Is Baidu’s Stock goedkoop bij 150?

Is Baidu’s Stock goedkoop bij 150?

[Updated 10/08/2021] Baidu-update

Baidu’s voorraad (NASDAQ: BIDU) is sinds eind 2020 met 30% gedaald van $ 216 naar $ 150. Ter vergelijking: de bredere S&P500 steeg in dezelfde periode met 16%. Trefis-analyse van Baidu’s waardering is $ 224, wat inhoudt dat het aandeel goedkoop lijkt tegen de huidige prijs. In september daalden alle Chinese aandelen als reactie op berichten dat de Chinese vastgoedgigant Evergrande Group failliet zou kunnen gaan. In de loop van het jaar zijn de aandelen van Baidu voornamelijk gedaald, omdat China doorgaat met de regulering van de regelgeving. Het bedrijf zal waarschijnlijk niet alleen te maken krijgen met strikte antitrustregels. Het is ook onwaarschijnlijk dat de toezichthouders de aankoop van YY Live voor $ 3,6 miljard door het bedrijf goedkeuren.

Al met al zijn we echter van mening dat Baidu tegen de huidige prijs een opwaarts potentieel heeft vanwege de verwachte omzetgroei. Wij verwachten De inkomsten van Baidu voor 2021 $ 17,7 miljard bedragen. Verder zal het netto-inkomen waarschijnlijk $ 3,3 miljard bedragen, waardoor het EPS-cijfer op $ 9,47 komt. Voor FY 2022 zal de omzet waarschijnlijk met $ 19,1 miljard stijgen, waardoor het netto-inkomen op $ 4 miljard komt. Dit zal het EPS-cijfer verhogen tot $ 11,55, wat in combinatie met het P/E-veelvoud van 19,4x zal leiden tot: Baidu’s waardering ongeveer $ 224, wat 48% boven de huidige marktprijs is.

[Updated 03/25/2021] Heeft de voorraad van Baidu een matig voordeel?

Met een groei van 62% sinds eind 2018, Baidu’s voorraad (NASDAQ: BIDU) heeft een matig opwaarts potentieel. Baidu, de Chinese Google

GOOG
rivaal, zag zijn aandelen groeien van $ 159 eind 2018 tot bijna $ 257 nu, vergeleken met de S&P500 die sinds eind 2018 59% won. Het bedrijf genereert voornamelijk inkomsten uit advertenties die leden onder de pandemie doordat Chinese bedrijven hun marketingbudgetten. Om zijn afhankelijkheid van reclame te compenseren, heeft het bedrijf gediversifieerd naar kunstmatige intelligentie, cloud computing en andere gebieden. In januari startte het een nieuwe onderneming om elektrische voertuigen te produceren met de hulp van de Chinese automaker Geely. Het bedrijf zal slimme rijtechnologieën aan de onderneming leveren, terwijl Geely zijn expertise op het gebied van autofabricage zal inbrengen. In 2020 heeft het bedrijf de omzet en winst zien stijgen (vanwege een hogere operationele efficiëntie) en is de K/W-multiple gestegen.

Ondanks de Covid-19-crisis zag BIDU zijn omzet in 2020 met 10% stijgen, voornamelijk door de digitalisering van het industriële internet. De EBITDA-marge van het bedrijf steeg tot 26% voor het jaar, van 17% in het voorgaande jaar. In 2021 verwachten we dat de inkomsten van Baidu zullen stijgen tot $ 17,9 miljard. Verder zal het netto-inkomen waarschijnlijk stabiel blijven op ongeveer $ 3,34 miljard, wat het EPS-cijfer op $ 9,74 brengt, wat in combinatie met het K/W-veelvoud van ongeveer 29,4x zal leiden tot Baidu’s waardering van ongeveer $ 286, wat 11% hoger is dan de huidige marktprijs.

[Updated 08/07/2020] Baidu-voorraad: de Google-rivaal van China heeft meer voordeel ondanks een rally van 50%

Na een stijging van 50% sinds de dieptepunten van maart van dit jaar, tegen de huidige prijs van ongeveer $ 125 per aandeel, denken wij: Baidu’s voorraad (NASDAQ: BIDU) heeft nog meer te gaan. China’s toonaangevende internetzoekmachine heeft zijn aandelen ondermaats zien presteren tijdens de coronaviruscrisis, met een daling van 1% tot nu toe (vergeleken met een groei van 4% in de S&P). De voorraad van Baidu is ook ongeveer 46% lager dan eind 2017, iets meer dan 2 jaar geleden.

Grote zorgen over concurrentie op de Chinese advertentiemarkt van rivalen zoals ByteDance, de toenemende afhankelijkheid van zijn onrendabele streaming video iQiyi voor omzetgroei en de populariteit van apps zoals WeChat van Tencent – hebben ertoe geleid dat de aandelen van het bedrijf voor het derde jaar in een rij. Hoewel de aandelendaling van het bedrijf deels door eigen schuld is veroorzaakt, is de algehele online advertentiemarkt in China zelf aan het verzwakken sinds de economie van het land begon te vertragen door de handelsspanningen in de VS sinds vorig jaar. Opgemerkt moet worden dat Baidu het grootste deel van zijn inkomsten genereert uit online advertenties. En de gegevens die het van gebruikers verzamelt in dit proces, samen met zijn aanwezigheid en uitbreiding in slimme luidsprekers, virtuele assistenten en auto’s zonder bestuurder, belooft een potentieel groeitraject in de markt voor kunstmatige intelligentie.

Hoewel de inkomsten van Baidu in de periode 2017-2019 met 18% groeiden, werd deze groei grotendeels gecompenseerd door een daling van de winstgevendheid met 24%, aangezien de gecorrigeerde netto-inkomensmarge daalde van 26,2% in 2017 tot 16,9% in 2019. deze periode als gevolg van lagere marges. Deze daling leidde tot een daling van de K/W-multiple van 24x in 2017 tot 17x in 2019. Hoewel het multiple momenteel op het niveau van 2019 staat, verwachten we dat het in de toekomst verder zal groeien dankzij zijn investeringen in de AI-industrie.

Dus hoe heeft het coronavirus de voorraad beïnvloed?

In het eerste kwartaal daalde de omzet van Baidu met 7% op jaarbasis (joj) tot $ 3,18 miljard, waarbij onderdak-in-place-bestellingen een duidelijke impact hadden op de verkoop voor het internetbedrijf. Terwijl de omzet van de kernactiviteiten (vlaggenschip zoeken, feeds en kunstmatige intelligentie-activiteiten) met 13% joj daalde, stegen de opbrengsten van iQiyi met 35% joj in het eerste kwartaal. Het gecorrigeerde bedrijfsresultaat vóór belastingen groeide echter met 38% joj dankzij de sterke margecijfers.

Het internetbedrijf kon met succes overstappen op mobiele apparaten. Het dagelijkse aantal actieve gebruikers steeg met 28% joj tot 222 miljoen, waarbij in-app-zoekopdrachten met 45% joj stegen. In de toekomst zou deze groei waarschijnlijk ook de tegenwind van een zwakke online advertentiemarkt kunnen compenseren.

Voor het tweede kwartaal mikt Baidu op een omzet van ongeveer $ 3,5 miljard – $ 3,9 miljard, een groei van -5% tot 4% joj. Dat veronderstelt dat de groei van de kerninkomsten zal variëren van -8% tot 2% joj. Baidu is niet terug naar waar het op zijn hoogtepunt was, maar het zet enkele stappen in de goede richting nu China zijn economie nieuw leven begint in te blazen. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in zijn cloudcomputing-segment en heeft plannen aangekondigd om tegen 2030 5 miljoen intelligente cloudservers in te zetten en 5 miljoen AI-experts op te leiden in de komende 5 jaar. Al zijn AI-investeringen genereren nog geen zinvolle inkomsten voor het bedrijf, maar zullen naar verwachting zijn activiteiten op de lange termijn versterken.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk