Is de ‘Ethereum Destroyer’ na de Solana-zomer klaar voor een Solana-winter?

Is de ‘Ethereum Destroyer’ na de Solana-zomer klaar voor een Solana-winter?

Veel ontwikkelaars zijn over Ethereum. Het is te duur. Het is te traag. Alternatieven duiken op. Sommigen zijn er al een tijdje, zoals Cardano. Anderen zijn nieuw, zoals Solana. Het is de favoriet van iedereen dit jaar.

De afgelopen maanden ben ik op zoek geweest naar nieuwe blockchain-projecten om wat geld in te steken. Ik heb al Polkadot (DOT) en Cardano (ADA). Solana werd maanden geleden naar mij gegooid. Ik had moeten luisteren. Het is dit jaar met 12.000% gestegen. Dat klopt, twaalfduizend procent. Als je afgelopen december $ 1 in Solana stopte, zou je vandaag $ 12.000 hebben.

Ik heb de Solana Summer helemaal gemist. Ik haat het als dat gebeurt. Ik wil weten of ik me moet voorbereiden op de Solana Winter.

Kortom, Solana is een blockchain-platform waarmee ontwikkelaars nieuwe apps kunnen maken – of het nu gaat om gedecentraliseerde financiering of het maken van niet-vervangbare tokens. Het heeft nu 1,3 miljoen actieve rekeningen en heeft volgens het bedrijf 38 miljard transacties verwerkt. Op 7 november hebben ze $ 15,23 miljard aan gedecentraliseerde financieringsprojecten op Solana vastgezet. Metaplex is het middelpunt van Solana’s NFT-marktplaats, waar nu gemiddeld ongeveer $ 32 miljoen in NFT’s wordt verhandeld over een periode van 7 dagen.

Solana’s geschenk aan de crypto “dapps” universum creëren is dat het schaalbaarder is dan Ethereum en dat de “gasprijs” goedkoper is. Door deze kostenbasis explodeert het ecosysteem. Als Ethereum een ​​echt benzinestation was, zou de inflatie aan de pomp hoger zijn dan de president – oh, laat maar.

Ik heb een paar maanden geleden contact opgenomen met Solana, maar ik heb ze niet kunnen overtuigen om te praten over wat de toekomst biedt. Ze hadden het te druk met plannen voor hun Breakpoint-conferentie in Lissabon, die op 10 november eindigde.

Ik sprak met een aantal investeerders die hen goed kennen, evenals een aantal gebruikers om te peilen of ik meer dan $ 233 moet betalen om ten minste één SOL te kopen, aangezien ik er al een gemist heb om er een te kopen voor een dollar en afgelopen december te veranderen . Je moet haten als dat gebeurt.

“Als vermogensbeheerders houden we van Solana als investerings- en ontwikkelingsplatform”, zegt Ben McMillan, oprichter en CIO van IDX Digital Assets. Hun podcast “Off the Block” is voor crypto-investeerders die de nieuwe taal van blockchain-bedrijven willen begrijpen en mensen willen interviewen zoals: Anatoly Yakovenko, mede-oprichter van Solana. Yakovenko’s ouders zijn geboren in Oekraïne. Hij is 100% Americano; afgestudeerd aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign.

“We bouwen onze eigen gedecentraliseerde apps voor beleggingsbeheerfuncties, en we gaan van ontwikkeling uitsluitend op Ethereum naar ontwikkeling op Solana”, zegt McMillan, verwijzend naar goedkopere transactiekosten en schaalbaarheid.

Het voordeel van de first mover is enorm en anderen hebben parallellen getrokken met Betamax, een technologie die superieur was aan VHS-banden, maar nooit genoeg werd aangenomen om ertoe te doen. IDX Digital Assets kwam al vroeg in Solana vanwege de technologie, maar “voor ons was de kritieke statistiek toen we een groot aantal gebruikers zagen migreren van Ethereum”, zegt McMillan.

Net als bij elk ander product, “de klant heeft altijd gelijk”, en in dit geval werd het gemeten aan het gebruikerssentiment door degenen die Ethereum ontvluchtten voor Solana. Geklets over ontwikkelaars op Github, de feitelijke “ontmoetingsplaats” online voor ontwikkelaars, stond de afgelopen maanden helemaal in het teken van Solana.

