Hoe u belastingvrije 5% dividenden kunt krijgen van de nieuwste Twitter-aflevering van Elon Musk?

Hoe u belastingvrije 5% dividenden kunt krijgen van de nieuwste Twitter-aflevering van Elon Musk?

Ik neem aan dat je gehoord hebt van de duik in? Tesla

TSLA
(TSLA)
aandelen aangespoord door de recente tweet van oprichter Elon Musk met de vraag of hij 10% van zijn aandelen moet verkopen.

(De tweet – een peiling onder Twitter-gebruikers – kreeg trouwens een positieve reactie; Musk zegt dat hij zich eraan zal houden.)

Ik weet het – een andere bizarre tweet van Musk lijkt niet veel te betekenen voor ons inkomensinvesteerders. Maar deze is anders, want hoe moeilijk het ook is om te geloven, het vertelt ons één ding: gemeentelijke obligaties kopen—een activaklasse die veel beleggers afdoen als ‘slaperig’. Dat is niet waar: er is een reden waarom ‘muni’s’ favoriet zijn bij miljardairs, te beginnen met hun enorme belastingvrije dividenden.

En wat Musks tweet ons vertelt (zelfs als Musk het zelf niet beseft) is dat als we vandaag muni’s kopen, via closed-end fondsen (CEF’s) zoals degene die we hieronder zullen bespreken, zullen we binnenkomen net voor een stormloop van nieuwe investeerders. En we zullen ook opbrengsten binnenhalen die voor ons meer dan 8% waard kunnen zijn!

Muni Bonds: Musk’s nieuwe BFF’s?

Laten we beginnen met waarom Musk deze peiling plaatste: hij reageerde op een recent gesprek in DC over het belasten van de niet-gerealiseerde beurswinsten van miljardairs. De prospectieve belasting is met name bedoeld om hun regelmatig gebruikte strategie om hun aandelen onverkocht te houden en tegen hen te lenen om hun levensstijl te financieren, te beteugelen, en zo de vermogenswinstbelasting te omzeilen die ze op eventuele verkopen zouden moeten betalen.

Maar als niet-gerealiseerde winsten waren belast, zouden miljardairs waarschijnlijk meer aandelen verkopen en, belangrijker nog, fiscaal voordelige alternatieven vinden. Dat is waar muni’s binnenkomen.

De Muni-hack voor belastingvrij inkomen

Veel beleggers gapen wanneer ze over muni’s horen, omdat het benchmarkindexfonds voor de activaklasse, de iShares National Muni Bond ETF (MUB), levert een schamele 1,9% op. En een langetermijnrendementgrafiek voor MUB is vrij vlak in vergelijking met de S&P 500.

Maar als je dieper graaft, krijg je heel veel interessanter. Onthoud dat de inkomstenstroom van 1,9% van MUB 100% belastingvrij is voor gekwalificeerde beleggers (en de meeste Amerikanen komen hiervoor in aanmerking). Dat betekent dat om het equivalent van die 1,9% cashflow met dividendbetalende aandelen (of vastgoedbeleggingstrusts of junk bonds) te krijgen, u een rendement van 3,2% moet halen als u in de hoogste belastingschijf zit.

Natuurlijk weten wij CEF-investeerders dat we kunnen doen heel veel beter dan MUB door de ETF-optie over te slaan en met een muni-bond CEF te gaan.

Een Muni-Bond CEF waarvan het rendement van 4,9% ‘transformeert’ in 8,1%

Dat brengt me bij het fonds dat we vandaag in de schijnwerpers zetten, de PIMCO Gemeentelijk Inkomensfonds II (PML), wat 4,9% belastingvrij oplevert. Dat is gelijk aan een belastbaar rendement van 8,1% als u zich in de hoogste belastingschijf bevindt.

Bovendien heeft PML MUB het afgelopen decennium gemakkelijk verslagen, met een solide totaalrendement van 8,9% op jaarbasis. Met andere woorden, het is precies gedaan wat we CEF Insider leden willen dat: sterke en stabiele koerswinsten opleveren en ons in alle rust van ons dividend laten genieten. (Het is ook vermeldenswaard dat ons wanbetalingsrisico hier laag is: minder dan 0,001% van de muni-obligaties wanbetaling.)

Muni-Bond CEF’s geven ons een “Heads You Win, Tails You Win”-opstelling

Als een niet-gerealiseerde winstbelasting wordt doorgevoerd, of zelfs als er alleen maar een verhoging van de belasting voor miljardairs doorgaat, zal er onvermijdelijk geld naar de muni-obligatiemarkt verschuiven, waardoor de prijzen stijgen.

En zelfs als geen van deze belastingplannen werkelijkheid wordt, zal de angst voor hogere belastingen voor de rijken niet verdwijnen – een miljardairbelasting is al meer dan tien jaar een punt van discussie. En hoewel dat in de ether is, zullen beleggers waarde zien in best presterende muni-obligatiefondsen zoals PML, vanwege hun lagere volatiliteit en belastingvrije inkomstenstromen.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk