Is Bitcoin op weg naar aanzienlijke volatiliteit in de komende maanden?

Is Bitcoin op weg naar aanzienlijke volatiliteit in de komende maanden?

‘S Werelds meest prominente digitale valuta kan de komende maanden een sterke volatiliteit ervaren, volgens een eigen model gemaakt door technisch analist Jack F. Cahn.

Technical Event Model (TEM), dat hij in eigen huis ontwikkelde en extreme sentimenten meet, is een prijsgebaseerd macrofilter dat algoritmische handelsprogramma’s helpt te voorspellen wanneer de marktdynamiek gaat veranderen en wat ze kunnen verwachten.

Het model, dat richtingneutraal is ontworpen, geeft aan of de markt op het punt staat in te breken in een nieuwe trend of een periode van paniekaankopen of -verkopen is ingegaan.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Onlangs heeft Cahn schreef dat de TEM “een bereikuitbreiding in oktober/november suggereert.”

Meer specifiek gaf de technisch analist aan dat zijn model “een maandelijkse bereikuitbreiding van 20k voor oktober en of november suggereert.”

Het kan plaatsvinden “van de opening van de maand tot het einde van de maand, misschien sneller, maar het risico is 20k”, voegde Cahn eraan toe.

“Gebaseerd op het volatiliteitsmodel (TEM), is het opgezet voor een bereikuitbreiding op de maandelijkse en wekelijkse balk. Dus van oktober tot het einde zou een bereikmaand moeten zijn, die begint bij het hoogste punt en sluit bij het laagste punt, “zei hij.

Analisten wegen in

Verschillende analisten gaven hun oordeel over dit model.

“Na het lezen van de samenvattingen van de volatiliteitsrapporten van 27-09-2018 tot 27-09-21, geloof ik dat de TEM van CT een interessante benadering is om het gedrag van beren en stieren te verklaren”, zegt Andrew Rossow, een internet- en technologieadvocaat. .

“In gedachten houdend dat de TEM slechts een uitdrukking is van de mening van CT op basis van hun eigen bronnen, vind ik die analyse interessant en niet ‘bizar'”, verklaarde hij.

“Naar mijn mening lijkt het een van de meer realistische verklaringen / analyses te zijn die ik ben tegengekomen sinds het idee van FOMO en emotionele investeringen / paniek ontstond met digitale valuta,” zei Rossow.

Collin Plume, CEO en oprichter van Mijn digitale geld, gaf een ander standpunt.

“TEM is, net als veel andere grafieken die worden gebruikt om de richting van de cryptomarkt te voorspellen, zeer reactief in plaats van voorspellend”, verklaarde hij.

“Het zoekt naar patronen en gaat ervan uit dat het toepasbaar is op toekomstige crypto-ontwikkelingen. Het mist de immateriële activa, gebeurtenissen die echt de prijs van crypto bepalen, “zei Plume.

“De dalingen en pieken van Bitcoin zijn gedicteerd door de reactie van de detailhandel op bepaalde gebeurtenissen. De grootste beïnvloeders zijn de reguliere ontwikkeling, “verklaarde hij.

“Jack Dorsey verklaarde Bitcoin de toekomst en PayPal kocht Bitcoin in”, wat samenviel met opwaartse bewegingen in de prijs.

“Bitcoin overschreed begin dit jaar de $ 50k nadat Tesla aankondigde dat het Bitcoin kocht en vervolgens $ 60k doormaakte nadat Coinbase had aangekondigd dat het naar de beurs ging.”

Bereikgebonden handel

Plume voegde verdere details toe en voorspelde dat bitcoin zonder belangrijke ontwikkelingen zal handelen tussen zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) en 20-daagse MA, die respectievelijk $ 43.000 en $ 47.000 zijn.

“Ik denk dat Bitcoin binnen dit bereik zal blijven totdat China een beslissing neemt over Evergrande”, verklaarde hij.

“Als China Evergrande redt, zal het hoogstwaarschijnlijk $ 50K terugvorderen en het zal een langzame en hobbelige rit zijn om terug te keren naar $ 60k,” zei Plume.

“Deze trend zal echter worden doorbroken als er nog een grote gebeurtenis plaatsvindt die retailbeleggers ertoe zou kunnen brengen paniekverkopen of paniekaankopen te doen.”

Bullish marktvoorspellingen

Rossow bood een andere kijk op de markten en voorspelde dat bitcoin de komende maanden het soort uitbreiding zal blijven ervaren dat door Cahn wordt beschreven.

“Nu de SEC pleit voor meer middelen om de aard van de cryptocurrency-industrie beter te begrijpen, in combinatie met institutionele beleggers die eindelijk accepteren dat het hebben van een vertrouwde en veilige bewaarder voor hun digitale activa de volgende stap is in het bieden van wereldwijde financiële toegankelijkheid, het niet bizar is om denk dat Bitcoin en crypto het zeer reële potentieel hebben om dit soort groei de komende twee maanden voort te zetten”, voegde hij eraan toe.

Terwijl het model van Cahn alleen wees op bitcoin die de komende maanden aanzienlijke volatiliteit ervaart, zonder te specificeren of dat naar boven of naar beneden zou zijn, sprak Rossow tegen zijn mening dat de bitcoin-prijzen in die tijd waarschijnlijk hoger zullen stijgen.

“Dit is een institutionele klasse en als regelgevers bereid zijn serieuze gesprekken te voeren over Bitcoin en het nut ervan in elke branche, kunnen we alleen maar meer groei verwachten”, zei hij.

Joe DiPasquale, CEO van cryptocurrency hedge fund manager BitBull Capital, sprak ook met de TEM en verklaarde dat:

“De projectie hier is niet verrassend gezien de historische prestaties van Bitcoin in oktober en november.”

“Als Bitcoin in september eindigt boven het bereik van $ 40K – $ 42K, zullen we waarschijnlijk wat bullish opluchting zien in oktober,” zei hij.

“De omvang van deze verwachte prijsactie zal echter waarschijnlijk ook worden beïnvloed door bredere macrofactoren, zoals veranderingen in het economisch beleid en dergelijke.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk