Hoe we Tech’s Dive spelen voor veilige 5,6%+ dividenden

Hoe we Tech’s Dive spelen voor veilige 5,6%+ dividenden

Tech-aandelen hebben een kopstoot genomen, en wij, tegenhangers, zullen hiervan profiteren en onszelf op een serieuze winst zetten – en ook 5,6% dividenden.

Waarom richten we ons nu op technologie?

Omdat beleggers zich (ten onrechte) zorgen hebben gemaakt over een opflakkering van de inflatie in de stijl van de jaren 70, en ze hebben het de afgelopen weken (ten onrechte) op tech-aandelen afgerekend.

In zekere zin is de uitverkoop logisch, aangezien hogere inflatie en de daarmee gepaard gaande stijgende rentetarieven de winstgroei van technologieaandelen verminderen – en beleggers kijken vooral naar technologie voor die uitzonderlijke winstgroei, die hun aandelenkoersen drijft.

(Onze favoriete inkomensspelen, closed-end fondsen of CEF’s, laten we een andere weg inslaan en een groot deel van onze technische winst krijgen als contante dividenden die wij controle, in plaats van minder voorspelbare prijswinsten. We zullen zo meteen een top CEF-optie bespreken om deze dip te kopen).

Onze kans om technologie te kopen doet zich voor

Hoe groot is de kans die we hier voor ons hebben?

Terwijl ik dit schrijf, zijn technologieaandelen, gemeten aan de hand van de prestaties van de Invesco QQQ Trust (QQQ)

QQQ
,
een benchmark voor de technisch zware NASDAQ

NDAQ
, zijn ongeveer 7% verwijderd van hun hoogste punt in september, wat in grote lijnen vergelijkbaar is met de duik die ze in februari en maart namen.

Dat schept voor ons een mooi instapmoment omdat de angsten die de marktdip in maart veroorzaakten, draaiden om inflatie. Destijds waren inflatiezorgen natuurlijk vrij nieuw, maar vandaag begrijpen we heel veel meer over wat er op dat front gebeurt.

Sneak preview: vrees voor het effect van inflatie op technologieaandelen (en technologiegerichte CEF’s!) manier overdreven, wat ons klaarmaakt voor een aantal mooie “terugkaatsende” winsten wanneer beleggers zich realiseren dat ze te ver naar beneden zijn gegaan.

We hebben natuurlijk nog steeds prijsstijgingen: de favoriete inflatie-indicator van de Fed steeg onlangs tot een stijging van 4,3% – meer dan het dubbele van het doel van de centrale bank. En dan zijn er nog zaken als de huur, die 15% hoger lag dan een jaar geleden.

De stijging van de inflatie is niet helemaal wat het lijkt

Maar veel hiervan is slechts een teken dat de zaken terugkeren naar een zekere mate van normaliteit, niet een langetermijntrend naar een situatie van het jaren 70-type.

Zoals u in de bovenstaande grafiek kunt zien, zorgt de recente versnelling van de inflatie ervoor dat de prijsgroei terugkeert naar de pre-pandemische trendlijn. Dit betekent dat, vergeleken met 2020, ja, de prijzen sterk stijgen, maar op de langere termijn is het verhaal niet zo nijpend.

En een nadere blik op de prijsstijgingen die we ervaren, laat zien dat er veel redelijk voorspelbare dingen gebeuren. Neem die 15% huurverhoging die ik net noemde. Een groot deel daarvan gebeurt in de grote steden, waar een aantal thuiswerkende medewerkers nu naar terugkeert. Dat drijft de huren op, hoewel ze nog steeds onder het pre-pandemische niveau liggen (Manhattan ligt bijvoorbeeld 3,2% lager dan het pre-pandemische niveau, volgens vastgoedbedrijf Douglas Elliman).

Natuurlijk is niet alles zoals het was voor de pandemie; sommige delen van het leven zijn voor altijd veranderd. Een van die veranderingen is dat sommige mensen nog steeds vanuit huis werken en er nog steeds voor kiezen om naar kleinere steden te verhuizen. Dat is de reden waarom Boise, Idaho, de huurprijzen van appartementen met maar liefst 40% heeft zien stijgen ten opzichte van een jaar geleden!

Kortom, er verandert heel snel veel in Amerika. Maar het enige dat constant blijft, is de voortdurende snelle uitbreiding van technologie in ons leven.

Hoe nu te investeren in technologie

Onderzoeksbureau McKinsey & Co. schatte onlangs dat meer dan 20% van de beroepsbevolking zijn werk net zo effectief kan doen door drie tot vijf dagen per week thuis te werken als op kantoor. En met de kostenbesparingen en toegang tot talent voor werk op afstand voor werkgevers, denk ik dat we voorzichtig kunnen aannemen dat dit percentage van de beroepsbevolking op de lange termijn ten minste een deel van hun week buiten kantoor zal blijven werken.

Met andere woorden, zelfs als de vraag naar op internet gebaseerde diensten de komende maanden een beetje daalt als sommige werknemers terugkeren naar kantoor, is de langetermijntrend recht omhoog – en dat is waar onze kans op hightech-dividenden en groei ligt .

Deze maatschappelijke verschuiving zorgt er bijvoorbeeld voor dat aandelen Zoom Communications (ZM), Alphabet (GOOG, GOOGL), Amazon.com (AMZN) en Microsoft

MSFT
(MSFT)
slimme speeltjes om op deze dip te kopen en tientallen jaren weg te stoppen. Omdat beleggers uiteindelijk zullen beseffen dat inflatiezorgen een rode haring zijn als het gaat om technische winsten op de lange termijn, en ze zullen terugkopen.

En we hebben de mogelijkheid om ze te verslaan – en dat te doen met een mooi dividend van 5,6% (meer dan alle bovenstaande aandelen alleen betalen).

Ons spel hier is de Columbia Seligman Premium Technology Growth Fund (STK), een CEF die goed is afgestemd op deze langetermijndividend- en groeimogelijkheden. De topposities omvatten: appel

AAPL
(AAPL),
Google

GOOG
en Microsoft, evenals andere bedrijven die klaar staan ​​om hiervan te profiteren, zoals Visum (V), cyberbeveiligingsbedrijf Palo Alto Networks

PANW
(PANW)
en NXP Halfgeleiders

NXPI
(NXPI).

En hoe is dit voor outperformance?

De beste manier om het managementteam van een fonds te evalueren, is door te kijken hoe het omgaat met een crisis, en het anderhalf jaar dat we zojuist hebben meegemaakt, biedt de beste proeftuin die we sinds de jaren dertig hebben gezien.

Zoals u kunt zien, heeft STK die test met vlag en wimpel doorstaan ​​en QQQ overtroffen die uit de crash van maart 2020 kwam, terwijl het veel meer dividendinkomsten opleverde dan de benchmark-ETF. (QQQ levert slechts 0,5% op.) Dat is een belangrijke reden waarom we van CEF’s houden: ze geven u meer van uw rendement in contanten, dus u heeft veel meer controle over uw winst dan een ETF zoals QQQ u zou geven.

Bovendien heeft STK nooit zijn dividend verlaagd (en de afgelopen vijf jaar heeft het zelfs twee speciale dividenden aan aandeelhouders laten vallen – een uitbetaling van $ 0,78 per aandeel in december 2017 en $ 0,65 in januari 2019), dus je krijgt een aardig bedrag stream voor de lange termijn, evenals de sterke opwaartse technologieaandelen waar bekend om staan.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk