IOI van Maleisische miljardair Brothers wint Marina Bay-site, optimistisch over vastgoedvooruitzichten in Singapore

IOI van Maleisische miljardair Brothers wint Marina Bay-site, optimistisch over vastgoedvooruitzichten in Singapore

IOI-eigenschappengroep zei woensdag dat het optimistisch is over de langetermijnvooruitzichten van de onroerendgoedmarkt in Singapore nadat de ontwikkelaar de veiling won voor een gemengd hotel- en woonterrein in Marina Bay.

Boulevard View – een volledige dochteronderneming van het in Maleisië genoteerde IOI Properties – was de enige bieder voor het 7.817 vierkante meter grote terrein toen de staatsgrondveiling vorige week werd gesloten, wat sommige analisten verraste gezien de strategische ligging van onroerend goed in het nieuwe financiële district in de binnenstad van Singapore . De stedelijke herontwikkelingsautoriteit zei gisteren heeft het besloten om de 99-jarige erfpachtgrond toe te kennen aan Boulevard View, die S $ 1,51 miljard ($ 1,1 miljard) bood.

Het terrein kan worden gebouwd tot 101.629 vierkante meter bruto vloeroppervlak, waarvan 51.000 vierkante meter zal worden toegewezen aan woningen en 26.000 vierkante meter zal worden gebruikt voor een hotel, terwijl de rest kan worden gebruikt voor zowel kantoorruimte als winkels en F&B-winkels. De site is strategisch gelegen achter de kantoortoren Asia Square en vlakbij het aanstaande Shenton Way MRT-station.

“De voorgestelde ontwikkeling van wooneenheden en een hotel op het land zal naar verwachting voldoen aan de opgehoopte vraag naar woonmogelijkheden in de stad in het CBD van Singapore, aangezien Marina One Residences in 2014 de laatste residentiële lancering in de buurt was”, zei IOI in een verklaring aan Bursa Malaysia. “Verder wordt verwacht dat de voorgestelde hotelontwikkeling een aanvulling zal zijn op de bestaande ontwikkelingen van de groep in Singapore en een gewaardeerde toevoeging zal zijn aan haar vastgoedbeleggingsportefeuille.”

URA had geschat dat het project ongeveer 905 appartementseenheden en 540 hotelkamers zou kunnen opleveren. Hoewel de verkoop van woningen in de stadstaat dit jaar sterk is hersteld, blijven de vooruitzichten voor de hotelsector uitdagend met de recente piek in Covid-19-gevallen.

Hoewel er onzekerheid blijft bestaan ​​voor de horecasector, werd verwacht dat de lange termijn tot voltooiing van de ontwikkeling de zorgen over Covid-19 op korte tot middellange termijn zou verminderen”, aldus Calvin Li, hoofd transactieadviesdiensten voor hotels en gastvrijheid in Singapore bij JLL Asia Pacific, aldus per e-mail.

Het project zal 84 maanden in beslag nemen, wat het bedrijf flexibiliteit geeft bij het bepalen van de productmix en timing van de lancering, zei IOI in een verklaring. “Singapore ligt op een routekaart voor de overgang naar een endemisch leven met betrekking tot Covid-19”, zei het. “In overeenstemming daarmee is het bedrijf optimistisch over de langetermijnvooruitzichten van de vastgoedmarkt in Singapore.”

Dit wordt het tweede Marina Bay-project dat wordt uitgevoerd door IOI, dat een ander commercieel onroerend goed voor gemengd gebruik ontwikkelt op Central Boulevard. Het verwierf de site voor ongeveer S $ 2,6 miljard in een staatsgrondveiling in 2016.

Naar verwachting voltooid in het derde kwartaal van 2023, IOI Centrale Boulevard-torens zal 1,26 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte en 30.000 vierkante meter aan winkels en F&B-winkels hebben, verdeeld over twee torens en een podiumblok, zei IOI op haar website. Het kantoorgebouw van klasse A is gemakkelijk bereikbaar via verbindingsbruggen naar de MRT-stations Raffles Place en Shenton Way.

“De belangstelling van beleggers voor zowel woningen als commercieel vastgoed in Singapore blijft gezond dankzij een voortschrijdend economisch herstel”, zei WeiLeng Tang, directeur van Colliers in Singapore, per e-mail.

Aan de overkant van Marina Bay werkte IOI samen met miljardair Kwek Leng Beng’s City Developments om de South Beach Development voor gemengd gebruik te ontwikkelen, die de partners in 2018 voltooiden. De residentiële component van het project wordt voor meer dan 70% verkocht tegen prijzen van meer dan S $ 3.000 per vierkante voet, Lee Yeow Seng, executive vice-voorzitter van IOI, zei in het laatste nieuws van het bedrijf: jaarverslag.

Yeow Seng en zijn broer Yeow Chor erfden het palmolie- en eigendomsimperium van hun vader, Lee Shin Cheng, die in juni 2019 stierf. verscheen in juni van dit jaar. Hun vader, die arm opgroeide op een rubberplantage, bouwde palmoliegigant IOI Corporation en ontwikkelaar IOI Properties. De twee bedrijven worden gewoonlijk samen de IOI-groep genoemd.

Source link

Zakelijk