Hoe u vergeving voor studieleningen kunt krijgen, zelfs als u wordt afgewezen?

Hoe u vergeving voor studieleningen kunt krijgen, zelfs als u wordt afgewezen?

Hier leest u hoe u vergeving voor studieleningen kunt krijgen, zelfs als u wordt afgewezen.

Dit is wat u moet weten.

Studiefinanciering

President Joe Biden heeft deze maand, in overleg met het Amerikaanse ministerie van Onderwijs, $ 4,5 miljard aan kwijtschelding van studieleningen verleend door middel van een ingrijpende herziening van het programma voor vergeving van openbare leningen. Als je bent afgewezen voor vergeving van studieleningen, niet zeker weet of je in aanmerking komt voor vergeving van studieleningen, of als je benieuwd bent of je nu vergeving voor studieleningen kunt krijgen, let dan goed op. Het kan het verschil betekenen tussen geen kwijtschelding van studieleningen en totale annulering van de federale studielening.


Vergeving van studieleningen: de veranderingen

De grote veranderingen in het kwijtschelden van studieleningen helpen onder meer om deze belangrijke problemen op te lossen:

 • welke studielening betalingen tellen mee voor vergeving van studieleningen;
 • die soorten studieleningen moet meetellen voor vergeving van studieleningen;
 • welke werkgevers? in aanmerking komen voor vergeving van studieleningen; en
 • wanneer studielening betalingen begin te tellen voor vergeving van studieleningen.

Deze vier problemen helpen bij het wegnemen van grote belemmeringen die ertoe leidden dat tienduizenden leners van studieleningen geen kwijtschelding van studieleningen kregen. Om in aanmerking te komen voor vergeving van studieleningen via kwijtschelding van openbare leningen, moeten leners van studieleningen voltijds (ten minste 30 uur per week) werken voor een gekwalificeerde werkgever of non-profit werkgever, zich inschrijven voor een gekwalificeerd terugbetalingsplan voor studieleningen, 120 maandelijkse betalingen van studieleningen, en ten minste een meerderheid van die betalingen voor studieleningen doen terwijl ze zijn ingeschreven in een inkomensgestuurd aflossingsplan. (Vergeving van studieleningen zal niet voor iedereen beschikbaar zijn, maar dit plan is nu beschikbaar). Vóór deze wijzigingen bevatte het programma een afwijzingspercentage van 98%. Zelfs met 10 jaar gekwalificeerd dienstverband bij de openbare dienst, waren veel leners van studieleningen niet in staat om de vergeving van studieleningen te krijgen waarvan ze dachten dat ze waren beloofd. (Hier leest u hoe u vergeving voor studieleningen kunt krijgen).


Studieleningen: wie kan deze studielening vergeving krijgen?

Elke lener van een federale studielening die voldoet aan de vereisten van het programma voor het vergeven van openbare leningen, kan de totale annulering van de federale studielening krijgen. Met deze grote veranderingen krijgen leners van studieleningen die eerder werden afgewezen voor vergeving van studieleningen de kans om zich te kwalificeren (ervan uitgaande dat ze aan de andere vereisten voldoen). Hier zijn in ieder geval enkele leners van studieleningen die nu in aanmerking kunnen komen voor vergeving van studieleningen en waarvan de betaling van hun studielening meetelt:

 • Leners van studieleningen die eerder studieleningen betaalden, maar niet goed werden geteld;
 • Leners van studieleningen die studieleningen hebben betaald voor FFELP-leningen en Perkins-leningen;
 • Leners van studieleningen die een niet-subsidiabel terugbetalingsplan voor studieleningen hebben gebruikt;
 • Leners van studieleningen die studieleningen hebben betaald voorafgaand aan de consolidatie van studieleningen in een directe consolidatielening;
 • Leners van studieleningen die in actieve dienst waren in het leger, zelfs als hun studieleningen werden betaald in tijdelijke uitstel van studielening of uitstel van studielening;
 • Leners van studieleningen die te late betalingen voor studieleningen hebben gedaan;
 • Leners van studieleningen die een gedeeltelijke betaling van de studielening hebben gedaan of meer dan het vereiste bedrag voor de betaling van de studielening en waarvan de betaling van hun studielening is afgewezen of niet goed is geteld; en
 • Leners van studieleningen die vanwege de Covid-19-pandemie tijdelijke uitstel van studieleningen hebben gekregen door middel van vrijstelling van studieleningen.

Vergeving van studieleningen: hoe het te krijgen en hoe toe te passen?

Het Amerikaanse ministerie van Onderwijs heeft een eenvoudige manier gecreëerd voor leners van studieleningen om vergeving van studieleningen te krijgen als je eerder bent afgewezen.

Hoe vergeving van studieleningen aanvragen?

Om eerdere studieleningen mee te tellen, moet je een beperkte vrijstelling aanvragen. Het goede nieuws is dat je ongeveer een jaar de tijd hebt om te solliciteren. Jij kan de beperkte vrijstelling voor vergeving van studieleningen aanvragen tot en met 31 oktober 2022.

Hoe u in beroep kunt gaan tegen uw beslissing voor vergeving van studieleningen

Wat doe je als je wordt afgewezen voor kwijtschelding van studieleningen? Nu geeft de onderwijsafdeling je een tweede kans. Onderdeel van deze belangrijke veranderingen in het kwijtschelden van studieleningen is het opzetten van een formeel proces voor kredietnemers van studieleningen die zijn afgewezen voor het kwijtschelden van studieleningen om in beroep te gaan tegen hun beslissing en eventuele fouten te corrigeren. Dit zal bureaucratische wegversperringen verminderen en meer leners van studieleningen een kans geven om studieleningen op te zeggen.


Studieleningen: volgende stappen

Biden richt zich op het uitbreiden van wie in aanmerking komt voor vergeving van studieleningen. (Biden heeft $ 11,5 miljard aan studieleningen geannuleerd, maar dit is wat het betekent voor vergeving van studieleningen). Deze veranderingen in de vergeving van studieleningen kwamen kort na het verrassende nieuws dat Navient stopt met het verstrekken van federale studieleningen. (Dit is waarom Navient stopte met je studieleningen). Biden en minister van Onderwijs Miguel Cardona richten zich op het verbeteren van de kwijtschelding van studieleningen en het vereenvoudigen van de terugbetaling van studieleningen, zodat meer leners van studieleningen financiële hulp kunnen krijgen. Vergeving van studieleningen is ook een aandachtspunt geworden in het Congres, ook al heeft het Congres geen wetgeving aangenomen over grootschalige vergeving van studieleningen. Deze week bevestigde Cardona ook tijdens een gemeentehuisvergadering dat grootschalige kwijtschelding van studieleningen nog steeds een mogelijkheid is, aangezien de besprekingen binnen de Biden-administratie aan de gang zijn.

Of u nu vergeving van studieleningen nastreeft, zorg ervoor dat u al uw opties voor het terugbetalen van studieleningen begrijpt. Nu de vrijstelling van studieleningen afloopt, ga je nu vooruit. Hier zijn enkele populaire manieren om geld te besparen met uw studieleningen:


Studieleningen: gerelateerde literatuur

Biden heeft $ 11,5 miljard aan studieleningen geannuleerd, maar dit is wat het betekent voor vergeving van studieleningen

Vergeving van studieleningen is niet beschikbaar voor deze leners

Grote veranderingen in de vergeving van studieleningen kunnen deze week komen

Hoe vergeving voor studieleningen te krijgen?

Source link

Zakelijk