Hier is uw handelsplaybook voor Jackson Hole

Hier is uw handelsplaybook voor Jackson Hole

Er zijn tal van marktdeelnemers die geloven dat het Jackson Hole Symposium van de Fed op vrijdag een gigantische hype-trein is die het station nooit zal verlaten. Ze denken dat voorzitter Powell in 2021 niets anders zal zeggen dan wat hij deed. Ik ben het daar niet mee eens. l schreef gisteren Ik denk dat hij zich aan de havikse kant zal vergissen, maar dat is meer gebaseerd op een speltheoretische stelling die ik heb dan op welke economische gegevens dan ook.

Laten we onze voorwaarden definiëren. Wat hawkish of dovish op vrijdag zal definiëren, is elke discussie over een formele tijdlijn voor het afbouwen van de $ 120 miljard aan maandelijkse activa-aankopen van de Fed. Uit de notulen van de Fed van juli bleek dat “de meeste deelnemers” het gepast vonden om dit jaar te beginnen met het verminderen van die aankopen, als de economie zich zou ontwikkelen zoals verwacht. Veel Wall Street-strategen hebben december ook als startdatum, dus laten we dat als het neutrale scenario stellen.

De drie belangrijkste scenario’s zijn dan: lancering in december, eerder (hawkish) en later (dovish).

Bij het proberen de reactie van de markt op elk te voorspellen, denk ik dat de analyse begint met obligaties en de dollar. Als je erachter kunt komen wat deze activa doen, denk ik dat je de punten met een vrij hoge mate van vertrouwen kunt verbinden hoe andere delen van de markt zullen reageren.

Dollar is vrij eenvoudig: als Powell hawkish wordt, stijgt de dollar. Als hij dovish is, daalt de dollar. Neutraal en we blijven waarschijnlijk zijwaarts grinden naar hoger in een bereik met een dieptepunt van 92.

Obligaties zijn de lastige. Het wordt behoorlijk ingewikkeld om oorzaak en gevolg in de Treasury-markt te volgen vanwege het vlindereffect van groei, die inflatie creëert, die een reactie van de Fed uitlokt, die de groei beperkt, wat de inflatie beperkt, en rond en rond gaan we.

Mijn raamwerk voor de 10-jaarsrente is dat de daling sinds april gedeeltelijk te wijten is aan de bezorgdheid over de groei rond Covid, maar ook weerspiegelt obligatiebeleggers die zich voorbereiden op afbouw en het potentieel dat een strakker beleid van de Fed het herstel zou kunnen belemmeren. Afgaande op hoe de rendementen zich de afgelopen maand hebben gestabiliseerd en zijn gestegen, lijkt het erop dat obligaties de lancering van december al hebben geprijsd, evenals het Covid-risico. Met december zouden de aandelen in orde moeten zijn.

Dat betekent dat de rendementen waarschijnlijk hoger zullen blijven bij een handel in ‘sell-the-new’-stijl, als het erop lijkt dat december inderdaad de datum is. Als dat niet het geval is, weten we met zekerheid dat de aandelenmarkt problematisch is gekoppeld aan de Fed.

Als Powells taal haviksachtig is en een afbouw in oktober of november suggereert, zouden de obligatierendementen waarschijnlijk dalen als de aandelen corrigeren. Zeer weinig mensen lijken dit momenteel in hun playbook te hebben, dus het zou waarschijnlijk een klassiek risico-off-evenement zijn.

Dus wat als Powell hyper dovish wordt? Dit is misschien wel het meest interessante scenario. Hiervoor moeten we terugkijken op het regime van het eerste kwartaal van dit jaar, toen Powell de nieuwe benadering van de Fed doorbrak om de gemiddelde inflatie te richten. De rendementen stegen gestaag en kenden uiteindelijk een van de grootste pieken in de geschiedenis van de obligatiemarkt. Volgens mijn raamwerk gebeurde dit omdat de markt in paniek raakte dat Powell de inflatie uit de hand zou laten lopen.

Als Powell vandaag die kalmte probeert te krijgen – met een CPI van 5,4% – kunnen de obligatierendementen echt wakker worden. Dit zou niet alleen het risico wegnemen dat de Fed het herstel uitroeit – wat groei en rendement positief is – maar het zou ook de bezorgdheid over hyperinflatie opnieuw kunnen aanwakkeren. Aandelen zouden op het eerste gezicht waarschijnlijk dol zijn op deze taal, maar de opwinding zal misschien niet aanhouden als de rendementen hoger worden en de Nasdaq naar beneden slepen

NDAQ
.

Als u bullish bitcoin of goud bent, is hyper-Dovish uw beste scenario. Bitcoin en de 10-jaarsopbrengst zijn dit jaar eigenlijk redelijk goed gecorreleerd, dus ik geloof dat mijn raamwerk het eens is met het fundamentele verhaal voor bitcoin dat weer vlam zal vatten als Powell eruitziet alsof hij achter het stuur slaapt.

Source link

Zakelijk