Hoe u uw dividenden verdubbelt en 10% opwaarts grijpt in elke markt?

Hoe u uw dividenden verdubbelt en 10% opwaarts grijpt in elke markt?

Aandelen zijn prijzig, maar beleggers in closed-end fondsen (CEF) zijn er niet bang voor: we hebben een voordeel dat ons in staat stelt om met korting te kopen, met dividenden die het dubbele – en soms het drievoudige – zijn van de typische S&P 500-uitbetaling!

Dat zou ons vermogen zijn om CEF’s te kopen die worden verhandeld tegen kortingen op de intrinsieke waarde (NIW, of de waarde van hun onderliggende portefeuilles). Met deze eenvoudige zet kunnen we de klok terugdraaien en in wezen de aandelen kopen die onze CEF’s aanhouden op niveaus die we een paar maanden geleden op de open markt konden.

(En er zijn veel voordelige CEF’s die er zijn, waaronder een die met 10% korting wordt verhandeld en meer dan het dubbele van het gemiddelde aandelendividend betaalt – daarover hieronder meer.)

Het enige aan de markt van vandaag dat iedereen over het hoofd ziet

Ja, er zijn tal van redenen om in deze markt te kopen, niet in de laatste plaats het feit dat beleggers zich uitsluitend richten op waarderingsmaatstaven zoals de koers-winstverhouding (P/E) van de S&P 500, die 27 is als Ik schrijf dit, ruim boven het niveau van 22 eind 2019.

Het probleem is dat de meeste mensen daar stoppen en over het hoofd zien dat de economie sterk groeit en dat zal blijven doen. Dat zal de bedrijfswinsten opdrijven en de kloof tussen de “P” en de “E” in onze ratio verkleinen, wat de weg vrijmaakt voor meer winst.

Laten we een duik nemen in de laatste cijfers om te zien hoe dit waarschijnlijk zal uitpakken, voordat we teruggaan en meer praten over CEF’s, inclusief degene die ik zojuist noemde.

Inkomsten knallen, maar vanaf een lage basis

Om zeker te zijn, wordt de hogere K/W-ratio van vandaag op zijn minst gedeeltelijk gerechtvaardigd door de laatste winsten van S&P 500-bedrijven. Tot nu toe heeft 80% van de bedrijven die hun resultaten over het derde kwartaal hebben gerapporteerd, winsten geboekt die boven de verwachtingen van analisten lagen. En de totale inkomsten zijn jaar op jaar met gemiddeld 30% gestegen.

Inkomsten stijgen eerdere schattingen

Houd er ook rekening mee dat het winstseizoen nog maar net is begonnen: schattingen vragen om 40% hogere winsten voor heel 2021, aangezien ze weerkaatsen vanaf de lage bodem van 2020, toen lockdowns en strakke pandemische beperkingen de bedrijfsresultaten verwoestten.

De lage bodem van 2020 betekende dat deze grote winstsprong werd verwacht en in maart begon, dus het is geen verrassing dat de aandelenkoersen zijn gestegen. Maar zijn de voorraden te ver gegaan, vandaar de dip van de afgelopen weken? Met andere woorden, is de volledige winstgroei van 2021 in de markt ingeprijsd?

De echte vraag hier is of we kunnen verwachten dat de winst de komende jaren sterk zal blijven stijgen, waardoor die hogere P/E-ratio gerechtvaardigd is. BBP-groei – de factor die de meeste K/W-geobsedeerde beleggers over het hoofd zien – helpt bij het beantwoorden van die vraag.

Stijgende welvaart voor de voorzienbare toekomst

De IMF-ramingen verwachten volgend jaar een economische groei van 3,5% in de VS, wat betekent dat we niet alleen de sterke winstgroei van 2021 kopen, maar ook de sterke winstgroei van volgend jaar, te. En als de economie de komende jaren uit de recessie blijft – zoals de huidige schattingen voorspellen – zullen de winsten blijven stijgen, waardoor de huidige marktprijzen worden gerechtvaardigd en uiteindelijk worden verhoogd.

Een goed moment om aandelen te kopen, maar wij CEF-beleggers betalen nooit detailhandel

Tel het allemaal bij elkaar op en je hebt een mooie kans om hier aandelen te kopen, vooral als je voor de lange termijn aanhoudt en/of voornamelijk voor inkomsten belegt. Maar we hoeven ons ook niet te haasten. En, zoals gezegd, je bent in een nog betere positie als je CEF’s met korting koopt, zoals we altijd proberen te doen in mijn CEF Insider onderhoud.

Een belegger in aandelen met een grote kapitalisatie zou bijvoorbeeld beter af zijn met een CEF-achtige Tri-Continental Corporation (TY) dan aandelen afzonderlijk of via een ETF te kopen. (Wees niet verbaasd als je nog nooit hebt gehoord van TY, dat wordt beheerd door Columbia Threadneedle Investments; zoals we eerder hebben besproken, is de CEF-wereld klein, en binnen die wereld is er een behoorlijke hoeveelheid concentratie onder grotere spelers zoals Nuveen, PIMCO en BlackRock

BLK
.)

Ondanks zijn obscure naam is TY een omvangrijke CEF, met bijna $ 2 miljard aan activa belegd in sterke Amerikaanse large-capaandelen: appel

AAPL
(AAPL), Alfabet (GOOGL), Microsoft

MSFT
(MSFT), Facebook

FB
(FB)
en Broadcom

AVGO
(AVGO)
zijn haar topposities. Die namen doen je misschien denken dat TY een technologiefonds is, maar dat is niet het geval. Het bevat ook bedrijven zoals Pfizer

PFE
(PFE)
en Dow Inc

DOW
. (DOW)
, dus je krijgt hier ook een brede diversificatie.

Maar als CEF geeft TY ons nog twee andere voordelen: een korting op de marktprijzen van deze aandelen (het fonds handelt met 10% korting op de NAV, dus u krijgt in wezen zijn portefeuille van sterke Amerikaanse largecaps voor 90 cent op de dollar) en een dividend dat meer dan het dubbele is van wat de typische S&P 500-aandelen betalen: de aandelen van TY leveren ongeveer 3,5% op terwijl ik dit schrijf.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk