Hoe de daling van de goud- en zilverprijzen de voorraad Wheaton Precious Metals heeft beïnvloed

Hoe de daling van de goud- en zilverprijzen de voorraad Wheaton Precious Metals heeft beïnvloed

Wheaton Precious Metals voorraad (NYSE: WPM) is de afgelopen maand met 13% gedaald en wordt nu onder $40 verhandeld. De daling van het aandeel werd veroorzaakt door een daling van de goud- en zilverprijzen. De wereldwijde goudprijs is met meer dan 4% gedaald, terwijl de zilverprijs de afgelopen maand met meer dan 6% is gedaald. Een sterkere dollar heeft geleid tot zwakte in de prijzen van edele metalen. Aangezien de meeste inkomsten van WPM uit goud en zilver komen, daalde het aandeel de afgelopen weken. Maar zal het aandeel van WPM zijn neerwaartse lijn de komende weken voortzetten, of is een herstel van het aandeel waarschijnlijker?

Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoersgegevens van een bedrijf over de afgelopen tien jaar identificeert, zijn de rendementen voor WPM-aandelen waarschijnlijk bijna 8% in de volgende drie maanden (63 handelsdagen) periode na een daling van 13% ten opzichte van de voorgaande periode van één maand (21 handelsdagen). Er is ook een kans van 60% dat het aandeel de komende drie maanden een positief rendement oplevert. Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent om WPM-aandelen voor een kortere of langere periode aan te houden? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen WPM aandelenkoers voorspelling na een stijging of daling. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar één dag! Zie voor meer informatie over de activiteiten van Wheaton Precious Metals hoe: WPM-inkomsten is gegenereerd.

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:

INDIEN WPM-aandelen bewogen met -5% over vijf handelsdagen, DAN in de komende 21 handelsdagen beweegt het WPM-aandeel gemiddeld 2,7%, met een kans van 55% op een positief rendement.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in WPM-aandelenbewegingen:

Vraag 1: Is de prijsvoorspelling voor het aandeel Wheaton Precious Metals Corp (Canada) hoger na een daling?

Antwoord geven:

Overweeg twee situaties,

Case 1: De voorraad Wheaton Precious Metals Corp (Canada) daalt met -5% of meer in een week

Case 2: Wheaton Precious Metals Corp (Canada) aandelen stijgen met 5% of meer in een week

Is de prijsvoorspelling voor het aandeel Wheaton Precious Metals Corp (Canada) hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

WPM voorraad gaat het beter na Case 2, met een verwacht rendement van 2,7% in de komende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de afgelopen week), versus een verwacht rendement van 2,9% voor Case 2. Dit impliceert een prijsvoorspelling van $40 in Case 1 en een bedrag van $40 in Case 2 met een WPM-marktprijs van $38,73 op 28-9-2021.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een verwacht rendement van 3,1% in de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een verwacht rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de verwacht rendement voor de S&P 500 na een stijging of daling.

Probeer de Trefis machine learning engine hierboven om zelf te zien hoe de voorspelling voor het aandeel Wheaton Precious Metals Corp (Canada) waarschijnlijk zal veranderen na een specifieke winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord geven:

Als u aandelen van Wheaton Precious Metals Corp koopt en aanhoudt, is de verwachting dat na verloop van tijd de schommelingen op korte termijn zullen verdwijnen en dat de positieve trend op lange termijn u gunstig zal zijn – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor WPM-aandelen, het rendement in de komende N dagen na een verandering van -5% in de afgelopen vijf handelsdagen wordt beschreven in de onderstaande tabel, samen met het rendement voor de S&P500:

Vraag 3: Hoe zit het met de koersprognose na een stijging als u even wacht?

Antwoord geven:

Het verwachte rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er voor de meeste aandelen beter aan doet om kortetermijnweddenschappen te vermijden – hoewel WPM-aandelen een uitzondering lijken te zijn op deze algemene observatie.

Het rendement van WPM in de komende N dagen na een verandering van 5% in de afgelopen vijf handelsdagen wordt beschreven in de onderstaande tabel, samen met het rendement voor de S&P500:

Het is behoorlijk krachtig om de trend voor jezelf te testen voor Wheaton Precious Metals Corp-aandelen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk