Intel betreedt oversold-gebied

Intel betreedt oversold-gebied

De Dividendrang formule bij Dividendkanaal rangschikt een dekkingsuniversum van duizenden dividendaandelen, volgens een eigen formule die is ontworpen om die aandelen te identificeren die twee belangrijke kenmerken combineren: sterke fundamentals en een waardering die er goedkoop uitziet. Intel heeft momenteel een uitstekende positie, in de top 10% van het dekkingsuniversum, wat suggereert dat het een van de meest “interessante” ideeën is die verder onderzoek door investeerders verdienen.

Start diavoorstelling: 10 oververkochte dividendaandelen »

Maar wat Intel Corp een nog interessanter en actueler aandeel maakt om naar te kijken, is het feit dat tijdens de handel op dinsdag aandelen van INTC het oversold-gebied betreden en van eigenaar wisselden tot $ 48,0149 per aandeel. We definiëren het oversoldgebied met behulp van de Relative Strength Index of RSI, een technische analyse-indicator die wordt gebruikt om het momentum te meten op een schaal van nul tot 100. Een aandeel wordt als oververkocht beschouwd als de RSI-waarde onder de 30 daalt.

In het geval van Intel heeft de RSI-waarde 29,1 bereikt – ter vergelijking, het universum van dividendaandelen gedekt door Dividendkanaal heeft momenteel een gemiddelde RSI van 57,9. Een dalende aandelenkoers – terwijl al het andere gelijk is – creëert een betere kans voor dividendbeleggers om een ​​hoger rendement te behalen. Inderdaad, INTC’s recente dividend op jaarbasis van 1,39/aandeel (momenteel uitbetaald in driemaandelijkse termijnen) komt uit op een jaarlijks rendement van 2,81% op basis van de recente aandelenkoers van $49,41.

Een bullish belegger zou de 29,1 RSI-waarde van INTC vandaag kunnen zien als een teken dat de recente zware verkopen zichzelf aan het uitputten zijn, en beginnen te zoeken naar instapmogelijkheden aan de koopkant. Een van de fundamentele datapunten die dividendbeleggers moeten onderzoeken om te beslissen of ze optimistisch zijn over INTC, is de dividendgeschiedenis. Over het algemeen zijn dividenden niet altijd voorspelbaar; maar als u naar de onderstaande historische grafiek kijkt, kunt u beoordelen of het meest recente dividend waarschijnlijk zal worden voortgezet.

Ander Best presterende dividendaandelen gevonden bij Top dividenden.

Source link

Zakelijk