Inflatie is je lunch opeten als je dit veelvoorkomende ding doet

Inflatie is je lunch opeten als je dit veelvoorkomende ding doet

Bijna alle spaarrekeningen bij Amerikaanse banken zijn verzekerd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) tot $ 250.000, maar verder is het voor spaarders en beleggers steeds minder logisch om ze te gebruiken. Huishoudens die een aanzienlijk deel van hun vermogen op de bank blijven houden, moeten zich ervan bewust zijn dat de inflatie hun lunch opeet in een tempo dat ik persoonlijk nog nooit heb gezien.

Bekijk de onderstaande grafiek, die afkomstig is uit het kwartaal van september van JPMorgan Gids voor het rapport Markten. Ik wil met name dat u kijkt naar de staven, die het gemiddelde jaarinkomen vertegenwoordigen dat wordt verdiend met $ 100.000 op een spaarrekening. De blauwe lijnen vertegenwoordigen het inkomen dat nodig is om de inflatie te verslaan.

In de jaren negentig deden huishoudens het over het algemeen goed met spaarrekeningen. De inflatie kwam zelden boven de 2% op jaarbasis en de rentetarieven waren boven de 5%.

Sinds de financiële crisis houden de inkomsten uit spaargelden echter geen gelijke tred met de inflatie. De Federal Reserve verlaagde de rente tot bijna 0%, waar ze min of meer zijn gebleven. Spaarders vielen onder water.

Maar toen gebeurde 2021. Grotendeels als gevolg van massale wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen, is de inflatie gestegen naar niveaus ongezien in decennia. (En dit houdt niet eens rekening met zogenaamde schaduw inflatie.)

Als gevolg hiervan is de spreiding tussen het gemiddelde inkomen op een spaarrekening en het inkomen dat nodig is om de inflatie te verslaan nog nooit zo groot geweest. We hebben het over een verschil van $ 3.907, gebaseerd op een spaarrekening met $ 100.000. Wat een hypotheekbetaling, een weekendvakantie of een aanbetaling op een nieuwe auto had kunnen zijn, ging in plaats daarvan failliet vanwege de onzichtbare belasting die bekend staat als inflatie.

Fiscaal efficiënt beleggen moet ook rekening houden met inflatie

De meeste slimme beleggers zijn bekend met belastingefficiëntie. Ze kunnen hun beleggingen structureren en bepaalde instrumenten gebruiken, waaronder: belastingvrije gemeentelijke obligaties, om zo min mogelijk belasting te betalen.

Inflatie is een verborgen belasting waar volgens mij niet genoeg mensen rekening mee houden. Ze voelen de pijn bij de pomp en de supermarkt, maar zien het zelden met hun rijkdom. Als ze dat wel zouden doen, zou de persoonlijke spaarquote voor de VS niet zo hoog zijn als nu. Hoewel het is gedaald van het hoogste niveau ooit, blijft het aandeel van het besteedbaar persoonlijk inkomen (DPI) dat nog steeds op bankrekeningen staat, hoog.

Maar zoals Warren Buffett ooit zei: “Als je geen manier vindt om geld te verdienen terwijl je slaapt, zul je werken tot je sterft.” (Laat even terzijde dat Buffett, op 91-jarige leeftijd, nog steeds fulltime werkt als CEO van Berkshire Hathaway.)

Diversifieer met alternatieve beleggingen, waaronder goud en Bitcoin

Veel beleggers diversifiëren met behulp van een aantal alternatieve activa, waaronder kunst en onroerend goed, maar mijn favoriete manieren zijn goud en Bitcoin.

Op dit moment is goud extreem onbemind. Het metaal is zo’n 6,5% gedaald over de periode van 12 maanden en meer dan 14% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit in augustus 2020. Ik geloof dat dit het de ultieme tegendraadse investering maakt. Bovendien zien een aantal goudmijnaandelen er op dit moment erg aantrekkelijk uit, waarvan vele opmerkelijk hogere vrije kasstroomopbrengsten genereren dan de sector als geheel en de S&P 500.

Zoals u kunt zien, zijn er nogal wat bedrijven die zeer sterke kasposities hebben in een tijd waarin het beleggerssentiment voor goudzoekers erg laag is. Nogmaals, toen het sentiment zo laag was, waren de rendementen zes maanden later historisch gezien aantrekkelijk. De bovenstaande bedrijven zouden, denk ik, een goede plek zijn voor investeerders om te beginnen met het zoeken naar kansen in afwachting van de volgende bull run. We beleggen in verschillende van de namen hier bij US Global Investors.

En dan is er Bitcoin. De cryptovaluta is meer dan 430% gestegen over de periode van 12 maanden, nadat hij is teruggekeerd van zijn recordhoogte van bijna $ 67.000. Inflatie is zeker een aanjager van de vraag geweest, net als de lancering van deze week van de eerste in de VS gevestigde Bitcoin-gekoppelde ETF, de ProShares Bitcoin Strategy ETF, ticker BITO, die nu het record heeft voor het bereiken van $ 1 miljard aan activa in de kortst mogelijke dagen, volgens naar Eric Balchunas van Bloomberg. (Toevallig genoeg was de voormalige recordhouder de SPDR Gold Shares ETF (GLD) van State Street, die zijn debuut maakte in 2004.)

Het is duidelijk dat BITO een markt heeft gevonden, maar houd er rekening mee dat het niet rechtstreeks in Bitcoin investeert; in plaats daarvan houdt het Bitcoin-futurescontracten, waar sommige beleggers misschien niet de voorkeur aan geven. Een spot Bitcoin ETF is momenteel niet beschikbaar, maar het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat er een of meer worden uitgegeven.

En vergeet de beursgenoteerde cryptominers niet. Ik ben duidelijk bevooroordeeld, maar HIVE Blockchain-technologieën (Nasdaq: HIVE) is de enige die zowel Bitcoin als Ether ontgint op institutionele schaal, en de eerste die 100% groene hernieuwbare energie gebruikt die afkomstig is uit IJsland, Zweden en Canada.

Vandaag heeft HIVE aangekondigd dat het 6.500 Bitcoin-mijnwerkers van de volgende generatie zou kopen, die een totale hashkracht van 585 Petahash per seconde (PH/s) zullen hebben. Wanneer deze machines volledig zijn geïnstalleerd, wordt geschat dat ze 3,7 Bitcoin extra per dag genereren, of het equivalent van een extra $ 250.000 of $ 7,5 miljoen aan maandelijkse run rate-inkomsten. Meer informatie door lees hier het persbericht.

Openbaring: De NYSE Arca Gold Miners Index is een aangepaste naar marktkapitalisatie gewogen index die bestaat uit beursgenoteerde bedrijven die voornamelijk betrokken zijn bij de winning van goud en zilver. De S&P 500-aandelenindex is een algemeen erkende naar kapitalisatie gewogen index van 500 gewone aandelenkoersen in Amerikaanse bedrijven. Vrije kasstroom (FCF) vertegenwoordigt de contanten die een bedrijf genereert na verwerking van uitgaande kasstromen om de activiteiten te ondersteunen en haar kapitaalgoederen te behouden. Frank Holmes is benoemd tot niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van HIVE Blockchain Technologies. Zowel de heer Holmes als US Global Investors bezitten aandelen van HIVE. Met ingang van 31-8-2018 is Frank Holmes de interim-uitvoerend voorzitter van HIVE.

Beleggingen kunnen dagelijks veranderen. Beleggingen worden gerapporteerd aan het einde van het meest recente kwartaal. De volgende effecten die in het artikel worden genoemd, werden gehouden door een of meer rekeningen die worden beheerd door US Global Investors op (30/09/2021): Torex Gold Resources Inc., Centerra Gold Inc., Gran Colombia Gold Corp., Dundee Precious Metals Inc. ., Pretium Resources Inc., Endeavour Mining PLC, Barrick Gold Corp., Eldorado Gold Corp., SSR Mining Inc., Silver Lake Resources Ltd., Karora Resources Inc.

Alle geuite meningen en verstrekte gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige van deze meningen zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger. Door op de bovenstaande link(s) te klikken, wordt u doorgestuurd naar een website(s) van een derde partij. US Global Investors onderschrijft niet alle informatie die door deze/deze website(s) wordt verstrekt en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Source link

Zakelijk