Hoe ziet het aandeel van Adobe eruit in vergelijking met peers?

Hoe ziet het aandeel van Adobe eruit in vergelijking met peers?

We denken dat Adobe’s voorraad (NASDAQ: ADBE) is momenteel een betere keuze in vergelijking met De voorraad van Salesforce.com (NYSE: CRM). De aandelen van Salesforce.com worden verhandeld tegen ongeveer 11,4x de achterblijvende inkomsten, vergeleken met ongeveer 18x voor Adobe. Klopt dit gat in de waarderingen van de bedrijven? Wij geloven van wel. Salesforce.com heeft de afgelopen drie jaar een betere omzetgroei gezien, terwijl de omzetgroei van Adobe niet ver achterblijft. Met betrekking tot de operationele marges zag Salesforce.com de afgelopen drie jaar een daling, terwijl de marge van Adobe toenam. Er is echter meer aan de hand, waardoor Adobe bij deze waarderingen een betere gok is dan Salesforce.com. Laten we een stap terug doen om een ​​vollediger beeld te krijgen van de relatieve waardering van de twee bedrijven door te kijken naar de historische omzetgroei, het bedrijfsresultaat en de groei van de operationele marge. Ons dashboard Salesforce.com vs Adobe: branchegenoten; Welk aandeel is een betere gok? heeft hier meer details over. Delen van de analyse worden hieronder samengevat.

1. Salesforce.com overtreft omzetgroei

Met het fiscale jaar van Salesforce.com dat eindigt in januari, is het lopende boekjaar 2022, terwijl het jaar van Adobe in november eindigt en het lopende boekjaar 2021 is. Vergeleken op basis van de afgelopen drie jaar, is Salesforce.com beter dan Adobe wat betreft omzetgroei. De omzet van Salesforce.com werd opgenomen op $ 23,5 miljard in de afgelopen twaalf maanden vergeleken met $ 13,3 miljard in FY 2019 (een sprong van 76%). Op vergelijkbare basis, Adobe’s inkomsten werd opgenomen op $ 15,1 miljard in de afgelopen twaalf maanden vergeleken met $ 9 miljard in FY 2018 (een stijging van 68%). Verder stegen de inkomsten van Salesforce.com voor het meest recente kwartaal (Q2’22 voor Salesforce.com en Q2’21 voor Adobe) met 23% op jaarbasis, terwijl die van Adobe op vergelijkbare wijze steeg met 22% op jaarbasis.

Ondanks een betere omzetgroei van Salesforce.com, geeft dit het geen duidelijk voordeel, aangezien de omzetgroei van Adobe niet veel anders is.

2. Adobe duidelijke winnaar op marges

De EBIT-marge van Salesforce.com bedroeg 4,4% in de afgelopen twaalf maanden, vergeleken met 36,5% voor Adobe, en in de afgelopen drie jaar is de operationele marge voor Salesforce.com gedaald met 1,5% vergeleken met een stijging van 1,5% door Adobe. De veel hogere marges van Adobe hebben de iets lagere omzetgroei gecompenseerd en lijkt daarom een ​​betere gok.

Risico

Adobe heeft een betere schuldpositie, met een schuld als % van het eigen vermogen van 1,5% versus 4,2% voor Salesforce.com. Adobe heeft meer geldbuffer, met contanten als % van activa van 24% versus 11% voor Salesforce.com.

Het net van alles

Hoewel de achterblijvende omzet van Adobe hoger is dan die van Salesforce.com, heeft het de afgelopen drie jaar een goede omzetgroei en een verbetering van de operationele marges gezien in vergelijking met Salesforce.com in dezelfde periode. Kijkend naar het herstel na Covid, heeft Adobe het over het algemeen beter gedaan dan Salesforce. In de afgelopen twaalf maanden bedroeg de omzetgroei van Salesforce.com 23%, terwijl de omzet van Adobe vergelijkbaar was met 22%, maar de marge van Adobe was een veel hogere 36,5% vergeleken met 4,4% voor Salesforce.com in dezelfde periode. Verder is de P/E-ratio van 46,5x van Adobe aanzienlijk goedkoper dan de 114.6x van Salesforce.com, ondanks een hogere P/S-ratio van 18x versus de 11,4x van Salesforce.com. Daarom zijn we van mening dat Adobe het potentieel heeft om voorop te blijven lopen, ondersteund door sterke financiële waarden, en het verschil in waardering zou in de loop van de tijd nog groter kunnen worden. Als zodanig zijn we van mening dat Adobe momenteel een betere koopmogelijkheid is in vergelijking met salesforce.com-aandelen.

Hoewel het ADBE-aandeel op korte termijn hoger kan worden, zijn er verschillende concurrenten in de sector die eruitzien als een Betere weddenschap dan ADBE-aandelen. Ook, Adobe Peer-vergelijkingen geeft een overzicht van hoe het bedrijf presteert ten opzichte van collega’s op het gebied van statistieken die er toe doen.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk