Hong Kong Stock Index keldert 3,9% naarmate de besmetting van Evergrande zich verder verspreidt dan onroerend goed naar banken

Hong Kong Stock Index keldert 3,9% naarmate de besmetting van Evergrande zich verder verspreidt dan onroerend goed naar banken

De benchmark-aandelenindex van Hong Kong kelderde vanochtend 3,9% en ligt op schema om te sluiten op het laagste punt in een jaar, toen de besmetting zich verspreidde van de ineenstorting van aandelen bij vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group in de financiële sector.

Aandelen in China Evergrande Group liepen voorop en daalden met 16,9% tot HK$ 2,11. Ze hebben 88% verloren van een recente piek in januari, wat aanleiding gaf tot protesten van degenen die schuldaflossing eisten en een groot deel van het fortuin van de miljardair-voorzitter Hui Ka Yin hebben weggevaagd.

Andere vastgoedontwikkelaars vielen door zorgen over een overschot op de vastgoedmarkt, problemen met de terugbetaling van schulden en tragere economische groei in een tijd waarin de gevolgen van Covid-19 de uitgaven al hebben geschaad.

Guangzhou R&F daalde met 7,3% tot HK$ 4,21. De meer dan halvering van de waarde sinds mei heeft het fortuin van de Hong Kong miljardair Li Sze Lim en Zhang Li van het Chinese vasteland aangetast.

Een aantal financiële instellingen die banden hebben met de provincie Guangdong, waar Evergrande is gevestigd, is vanochtend omgevallen. Onder hen verloor de door de overheid gesteunde verzekeraar Ping An 7,5% tot HK$ 50,40; zijn aandelen zijn nu met de helft gedaald ten opzichte van een recent hoogtepunt van HK$103,10 in januari. China Merchants Bank stortte 9,3% in.

Het bloedbad van vandaag breidde zich ook uit naar vastgoedaandelen in Hong Kong. New World Development, gecontroleerd door de Cheng-clan, de miljardair in Hongkong, verloor 11,40% tot 30,70 HK$.

De beurzen van het Chinese vasteland zijn vandaag en morgen gesloten vanwege het festival van half augustus. De Hong Kong Stock Exchange is morgen gesloten.

Zie gerelateerde berichten:

Hoe zou een herstructurering van Evergrande eruitzien?

Wat zal er worden van Evergrande met contant geld?

@rflannerychina

Source link

Zakelijk