IOI Properties van Malaysian Billionaire Brothers dient alleen bod in voor hotel, residentiële site in Marina Bay

IOI Properties van Malaysian Billionaire Brothers dient alleen bod in voor hotel, residentiële site in Marina Bay

IOI-eigenschappengroep-gecontroleerd door de miljardairbroers Lee Yeow Chor en Lee Yeow Seng – dienden het enige bod in voor een gemengd gebruik hotel en residentiële site, aangezien de Maleisische ontwikkelaar zijn investering in Marina Bay, het financiële district van de binnenstad van Singapore, verdubbelt.

Boulevard View – een volledige dochteronderneming van het in Maleisië genoteerde IOI Properties – bood S $ 1,51 miljard ($ 1,1 miljard) voor de 99-jarige erfpachtsite, zei de Urban Redevelopment Authority eind dinsdag. De site, die op de reservelijst van het landverkoopprogramma van de overheid stond, werd in juni gelanceerd voor een veiling nadat een niet nader genoemde bieder – naar verluidt IOI – het minimumbod voor het onroerend goed had geboden.

“Dit is geen aankondiging van gunning van de aanbesteding”, aldus de URA in een verklaring. “Een besluit over de gunning van de aanbesteding zal worden genomen nadat het bod is beoordeeld. Dit zal op een later tijdstip worden bekendgemaakt.”

Het terrein van 7.817 vierkante meter kan worden gebouwd tot 101.629 vierkante meter bruto vloeroppervlak, waarvan 51.000 vierkante meter zal worden toegewezen aan woningen en 26.000 vierkante meter zal worden gebruikt voor een hotel, terwijl de rest kan worden gebruikt voor kantoorruimte evenals winkels en F&B-winkels. De site is strategisch gelegen achter de kantoortoren Asia Square en vlakbij het aanstaande Shenton Way MRT-station.

URA had geschat dat het project ongeveer 905 appartementseenheden en 540 hotelkamers zou kunnen opleveren. Hoewel de verkoop van woningen in de stadstaat dit jaar sterk is hersteld, blijven de vooruitzichten voor de hotelsector uitdagend met de recente piek in Covid-19-gevallen.

Mocht de URA besluiten de locatie aan IOI toe te kennen, dan zal dit het tweede Marina Bay-project zijn dat wordt uitgevoerd door het bedrijf, dat een ander commercieel vastgoed voor gemengd gebruik aan de Central Boulevard ontwikkelt. Het verwierf de site voor ongeveer S $ 2,6 miljard in een staatsgrondveiling in 2016.

Naar verwachting voltooid in het derde kwartaal van 2023, IOI Centrale Boulevard-torens zal 1,26 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte en 30.000 vierkante meter aan winkels en F&B-winkels hebben, verdeeld over twee torens en een podiumblok, zei IOI op haar website. Het kantoorgebouw van klasse A is gemakkelijk bereikbaar via verbindingsbruggen naar de MRT-stations Raffles Place en Shenton Way.

Aan de overkant van Marina Bay werkte IOI samen met miljardair Kwek Leng Beng’s City Developments om de South Beach Development voor gemengd gebruik te ontwikkelen, die de partners in 2018 voltooiden. Het residentiële projectcomponent wordt voor meer dan 70% verkocht tegen prijzen boven S $ 3.000 per vierkante voet, Lee Yeow Seng, executive vice-voorzitter van IOI, zei in het laatste nieuws van het bedrijf: jaarverslag.

Yeow Seng en zijn broer Yeow Chor erfden het palmolie- en eigendomsimperium van hun vader, Lee Shin Cheng, die in juni 2019 stierf. Met een nettowaarde van $ 4,9 miljard stonden de broers op de zesde plaats op de lijst van Maleisië’s 50 rijkste dat verscheen in juni van dit jaar. Hun vader, die arm opgroeide op een rubberplantage, bouwde palmoliegigant IOI Corporation en ontwikkelaar IOI Properties. De twee bedrijven worden gewoonlijk samen de IOI-groep genoemd.

Source link

Zakelijk