Hier zijn de beste aandelenkeuzes van Morgan Stanley om te investeren in de Metaverse

Hier zijn de beste aandelenkeuzes van Morgan Stanley om te investeren in de Metaverse

bovenlijn

Sinds Facebook’s recente naamswijziging en nieuwe focus op de ‘metaverse’, is er massale belangstelling geweest voor het concept van een virtuele wereld die het internet van vandaag zou kunnen vervangen – en dat betekent een enorme nieuwe kans voor investeerders, volgens Morgan Stanley.

Belangrijkste feiten

Wall Street-bedrijf Morgan Stanley ziet de metaverse als een adresseerbare markt van $ 8 biljoen die waarschijnlijk het “volgende generatie sociale media-, streaming- en gamingplatform” zal worden.

“Net als de huidige digitale platforms, verwachten we dat de metaverse in eerste instantie en voornamelijk zal werken als een advertentie- en e-commerceplatform voor offline producten/aankopen”, schreef analist Brian Nowak.

De meest voor de hand liggende aandelenkeuze van het bedrijf op dit gebied is Meta (voorheen Facebook), dankzij de duurzame groei van zijn kernactiviteiten en de sterke vrije cashflow, zelfs als het miljarden dollars investeert om “de volgende generatie versie van sociale netwerken te bouwen”.

Analisten van Morgan Stanley houden ook van gamingbedrijf Roblox, waarvan het zegt dat het zijn 47 miljoen dagelijkse actieve gebruikers en ‘sterke’ algoritmen voor het genereren van inkomsten kan benutten met de advertentie- en e-commercemogelijkheden van de metaverse.

Het bedrijf koos verschillende andere aandelen uit waarvan het denkt dat ze kunnen profiteren van de toenemende acceptatie van het metaverse-concept, inclusief die gericht op augmented reality, zoals het Google-moederalfabet en het sociale-mediaplatform Snap.

Het houdt ook van Unity Software, de meest gebruikte engine in de videogame-industrie, die volgens het bedrijf zou kunnen helpen bij het maken van inhoud voor de metaverse.

Belangrijkste achtergrond:

De rebranding van Facebook naar Meta vorige maand luidde de nieuwe focus van het bedrijf in op de metaverse, een visie voor een virtuele wereld die toegankelijk is via headsets of smartphones waar mensen kunnen werken, spelen en socializen. Hoewel de metaverse nog grotendeels conceptueel is, zijn de mogelijkheden eindeloos met het idee dat er veel verschillende soorten virtuele werelden kunnen zijn die een revolutie teweeg kunnen brengen in de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Hoewel Facebook op dit gebied voorop loopt, zijn verschillende bedrijven, waaronder Microsoft en Disney, ook begonnen te investeren in de metaverse.

Cruciaal citaat:

“Wij geloven dat Metaverse de opvolger zal zijn van mobiel internet”, zei Facebook-CEO Mark Zuckerberg vorige maand toen hij de rebranding van het bedrijf naar Meta aankondigde.

Verder lezen:

Waarom je absoluut moet investeren in de Metaverse (Forbes)

Source link

Zakelijk