Is de nieuwe op futures gebaseerde Bitcoin ETF echt een ‘inferieur’ product?

Is de nieuwe op futures gebaseerde Bitcoin ETF echt een ‘inferieur’ product?

Morgen staat het eerste bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS gepland ga leven op de New York Stock Exchange.

De ProShares Bitcoin Strategy ETF, die zal worden verhandeld onder het tickersymbool BITO, zal “voornamelijk” investeren in bitcoin-futures, volgens een verklaring waarin de geplande lancering wordt aangekondigd.

Dit nieuwe fonds zou beleggers een aanzienlijke kans kunnen bieden om blootstelling aan bitcoin te krijgen zonder een digitale valutawissel zoals Coinbase of Kraken te gebruiken.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Niet iedereen heeft echter een optimistische kijk op deze ontwikkeling gegeven, met een recent MarketWatch artikel, geschreven door marktenredacteur Mark DeCambre, met nadruk op de zorgen van geregistreerde beleggingsadviseurs (RIA’s).

Het stuk citeerde Ben Cruikshank, hoofd van investeringsplatform Flourish, dat eigendom is van MassMutual en werkt met RIA’s die in totaal meer dan $ 1 biljoen aan beheerd vermogen hebben.

“De bedrijven waarmee we spreken zijn extreem sceptisch” over een op futures gebaseerde bitcoin ETF, verklaarde hij.

“De feedback die ik krijg is een afgeleide is een minder efficiënte vorm van eigendom,” merkte Cruikshank op.

Verder hebben RIA’s opgemerkt dat de bitcoin ETF die morgen live gaat, een “gecompliceerd futures-product” is, wat minder eenvoudig is dan het openen van een account bij Coinbase.

“Het is moeilijk om een ​​inferieur futures-product te rechtvaardigen”, zegt Cruikshank. “Dat is minder mijn feedback en meer wat bedrijven me vertellen.”

Verschillende analisten wogen op deze zorgen en boden hun perspectief.

“Cruikshank heeft gelijk met het geld”, zegt Ben Armstrong, oprichter van BitBoy-crypto.

“Spot Bitcoin die in Bitcoin moet worden afgewikkeld, is veel bullisher dan futures die op papier worden verrekend.”

“Maar laat dat de glans van een futures-ETF als geheel niet afnemen”, verklaarde hij.

“Dit is een paradigmaverschuiving. En het geeft old school-investeerders die kans om blootstelling aan Bitcoin te hebben.

“Het is gewoon een nieuwe stap naar adoptie en dat is wat iedereen in crypto graag ziet.”

Shone Anstey, voorzitter en CEO van netwerkinfrastructuurbedrijf LQwD Fintech Corp., sprak ook over deze kwestie.

Hij merkte op dat de op futures gebaseerde bitcoin ETF hogere kosten en complexiteit met zich mee zou brengen in vergelijking met een spotgebaseerd fonds.

Deze ontwikkeling betekent echter “een aanzienlijke overwinning op het gebied van regelgeving voor de Bitcoin-industrie en kan de SEC aanmoedigen om een ​​Bitcoin Spot Price ETF goed te keuren.”

Armando Aguilar, vice-president van Digital Assets Strategy voor Wereldwijde adviseurs van Fundstrat, gaf een soortgelijk standpunt.

“Een op futures gebaseerde ETF is niet wat iedereen in de ruimte verwachtte, maar het is een stap in de goede richting nu digitale activa mainstream worden”, verklaarde hij.

Silvia Jablonski, medeoprichter en chief investment officer voor ETF-sponsor Defiance ETF’s, gaf ook commentaar op de situatie.

“Het is heel opwindend nieuws dat Bitcoin in het ETF-formaat morgen op de Amerikaanse markten zal worden verhandeld”, verklaarde ze.

“Ik geloof dat dit de wereld van crypto voor de massa opent als nooit tevoren.”

“Is het het beste vehikel voor investeerders? Nou, het hangt af van de investeerder,” merkte Jablonski op.

“Ervan uitgaande dat de belegger geen cryptocurrency aan het delven is of zich niet prettig voelt bij het opslaan in een digitale portemonnee, is de volgende en gemakkelijkste en beste manier om pure Bitcoin-blootstelling te krijgen, het kopen van het fysieke activum / de valuta”, verklaarde ze.

“De tweede keuze is misschien kijken naar trusts die investeren in cryptocurrencies. Dat zijn de first movers op het gebied van beursgenoteerde fondsachtige structuren en worden al verhandeld op de secundaire markt (zoals Grayscale en Bitwise)”, aldus Jablonski.

“De ETF is echt het derde derivaat van blootstelling aan Bitcoin via een op de beurs genoteerde wrapper”, verklaarde ze.

“Voor beleggers die helemaal nieuw zijn in het handelen in crypto en zich niet op hun gemak voelen met de bovengenoemde manieren om directe toegang te krijgen, zijn op futures gebaseerde etf’s een goed alternatief.”

Ze wees er echter op met welke mogelijke nadelen beleggers te maken kunnen krijgen door hun geld in ETF’s te steken, zoals de ETF die zojuist is goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

“Ze hebben potentieel voor trackingfouten, extra kosten in verband met contango en limieten in termen van AUM die beschikbaar zijn om het fonds opnieuw in evenwicht te brengen na een bepaalde omvang, wat extra risico met zich meebrengt”, merkte ze op.

Mogelijke toename van de vraag

De introductie van deze nieuwe ETF kan mogelijk leiden tot een grotere vraag, wijzen verschillende analisten erop.

Aguilar sprak met de proliferatie van op futures gebaseerde fondsen, zoals het fonds dat morgen live gaat, en merkte op dat hoewel het geen spot-ETF’s zijn, hij nog steeds denkt dat ze erin zullen slagen om substantiële instroom van beleggers aan te trekken.

Jack McDonald, CEO van fintech-bedrijf PolySign, viel ook mee.

“Over het algemeen denk ik dat een Bitcoin-ETF meer vraag naar Bitcoin zal genereren dan er geen te hebben, omdat het veel regelgevende problemen oplost waar veel beleggers duidelijkheid over zoeken.” hij beweerde.

“Dat gezegd hebbende, een spot-ETF voor Bitcoin zou veel meer vraag genereren dan een futures-ETF voor Bitcoin, gezien de relatieve kosten en vergoedingen die hieraan zijn verbonden.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether, EOS en sol.

Source link

Zakelijk