Hoe een koolstofprijs de veehouderij zou kunnen stimuleren zonder boeren en veeboeren te belasten?

Hoe een koolstofprijs de veehouderij zou kunnen stimuleren zonder boeren en veeboeren te belasten?

Zelfs een zeer bescheiden koolstofprijs zou de meeste boeren en veeboeren meer inkomsten opleveren dan ze verdienen met het fokken van dieren voor de slacht, volgens de wetenschapper die Impossible Foods oprichtte.

“Het is eigenlijk een beetje magisch”, zei Patrick Brown op 4 november op WebSummit in Lissabon. “Als er een koolstofmarkt zou zijn en een ton koolstofdioxide zou $ 50 kosten, zou bijna iedereen in de veeteeltindustrie veel meer geld kunnen verdienen door van hun koeien af ​​te komen, van hun vee af te komen en de biomassa om te herstellen op hun land.”

Brown herhaalde de bewering op 9 november op de klimaatconferentie van Glasgow, die tot zijn nieuwe prestaties telde basisregels voor wereldwijde koolstofmarkten.

“Als, zoals ik denk dat de meesten van ons hopen en verwachten, er binnen de komende jaren een functionele koolstofmarkt is, en als de prijs op of boven de minimumprijs ligt die volgens economen nodig is om de klimaatverandering op een zinvolle manier te beïnvloeden – wat ongeveer $ 50 is VS per ton CO2 – de overgrote meerderheid van het land dat momenteel wordt gebruikt om dieren voor voedsel te fokken, zou veel meer inkomsten kunnen opleveren door de oorspronkelijke biomassa te herstellen en de koolstofkredieten van die restauratie te verkopen, “zei hij in Glasgow.

“Er is een enorm potentieel – ik heb berekend wat de waarde van het land voor dat doel zou zijn ten opzichte van de huidige prijs – er zijn grote hoeveelheden land over de hele wereld die tien tot vijftig keer zoveel waard zijn” wanneer het wordt gebruikt voor het afvangen van koolstof.

Brown en computationeel bioloog Michael Eisen baseren hun berekening op a paper vorig jaar gepubliceerd in Natuur die een schatting maakt van de “optionele koolstofkosten” van het gebruik van land voor veeteelt in plaats van voor koolstofvastlegging.

In de VS kan land dat wordt gebruikt voor landbouw en begrazing 55 miljard ton koolstof vastleggen, wat bij $ 50 per ton bijna $ 2,8 biljoen zou opleveren.

De waarde van alle Amerikaanse landbouwgrond, inclusief gebouwen, volgens de USDA, is $ 2,7 biljoen.

Daarvan is grasland slechts ongeveer een derde zoveel waard per hectare als akkerland.

Als koolstof gedurende 50 jaar zou worden vastgehouden, zouden Amerikaanse boeren en veeboeren $ 50 miljard per jaar kunnen verdienen door grasland te herbebossen, zei Brown. Als, zoals verwacht, de koolstof veel sneller wordt vastgelegd, laten we zeggen over 30 jaar, zouden ze $ 94 miljard per jaar kunnen verdienen.

Het netto landbouwinkomen, minus federale subsidies, is ongeveer $ 73 miljard per jaar, maar het inkomen per hectare is wederom het laagst op grasland.

Boeren en veeboeren zouden het meeste kunnen verdienen waar landbouwgrond het bos heeft vervangen, zei Brown, zoals in delen van de VS en in landen als Brazilië en het VK.

Inderdaad, Brazilië—waar dierlijke ag de ontbossing van de Amazone heeft veroorzaakt– riep de deal in Glasgow onmiddellijk uit als een nieuwe inkomstenbron voor het land. Zoals Reuters meldde:

“De deal was ‘een Braziliaanse overwinning’ en het land maakt zich op om een ​​’grote exporteur’ van koolstofkredieten te worden, zei het ministerie van Milieu op sociale media. Het land herbergt een groot deel van het Amazonewoud en heeft een enorm potentieel om wind- en zonne-energiecentrales te bouwen. “Het zou investeringen en de ontwikkeling van projecten moeten stimuleren die aanzienlijke emissiereducties kunnen opleveren”, vertelde de Braziliaanse hoofdonderhandelaar Leonardo Cleaver de Athayde aan Reuters.”

Boeren over de hele wereld zouden twee keer zoveel inkomsten kunnen verdienen, zei Brown, als ze ook inkomsten ontvangen door terug te keren lachgas uitstoot.

Brown is een voormalig arts en emeritus hoogleraar biochemie aan de Stanford University. Hij richtte in 2011 Impossible Foods op met als missie om de veehouderij tegen 2035 uit te roeien door plantaardig vlees te leveren dat gezonder, lekkerder en goedkoper is dan dierlijk vlees.

“Voor de meeste plaatsen waar mensen vee grazen of vee grazen, zou je gek moeten zijn om dat te blijven doen als je $ 50 per ton koolstofdioxide zou kunnen verdienen door bomen te laten groeien”, zei Brown in Lissabon. “Je zou gek zijn om door te gaan met het fokken van koeien.”

Brown voegde eraan toe dat de transformatie zou plaatsvinden zodra de koolstofmarkten werken onder redelijke normen, zoals controleerbaarheid, uniciteit (zodat koolstofkredieten slechts één keer kunnen worden verkocht) en een garantie van duurzaamheid (zoals een instandhoudingserfdienstbaarheid op het land).

“Als de koolstofmarkten volwassen genoeg worden, zodat als je koolstof afvangt, je er zeker van kunt zijn dat er een klant aan de andere kant zal zijn om het te kopen, als dat eenmaal gebeurt, zal het transformerend zijn.”

MEER VAN FORBESPatrick Brown zweert de opwarming van de aarde om te keren door de veehouderij tegen 2035 uit te bannen

Source link

Zakelijk