Hoe zullen de resultaten van het tweede kwartaal de aandelen van Target beïnvloeden?

Hoe zullen de resultaten van het tweede kwartaal de aandelen van Target beïnvloeden?

Doel (NYSE: TGT), de op een na grootste kortingsketen in de VS, zal naar verwachting op woensdag 18 augustus zijn resultaten over het tweede kwartaal van het boekjaar rapporteren. We verwachten dat het aandeel van Target waarschijnlijk weinig zal bewegen omdat de omzet en winst in lijn zijn met de marktverwachtingen. De retailer zag tijdens de pandemie een boost in producten met betrekking tot in-home-activiteiten, zoals thuiskantoor en entertainmentbehoeften. Hoewel Target in 2020 een van de grootste pandemiewinnaars was, blijft het groeien, ook al hebben consumenten veel meer winkelopties beschikbaar in vergelijking met deze tijd vorig jaar. De vergelijkbare omzet van de retailer steeg in het eerste kwartaal met 22,9% en verbrak de consensus van +10,7%. In plaats van meer e-commerce fulfilmentcentra uit te bouwen (zoals de behoefte was in 2020), besloot Target om zijn winkels centraal te stellen in zijn omnichannel-strategie en deze in te zetten voor afhaling op dezelfde dag. Deze strategie heeft geholpen om een ​​solide basis te leggen voor de groei van het bedrijf tot nu toe en hielp het een operationele marge van 9,8% te behalen in het eerste kwartaal, vóór rivalen zoals Amazon, Costco en Walmart. Onze voorspelling geeft aan dat de waardering van Target rond de $ 263 per aandeel ligt, wat in de buurt van de huidige marktprijs ligt. Bekijk onze interactieve dashboardanalyse op De voorwinsten van Target: Wat te verwachten in Q2? voor meer details.

(1) Opbrengsten zullen naar verwachting in lijn zijn met de consensusramingen

Trefis schat de inkomsten van Target in het tweede kwartaal van 2021 op ongeveer $ 25,2 miljard, in lijn met de consensusraming van $ 25,1 miljard. In 2020 toonde Target aan dat zijn fysieke winkels een plaats hebben in de toekomst van de detailhandel, en het maakt gebruik van die positie om handigere online alternatieven toe te voegen. De retailer investeerde fors in de leveringsservice op dezelfde dag, inclusief Order Pickup, Drive Up en levering op dezelfde dag met Shipt, dit alles terwijl hij gebruikmaakte van zijn fysieke winkels – wat resulteerde in een stijging van 90% joj in de service op dezelfde dag omzet in het eerste kwartaal. Dit werd gedreven door een groei van 123% van de Drive Up-omzet, waarvan de ophaalverkoop in de winkel met 52% steeg, terwijl de omzet via Shipt met 86% steeg. We verwachten dat het bedrijf dit groeimomentum ook in het tweede kwartaal zal voortzetten. Vooruitkijkend breidt Target zijn aanbod uit door verse en diepvriesboodschappen beschikbaar te maken via Order Pickup en Drive Up. Bovendien, als shoppers terugkeren naar hun gebruikelijke koopgewoonten, kan er ook een stijging zijn in de verkoop van Target in kleding en andere discretionaire categorieën met een hogere marge. Target’s gereduceerde prijzen en huismerkmerken (die het onderscheiden van Amazon) zijn een grote aantrekkingskracht voor klanten.

2) EPS zal waarschijnlijk ook rond de consensusschattingen liggen

De winst per aandeel (WPA) van Target in het tweede kwartaal van 2021 zal naar verwachting $ 3,48 bedragen per Trefis-analyse, in lijn met de consensusschatting van $ 3,49. Hoewel de retailer in het eerste kwartaal stijgende kosten zag, hielp de sterkere omzetgroei om die kosten te compenseren. Bijgevolg steeg de aangepaste WPA van de detailhandelaar in deze periode met 64%.

Voor het volledige jaar 2021 verwachten we dat de aangepaste nettomarge van Target met 110 basispunten zal groeien tot 6,1%. Dit in combinatie met een groei van de inkomsten van Target met 9%, zou kunnen leiden tot een stijging van $ 1,5 miljard jaar-op-jaar in aangepast netto-inkomen tot $ 6,2 miljard in 2021. Dit alles, resulterend in een mogelijke stijging van de aangepaste winst per aandeel van $ 9,42 in FY 2020 tot ongeveer $ 12,42 in FY 2021.

(3) Schatting van de aandelenkoers grotendeels rond de huidige marktprijs

langs onze Doelwaardering, met een aangepaste WPA-raming van ongeveer $ 12,42 en een K/W-veelvoud van 21,1x in fiscaal 2021, vertaalt dit zich in een prijs van $ 263, wat in lijn is met de huidige marktprijs.

Voor een verdere vergelijking tussen leeftijdsgenoten is het handig om te zien hoe ze het doen. Vergelijking van doelvoorraad met peers laat zien hoe Target zich verhoudt tot peers op het gebied van statistieken die er toe doen.

Alles zien Trefis Prijsschattingen en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk