hebbende, zijn aangepaste operationele marges waarschijnlijk een betere maatstaf voor jonge softwarebedrijven, gezien de grote potentiële op aandelen gebaseerde vergoedingen en Zoom-scores ook hier ten opzichte van DocuSign. Over Q2 FY’22 bedroeg Zoom’s non-GAAP operationele marge bijna 42%, vergeleken met ongeveer 19% voor DocuSign.

De aangepaste marges van DocuSign zijn ook verbeterd van ruwweg break-even niveaus in Q2 FY’20 tot niveaus van ongeveer 19% in Q2 FY’22, terwijl de marges van Zoom een ​​grotere stijging lieten zien van ongeveer 14% in Q2 FY’20 tot ongeveer 42% in Q2 Q2’FY22. Vooruitkijkend denken we dat beide bedrijven ruimte hebben om hun aangepaste marges te verbeteren, gezien hun grotendeels vaste kostenstructuren, op abonnementen gebaseerde modellen en sterke groei.

Het net van alles

Nu meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking volledig is gevaccineerd tegen Covid-19 en veelbelovende Covid-19-behandelingen in het verschiet liggen, zal de vraag naar softwaretools gericht op de trend van werken op afstand en samenwerking zeker afkoelen. Nu zal Zoom, de typische ‘pandemische voorraad’, in deze omgeving waarschijnlijk wat meer druk ervaren, omdat de tools van het bedrijf werden gebruikt als alternatief voor persoonlijke vergaderingen die zouden moeten worden hervat als mensen geleidelijk teruggaan naar kantoren en scholen. Het bedrijf van DocuSign zou daarentegen een beetje veerkrachtiger kunnen zijn, aangezien hulpmiddelen voor e-handtekeningen er zijn om zelfs na de pandemie te blijven bestaan, aangezien bedrijven waarschijnlijk overstappen van fysieke documenten naar meer naadloze digitale oplossingen, zelfs nadat de werkplekken weer zijn geopend.

Dat gezegd hebbende, heeft Zoom zichzelf ook aangepast om een ​​soort platform te worden, met nieuwe functies en toepassingen die geschikt zijn voor hybride en gedistribueerde werkruimten. Zoom richt zich ook steeds meer op grotere bedrijven, aangezien het meer dan een half miljoen klanten heeft met meer dan 10 werknemers en dit zou kunnen zorgen voor een betere omzetstabiliteit. Over het algemeen denken we dat Zoom-aandelen een betere keuze zijn in vergelijking met het huidige niveau, gezien de lagere waardering van 20x de achterblijvende inkomsten, tegenover ongeveer 29x voor DocuSign, en ook vanwege de sterkere marges. Bovendien blijft het aandeel Zoom in de loop van het jaar met ongeveer 25% gedaald, wat mogelijk een goed instappunt vormt voor beleggers.

Investeer met Trefis Marktconforme portefeuilles

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk