Is de Bitcoin ETF (BITO) de nieuwe GLD?

Is de Bitcoin ETF (BITO) de nieuwe GLD?

De SEC keurde vrijdag de nieuwe bitcoin ETF goed. Het begon vandaag te handelen onder de ticker BITO.

Of je nu gelooft dat bitcoin uiteindelijk overheidsregulering zal overleven of niet, de introductie van een ETF die bitcoin-futures volgt, creëert toegang voor een nieuw publiek. Voor institutionele beleggers kunnen ze nu binnen hun mandaat aan bitcoin toewijzen. En het stelt individuele beleggers die misschien nog nooit aan bitcoin hebben deelgenomen, in staat om het op hun normale effectenrekening te kopen.

Daarmee zijn er interessante overeenkomsten met de lancering in 2004 van de eerste gouden ETF (GLD)

GLD
. GLD bood een nieuwe en gemakkelijke manier voor zowel traditionele long-only institutionele beleggers als particulieren om goud toe te wijzen. En daarmee stegen de goudprijzen. Goud was op dat moment laag $ 400 en keek nooit achterom. De prijs van spotgoud steeg in de daaropvolgende zeven jaar bijna vervijfvoudigd.

Dus deze bitcoin ETF zou op dezelfde manier moeten profiteren van deze nieuwe stromen. Maar er kan meer zijn aan deze GLD-vergelijking. Velen beschouwen bitcoin als het nieuwe goud – als een waardeopslag en indekking tegen inflatie. Daarmee zullen we, in het licht van de heetste inflatie die we in decennia hebben gezien, zien of er geld uit het GLD verdwijnt om nieuwe investeringen in BITO te financieren.

Het is nog vroeg, maar tot nu toe kunnen we enige divergentie in de grafieken zien die erop wijzen dat speculanten er in ieder geval op wedden dat deze “swap” (GLD voor BITO) kan plaatsvinden.

Lees meer van mijn dagelijkse notities op MiljardairsPortfolio.com.

Source link

Zakelijk