Hier vindt u 6%+ betalende fondsen met grote winsten in het verschiet

Hier vindt u 6%+ betalende fondsen met grote winsten in het verschiet

Als iemand je vertelt dat alle grote dividenden zijn opgekocht in deze opgeblazen markt, doe jezelf dan een plezier: stem ze af.

Want hoewel de aandelen stijgen – en de dividendrendementen als gevolg daarvan dalen – zijn er nog steeds hoge, goedkope uitbetalingen. En wij closed-end fonds (CEF) investeerders weten precies waar je ze kunt vinden. In een oogwenk zullen we een paar fondsen vinden die vandaag nog steeds aantrekkelijk geprijsd zijn, en ze betalen u bovendien 6% + dividenden.

Dat gezegd hebbende, deals zeker zijn niet vallen uit bomen in CEF’s tegenwoordig – we moeten dieper graven om ze te ontdekken dan ooit tevoren. Dat komt omdat zelfs ons stille hoekje van dividendland zijn weg heeft gevonden naar de radar van de reguliere beleggers.

CEF’s stijgen – en ze hebben nog steeds ruimte om te rennen

Net als campers en fietsen hebben onze favoriete 6%+ betalende fondsen een moment, en bijna elke statistiek die u bekijkt zegt dat, te beginnen met de duidelijkste van allemaal: de activa van CEF’s onder beheer, die zijn gesprongen van hun vijfjarige gemiddeld tussen $ 250 miljard en $ 280 miljard tot $ 375 miljard per eind augustus 2021.

Dat is een enorme piek voor een kleine markt zoals CEF’s (voor een beetje context, bedenk dat ETF’s dat hebben) $ 5,5 biljoen in activa).

Een deel van die sprong is te danken aan winsten in CEF’s, die een sterk jaar achter de rug hebben, met een gemiddeld totaalrendement van 12,4% sinds begin januari. Dat is een sterke run voor investeringen met relatief stabiele inkomsten zoals CEF’s, en we zien deze winsten over de hele linie, met zelfs mijn CEF Insider De Tax-Free Bond Subindex (die CEF’s met ultrastabiele gemeentelijke obligaties volgt) steeg met meer dan 6%.

CEF’s leveren sterke rendementen op in ’21

Dit is natuurlijk geweldig nieuws voor CEF’s die we al bezitten. Maar zoals overal bij beleggen, hebben we minder koopjes om te kopen, omdat kortingen op de intrinsieke waarde (NIW, of de waarde van de participaties in de portefeuilles van CEF’s) krimpen tot het laagste niveau in vijf jaar.

Bovendien wordt 41,9% van alle CEF’s nu à pari of tegen premie verhandeld, nog een record. De reden waarom is simpel: grote opbrengsten! De gemiddelde CEF betaalt nu 6%, waardoor de magere 1,3% uitbetalingen die u op aandelen en Amerikaanse staatsobligaties krijgt, worden verpletterd.

CEF’s: een geweldig spel voor “1-klik” diversificatie – of om bepaalde sectoren te spelen

Hoge opbrengsten zijn natuurlijk niet de enige reden waarom we van CEF’s houden. Van het hele high-yielduniversum (en hier heb ik activaklassen zoals bedrijfsontwikkelingsbedrijven of BDC’s en vastgoedbeleggingstrusts of REIT’s inbegrepen), zijn zij de enigen waarmee u gebruik kunt maken van een breed scala aan investeringen, of in verschillende geografische regio’s, in één koop. En u krijgt ook de expertise van ervaren fondsbeheerders.

Je kunt die diversificatie in actie zien via een CEF-achtige Algemene Amerikaanse Investeerders (GAM), wiens portefeuille omvat: Microsoft

MSFT
(MSFT),
afvalverwerkingsbedrijf Republiek diensten

RSG
(RSG)
en halfgeleiderindustrie leverancier ASML-holding (ASML), waarvan de laatste een kolossale 111,5% hoger is dan een jaar geleden.

Dankzij de slim opgebouwde portefeuille van GAM presteerde het de afgelopen vijf jaar beter dan de benchmarks voor REIT’s, BDC’s en bedrijfsobligaties.

Zoals u kunt zien, heeft GAM beter gepresteerd dan alle andere high-yieldopties die er zijn. En het is gedaan terwijl het de hele tijd meer dan 6% oplevert. En vandaag kunnen we dit fonds kopen met een korting van 16,4% op de NAV, of ongeveer 84 cent op de dollar, met andere woorden.

CEF’s zijn ook een goede keuze als u geen alles-in-één diversificatie wilt, zoals GAM-aanbiedingen, maar u zich in plaats daarvan op bepaalde sectoren van de economie wilt richten.

Een goed voorbeeld van een meer sectorspecifieke CEF is de 6,1%-rendement Nuveen NASDAQ

NDAQ
100 Overschrijffonds (QQQX)
, die de aandelen in de met technologie beladen NASDAQ 100 Index houdt en callopties op zijn portefeuille verkoopt. Het verkopen van calls is een slimme strategie waarmee het fonds extra inkomsten kan aantrekken, die het ons in de vorm van zijn grote uitbetaling geeft.

Gesprekken verkopen doet de opwaartse trend van het fonds enigszins beperken (het presteert bijvoorbeeld slechter dan de NASDAQ), maar in ruil daarvoor biedt deze strategie meer stabiliteit en ondersteunt het het hoge dividend van QQQX, dat 13 keer groter dan de uitbetaling op de typische NASDAQ-aandelen. Bovendien heeft QQQX de afgelopen vijf jaar een sprankelend totaalrendement van 125% opgeleverd!

QQQX doet handel tegen een premie. Maar met 0,6% is het nauwelijks boven de maat, dus u loopt niet het risico te veel te betalen, vooral niet wanneer dit fonds het afgelopen jaar tegen premies van wel 4,3% heeft gehandeld.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk