Hoeveel moet u schelen waar grote investeerders hun dollars in stoppen?

Hoeveel moet u schelen waar grote investeerders hun dollars in stoppen?

Wanneer Warren Buffet belegt, letten mensen goed op. In de loop der jaren heeft Berkshire Hathaway enorme winsten gegenereerd voor Buffet, zijn investeerders en degenen die zijn beleggingen in hun eigen portefeuilles volgen. Het Orakel van Omaha staat zo bekend om zijn marktkennis dat Googlen op zijn naam een ​​overvloed aan artikelen oplevert die zijn gepost over waarom u zijn beleggingsstrategie wel (of niet) moet volgen.

Met Warren Buffet is het gemakkelijk om de aantrekkingskracht van beleggen als het ware in zijn voetsporen te zien. Maar wat moeten retailbeleggers denken over waar grote bedrijven – in plaats van hedgefondsen en institutionele beleggers – hun dollars in stoppen?

Amazon gaat netto nul

Laten we eerst eens kijken naar een bijzonder extravagant voorbeeld van durfkapitalisme in beweging.

Als onderdeel van zijn plan om wereldwijde (of op zijn minst online retail) dominantie te bereiken, heeft Amazon een nieuwe missie aangenomen: tegen 2040 een netto-nul-koolstofuitstoot bereiken. eigen handen.

Daarom lanceerde Amazon’s Sustainability-vleugel in juni 2020 zijn $ 2 miljard durfkapitaalprogramma. Volledig gefinancierd uit Amazon’s eigen balans, de Klimaatbeloftefonds hoopt een uitgebreide portfolio van op technologie gebaseerde startups te verzamelen die klimaatvriendelijke innovatie willen verstoren.

Tot nu toe heeft Amazon 11 bedrijven onder zijn paraplu verzameld. In sommige gevallen, zoals Rivian Automotive, een fabrikant van elektrische bestelauto’s, plaatste de online gigant inkooporders. In andere, zoals ZeroAvia en oneindig, die beide de luchtvaartindustrie koolstofarm willen maken, overhandigde de mega-investeerder fondsen voor onderzoek en ontwikkeling.

Het is begrijpelijk dat een gebied waarop Amazon bijzonder enthousiast is, zijn investeringen in CMC-machines. Het bedrijf ontwikkelde onlangs een geautomatiseerde verpakkingsmachine die het volume van zijn dozen met bijna een kwart vermindert. Als gevolg hiervan verwacht Amazon het gebruik van plastic verpakkingskussens tegen 2023 met maar liefst 1 miljard te verminderen.

Microsoft investeert in cyberbeveiliging

Laten we het roer omgooien om naar een geheel andere bedrijfsinvesteringsstrategie te kijken.

Op 28 oktober stapte president en vicevoorzitter van Microsoft Brad Smith op de blog van het bedrijf met een cruciale boodschap: Amerika staat voor een crisis in cyberbeveiligingsvaardigheden. Voor elke twee vervulde cybersecurity-functies blijft er één leeg. Bovendien valt één op de twintig vacatures op het gebied van cyberbeveiliging.

Om het probleem aan te pakken, kondigde Microsoft aan dat het miljoenen dollars en substantiële educatieve middelen in community colleges, beurzen en studiebeurzen stopt om het tekort aan te pakken. Door zijn inspanningen hoopt Microsoft tegen 2025 250.000 studenten te werven, de helft van het benodigde personeel.

Enkele van de investeringen van het bedrijf zijn:

  • Beurzen en financiële hulp voor 25.000 studenten, inclusief fondsen voor 10.000 studenten met een laag inkomen en militaire veteranen
  • Cybersecurity-training voor docenten van 150 community colleges in het hele land
  • Gratis online curriculum voor cyberbeveiliging voor community colleges om te gebruiken in hun cursussen

Afgezien van de werving is Microsoft ook van plan om de komende vijf jaar maar liefst $ 20 miljard te investeren in cyberbeveiliging. $ 150 miljoen van die fondsen is bestemd om federale, staats- en lokale overheden te helpen hun cyberbeveiligingsnetwerken te verbeteren.

Grote Vis en Kleine Fry

Als u gewend bent grote investeerders te gebruiken om u te helpen bij het vinden van de beste investeringen, lijkt het misschien een goed idee om twee van de grootste bedrijven ter wereld te matchen. Maar als het gaat om grootschalige bedrijfsinvesteringen, is de wiskunde niet altijd zo eenvoudig.

Een verschil in schijven

Een probleem met het beschouwen van bedrijven als investeringsmodellen is dat ze vaak andere motivaties hebben dan andere investeerders.

De meeste kleinschalige particuliere beleggers streven er bijvoorbeeld naar een pensioenportefeuille op te bouwen en daarnaast wat geld te genereren. Ondertussen streven institutionele beleggers naar de grootste winsten en slimste stappen om hun resultaten te verbeteren.

Maar bedrijven investeren vaak om andere redenen dan om winst te maken.

Neem Amazon’s Climate Pledge Fund. In een interview over de doelstellingen van het fonds merkte Matt Peterson, het hoofd van het fonds, op: “Als de bedrijven waarin we beleggen het goed doen… dan is dat geweldig. Het laat zien dat het een validatie is… maar het is niet de belangrijkste focus van het fonds met betrekking tot het bredere strategische doel.”

Met andere woorden, het bedrijf hoopt verandering teweeg te brengen op manieren die winstgevend zijn voor zijn niche op de lange termijn – niet noodzakelijkerwijs zijn directe bedrijfsresultaten. Tegelijkertijd kan Amazon innovatie stimuleren en tegelijkertijd de verantwoordelijkheid (en kosten) van het ontwikkelen van nieuwe technologieën vermijden.

Maar voor Brad Smith, de president en vicevoorzitter van Microsoft, is de wiskunde een beetje anders. Hoewel winst een deel van de vergelijking is, probeert het bedrijf ook opzettelijk massale maatschappelijke veranderingen te beïnvloeden. Per slot van rekening zal niet elke cyberbeveiligingsexpert die het bedrijf financiert, voor Microsoft gaan werken, maar dat betekent niet dat het bedrijf de waarde van het opvullen van de leegte ook elders niet inziet.

Smith zei tijdens een virtueel evenement: “Als we naar de toekomst kijken, moeten we als natie erkennen dat we te maken hebben met een crisis op het gebied van cyberbeveiligingsvaardigheden in het land. We kunnen het land niet beschermen tenzij we de openstaande banen op het gebied van cyberbeveiliging invullen die vandaag de dag bestaan, en de beste manier waarop we dat kunnen doen, is door de community colleges van het land te mobiliseren.”

Diepere zakken en lange termijn tijdshorizon

Een ander verschil tussen bedrijven en particuliere beleggers is het risiconiveau dat grote bedrijven kunnen nemen. Met grote zakken komt grote verantwoordelijkheid – en het vermogen om verliezen op te vangen als een investering misgaat of jaren duurt om rendement te realiseren.

Er zijn bijvoorbeeld maar weinig particuliere beleggers die het geld, de tijd en de kennis hebben om meer dan 250.000 studenten en docenten op het gebied van cyberbeveiliging op te leiden aan 150 community colleges. Ze hebben ook geen 2 miljard dollar om te besteden aan klimaatbesparende innovatie. Maar bedrijven als Amazon en Microsoft doen dat – om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid om te wachten op rendement op langere tijdshorizonten.

Neem Peterson’s uitleg van Amazon’s investeringsstrategie: “Veel van waar we in investeren is drie tot vijf jaar te laat. We proberen om de hoek te kijken om te zien waar onze behoeften zullen zijn en waar de behoeften van andere bedrijven zullen zijn…. Met een tijdshorizon van 2040 kun je het je niet echt veroorloven om een ​​of twee jaar vooruit te kijken; je moet op de lange termijn denken.”

Peterson merkte ook op dat Amazon openstaat voor investeringen in bedrijven in verschillende stadia van innovatie en groei, en zei: “We kunnen een miljoen dollar in het bedrijf of meer dan $ 100 miljoen in het bedrijf investeren” om hen te helpen hun doelen te bereiken.

Rimpelingen in de markt

Een ander enorm verschil tussen bedrijfs- en retailbeleggingen is de impact die geld op de markt kan hebben. Voor particuliere beleggers is het kopen van aandelen ter waarde van $ 50 of zelfs $ 5.000 per dag geen probleem. Maar wanneer grotere investeerders instappen, kan het als een signaalmechanisme fungeren, de bedoelingen en focus van een bedrijf onthullend en investeerders laten zien waar ze hun geld in kunnen zetten.

Dit effect is vergelijkbaar met de manier waarop institutionele beleggers de markten beïnvloeden. Omdat instellingen, zoals banken, hedgefondsen en investeringsmaatschappijen, op een bepaalde dag het grootste deel van de handelsactiviteit voor hun rekening nemen, stijgt de prijs wanneer ze op een aandeel gaan. Hoe hoger de prijs, hoe meer beleggers het gevoel hebben dat ze moeten inkopen, wat kan leiden tot prijsstijgingen op de lange termijn.

Maar wanneer institutionele beleggers uitverkocht raken, toont dit een gebrek aan vertrouwen in het bedrijf – en wanneer ze hun aandelen dumpen, kan de rest van de markt op hol slaan om zo snel mogelijk uit hun posities te komen. Hetzelfde kan gebeuren wanneer een zakelijke belegger een effect laat vallen.

Moet u investeren met bedrijven als Microsoft en Amazon?

Als algemene regel geldt dat beleggen met zakelijke beleggers en zelfs sommige institutionele beleggers een risicovol spel is. Grotere beleggers kunnen meer risico nemen en langer spelen dan veel particuliere beleggers. En omdat hun zakken diep zijn, kan het verliezen van hun investering pijn doen, maar ze hoeven niet per se failliet te gaan.

Maar als bedrijven en instellingen hun geld in jonge bedrijven steken om verandering teweeg te brengen of innovatie aan te moedigen, loont het om op te letten. Het financieren van ondergefinancierde niches kan (uiteindelijk) leiden tot enorme winsten wanneer de producten van het bedrijf van de grond komen. In deze gevallen, wanneer grote investeerders all-in gaan op kleine, goedkope bedrijven, kan het de moeite waard zijn om nader te kijken.

Het rechtstreeks matchen van de investeringen van het bedrijf is misschien niet uw verstandigste spel. In plaats van onnodig risico in uw portefeuille te injecteren, kunt u naar het hele veld kijken.

Neem Amazon’s nieuwe koolstofvriendelijke investeringen in verzending en verpakking. In plaats van in dezelfde bedrijven te kopen, kunt u ervoor kiezen uw dollars in grotere, stabielere op technologie gebaseerde klimaatbedrijven te steken.

En hoewel je geen aandelen van community colleges kunt kopen om te profiteren van de cyberbeveiligingsdromen van Microsoft, kun je kan kopen in cyberbeveiligingsbedrijven die in de toekomst zullen profiteren van de investering van Microsoft.

Aan het eind van de dag ben jij verantwoordelijk voor het maken van je toneelstukken. En hoewel het misschien niet lukt om de grote jongens dollar voor dollar te volgen, kan het geen kwaad om aandacht te besteden aan waar het geld naartoe stroomt.

Vond je het leuk wat je las? Meld u aan voor onze gratis Forbes AI Investor-nieuwsbrief hier om wekelijks AI-gedreven investeringsideeën te krijgen. Voor een beperkte tijd kunnen abonnees lid worden van een exclusieve slappe groep om deze ideeën op te doen voordat de markten opengaan.

Source link

Zakelijk