De belangrijkste vraag op dit moment is: hoe goed schaalt Solana echt? Het netwerk lag op 15 september bijna een dag plat vanwege congestie. Zou dit een hardnekkiger probleem kunnen worden als ontwikkelaars migreren van Ethereum?

Ook het soort projecten dat op Solana wordt uitgevoerd, is belangrijk, zegt McMillan. “NFT’s zorgden voor de vroege groei, maar voor duurzame groei op de lange termijn zouden we aanhoudende groei willen zien in de niet-NFT gedecentraliseerde apps en in nieuwe projecten”, zegt hij.

Nigel Green, oprichter en CEO van de traditionele vermogensbeheerder deVere Group van $ 12 miljard – nu zwaar in crypto en fintech – zegt dat Solana “zeker een rijzende ster van crypto is. Het potentieel ervan wordt onmogelijk te negeren.”

De bullishness op Solana is overal, eerlijk gezegd. Als je wilt weten wat je moet doen met een winst van 12.000%, gooi je een knaller in Lissabon en hoewel ik niet ging – van wat ik hoorde – was het vol.

“Ik geloof dat Solana het volgende grote ding is na Bitcoin en Ethereum. Daarom koop ik het momenteel na de recente prijsdaling”, zegt Vladimir Kardapoltsev, CEO van PointPay in Estland, een blockchain die financiën dient als crypto-portemonnee en -uitwisseling en als betalingssysteem. “Scaling-vooruitgangen, zoals Layer 2-rollups, kunnen meer snelheid brengen in de momenteel trage wereld van blockchain. Op dit moment is Solana de snelste blockchain en het snelst groeiende ecosysteem.”

Blockchain-projecten zoals Solana moeten hun gebruikersbestand laten groeien. Ze hebben hiervoor ondersteuning van ontwikkelaars nodig, wat betekent dat ze computerprogrammeurs nodig hebben om hun systeem te kiezen om op te werken in tegenstelling tot, of misschien in aanvulling op, een andere blockchain.

“Solana heeft duidelijk leiderschap en er is behoorlijke financiering achter”, zegt Andrey Belyakov, oprichter van het Opium Protocol, gedecentraliseerd derivatennetwerk.

“Bij Solana worden alle vakjes aangevinkt. Ethereum is nog steeds de belangrijkste blockchain voor Dapps-ontwikkeling, ondersteund door de meest vooraanstaande community, maar er is plaats voor meer dan één. Ik volg Solana met grote belangstelling’, zegt Belyakov, een professionele handelaar in financiële derivaten en portefeuillebeheerder die ongeveer $ 30 miljard aan fondsen beheert.

Vanuit Breakpoint in Lissabon zei Solana COO Raj Gokal dat het doel van Solana was om 1 miljoen ontwikkelaars op zijn ecosysteem te krijgen. “Er is geen tijdlijn. Maar hoe snel willen we het zien? Zo snel mogelijk,” zei hij bij de opener van het evenement, zittend in een baseballpet naast Yakovenko, bijna identiek gekleed.

Niemand zou nog een winst van 100 procentpunten in Solana moeten verwachten. Is het de achtervolging waard? Ik herinner me steeds dat Ethereum ongeveer $ 200 kostte en nu is het meer dan $ 4.000. Dus ik ga ja zeggen. Hier moet ik even over nadenken.

“Dapps zijn veel nuttiger dan Bitcoin omdat ze mogelijk het bankwezen, verzekeringsdiensten en andere delen van het financiële systeem opnieuw kunnen uitvinden”, zegt Belyakov.

Heb je nog geen Solana, maar wel Ethereum? Je bent nog steeds in goede vorm. “Ethereum is de perfecte showcase en ik geloof dat Ether binnenkort ook de nummer één cryptocurrency zal worden”, zegt Belyakov.

Green van deVere Group zegt dat de markt poten heeft. Misschien krijgen we dan een Solana Winter.

“Ik denk dat Solana’s bullmarkt-run de rest van dit kwartaal zal aanhouden”, zegt hij. “Het zal dit jaar weer nieuwe all-time highs bereiken.”

Disclaimer: de auteur van dit artikel is eigenaar van Bitcoin, Polkadot en Cardano.

Source link

Zakelijk