In de VS genoteerde Chinese aandelen voegen $ 80 miljard aan marktwaarde toe tijdens een Chinese rally – maar ze hebben dit jaar nog steeds $ 300 miljard verloren

In de VS genoteerde Chinese aandelen voegen $ 80 miljard aan marktwaarde toe tijdens een Chinese rally – maar ze hebben dit jaar nog steeds $ 300 miljard verloren

bovenlijn

De grootste Chinese aandelenhandel in de Verenigde Staten maakte dinsdag een comeback-rally na positieve winstrapporten en relatieve recente rust in de duistere regelgeving van China, maar met de top 10 van de aandelen van de groep die nog steeds bijna $ 315 miljard daalden sinds functionarissen in Peking begonnen met het uiten van zorgen over antitrust en privacy dit jaar twijfelen experts of de duizelingwekkende verliezen van de sector eindelijk kunnen afnemen of waarschijnlijk zullen aanhouden.

Belangrijkste feiten

Op weg naar de winst van dinsdag schoten de aandelen van e-commerce-moloch Pinduoduo met 19% omhoog tot $ 96,80 om 14:15 uur EDT na het bedrijf Geplaatst de eerste kwartaalwinst naast de omzet die steeg tot $ 13,6 miljard, bijna 90% hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2020.

De aandelen van collega-e-commercebedrijf JD.com stegen ook dankzij een beter dan verwacht winstrapport van maandag, met een stijging van 13% tot $ 9,18 nadat CEO Lei Xu het recente harde optreden van China tegen antitrustproblemen “een goede zaak voor de lange termijn en [for the] gezonde ontwikkeling van de industrie.”

Naast Alibaba, dat met 7% steeg, won het drietal Chinese e-commercebedrijven dinsdag meer dan $ 65 miljard aan marktwaarde op Amerikaanse beurzen, maar ze staan ​​dit jaar nog steeds tussen de 14% en 41% lager.

“Beleggers willen graag profiteren van de uitverkoop van vorige week”, schreef Oanda Senior Market Analyst Craig Erlam in een e-mail van dinsdag, wijzend op verder marktoptimisme als gevolg van de Chinese succes bij het indammen van de recente Covid-19-uitbraak, zonder dat er maandag nieuwe lokale gevallen in het land zijn gemeld.

De rally van dinsdag gaf vrijwel elke sector een boost, met ride-hailing-app DiDi Global, internetgigant Baidu en biotechbedrijf Beigene (de enige top 10 Chinese aandelen die dit jaar niet in de VS zijn gedaald) met respectievelijk 12%, 9% en 6%.

Alles bij elkaar hebben de 10 grootste Chinese bedrijven die op Amerikaanse beurzen handelen, dinsdag maar liefst $ 83 miljard aan marktwaarde toegevoegd, maar de totale marktkapitalisatie van de groep, nu ongeveer $ 945 miljard, is dit jaar nog steeds ongeveer $ 314 miljard verwijderd.

Raaklijn

Cathie Wood van Ark Invest was een van de institutionele beleggers die de recente dip in Chinese aandelen kochten en won ongeveer $ 12 miljoen aan JD.com-aandelen nadat de winst van het bedrijf in het tweede kwartaal van maandag beter was, volgens de dagelijkse handelsrapporten van Ark.

Wat we niet weten

Of de uitverkoop voorbij is of niet, of hoe lang het kan duren. “We hadden dit in 2018, 2015 en 2011 en het heeft niets te maken met de economische cyclus – het houdt verband met China’s regelgevende en hervormingscampagnes”, zei Gabriela Santos, een wereldwijde marktstrateeg bij JPMorgan Chase, zaterdag op Bloomberg Television. “Het kost tijd om het vertrouwen weer op te bouwen, maar drie maanden later vertonen Chinese aandelen de neiging om te stijgen.” De Nasdaq Golden Dragon China Index, die Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven in China volgt, daalde in 2018 met bijna 35% toen China zijn cyberspace-autoriteit oprichtte om te helpen bij het reguleren van grote technologie, maar het duurde ongeveer een jaar om de verliezen terug te verdienen. Het dook donderdag naar het laagste niveau in meer dan een jaar en is bijna 46% gedaald ten opzichte van een hoogtepunt in februari.

Sleutelachtergrond

In het afgelopen jaar heeft China strenge regels ingevoerd die gericht zijn op grote delen van zijn economie en heeft dit geleid tot een van de grootste aandelenuitverkoop van het land deze eeuw. De toenemende zorgen van beleggers kwamen vorige week tot een hoogtepunt nadat president Xi Jinping gezworen om rijkdom in de natie te herverdelen door “buitensporig hoge inkomens” te reguleren. Eerder deze maand ambtenaren vrijgelaten een ingrijpende vijfjarige blauwdruk voor een op antitrust gericht optreden dat vrijwel elke sector in zijn markt bestrijkt. Dan, de Chinese markttoezichthouders vorige week gepubliceerd een lange lijst met conceptregels die gericht zijn op technologiebedrijven, die hen onder meer verbieden gegevens te gebruiken om de keuzes van consumenten te beïnvloeden en ‘verkeerskapingactiviteiten’.

hoofdcriticus

“De angst met meer regulering in China om de hoek is een grote zorg die moeilijk te verteren is voor investeerders”, zei Wedbush-analist Dan Ives in een notitie van donderdag, waarbij hij waarschuwde dat Peking’s vijfjarige regelgevende hardhandige optreden “niet op elk moment zal ophouden” binnenkort” en het voorspellen van de tegenwind zou de Amerikaanse technologieaandelen het komende jaar een boost kunnen geven.

Verder lezen

In de VS genoteerde Chinese aandelen hebben deze week nog eens $ 150 miljard aan marktwaarde verloren, omdat Peking streeft naar ‘buitensporige’ rijkdom (Forbes)

Source link

Zakelijk