HSBC koopt de verzekeringsactiviteiten van AXA in Singapore voor $ 575 miljoen om de aanwezigheid in Zuidoost te vergroten

HSBC koopt de verzekeringsactiviteiten van AXA in Singapore voor $ 575 miljoen om de aanwezigheid in Zuidoost te vergroten

HSBC Holdings zei maandag dat het heeft ingestemd om te kopen AXA Singapore voor $ 575 miljoen om zijn wereldwijde rijkdom en verzekeringsfranchise in de stadstaat te vergroten en zijn uitbreiding in Zuidoost-Azië te ondersteunen.

De overname geeft het in Londen gevestigde HSBC de achtste grootste levensverzekeraar in Singapore, met een nettovermogen van $ 474 miljoen per 31 december 2020, volgens de verklaring. AXA Singapore is ook de op vier na grootste schadeverzekeraar in de stadstaat.

“Dit is een belangrijke overname die onze ambitie aantoont om onze vermogensactiviteiten in Azië te laten groeien”, zei Noel Quinn, groepsdirecteur van HSBC, in een verklaring. “Rijkdom is een van onze grootste groei- en hoogste rendementskansen en speelt in op onze sterke punten als een in Azië gecentreerde bank met een wereldwijd bereik.”

Na voltooiing van de overname, die onderhevig is aan goedkeuringen van regelgevende instanties, zal HSBC AXA Singapore combineren met HSBC Insurance (Asia-Pacific) Holdings.

De gecombineerde activiteiten zullen de aanwezigheid van HSBC op de regionale verzekeringsmarkt vergroten en een uitstekend platform bieden voor toekomstige groei, aldus de verklaring.

De groeiende welvaart van Zuidoost-Azië heeft het aantal vermogende mensen in Singapore en zijn buren doen toenemen. Dit zal de vraag naar vermogens-, gezondheids- en verzekeringsoplossingen in de hele regio stimuleren, zegt Nuno Matos, chief executive van rijkdom en persoonlijk bankieren bij HSBC.

De gecombineerde entiteit zou de op zeven na grootste levensverzekeraar van het land zijn op basis van nieuwe premies op jaarbasis en de op drie na grootste particuliere zorgverzekeraar naar brutopremies, met meer dan 600.000 polissen van kracht voor levens-, ziektekosten- en eigendoms- en ongevallenverzekeringen, voegde HSBC eraan toe.

Source link

Zakelijk