Hier is een aandeel dat er beter uitziet dan ViacomCBS

Hier is een aandeel dat er beter uitziet dan ViacomCBS

de aandelen van ViacomCBS (NASDAQ: VIAC) wordt momenteel verhandeld tegen $ 36 per aandeel, wat 6% boven het niveau van vóór Covid ligt. Aan de andere kant, aandelen van Schotel netwerk (NASDAQ: DISH) worden verhandeld tegen $ 41 per aandeel, wat 12% boven het niveau van vóór Covid ligt. Maakt dat VIAC een betere aandelenkeuze in vergelijking met DISH? Beide bedrijven behoren tot de media-industrie, waarbij de ene een nieuwkomer is in streaming en de andere zich richt op 5G-technologie. ViacomCBS is een groter bedrijf, met een marktkapitalisatie en inkomstenbasis die hoger zijn dan Dish Network. DISH heeft echter een veel betere omzetgroei, margeverbetering en een sterkere balans laten zien. Deze factoren hebben ertoe geleid dat het een betere waarderingsmultiple (P/E) van 9,2x heeft gekregen, tegenover 7,6x voor VIAC. Dish Network is beter geplaatst voor verdere stijging gezien de laatste deal met Amazon

AMZN
Webservice voor 5G-uitbreiding en geen blootstelling aan zwaar getroffen sectoren zoals themaparken, in tegenstelling tot VIAC. We vergelijken een hele reeks factoren, zoals historische omzetgroei, rendement en waarderingsmultiple, in een interactieve dashboardanalyse, ViacomCBS versus DISH-netwerk: branchegenoten; Welk aandeel is een betere gok?

Omzetgroei

  • Opbrengsten schotelnetwerk hebben de afgelopen jaren een betere groei laten zien in vergelijking met ViacomCBS, waarbij de inkomsten uit Dish de afgelopen drie jaar met meer dan 3% zijn gestegen. Anderzijds, ViacomCBS-inkomsten daalde in deze periode met 1,5%. Als je kijkt naar de afgelopen twaalf maanden, noteerde DISH een omzetgroei van 41%, terwijl de omzetgroei van ViacomCBS met 4% achterbleef. De omzet van Dish Network profiteerde van de acquisitie van Boost Mobile en Ting Mobile. Terwijl de inkomsten van ViacomCBS vertraagden omdat de studioactiviteiten tijdens de pandemie zwaar werden getroffen.
  • Dish Network biedt betaaltelevisiediensten, breedband, reclame, digitale ontvangers en aanverwante componenten.
  • ViacomCBS genereert inkomsten uit kabelnetwerken, tv-entertainment en studioactiviteiten.

Rendement (winst)

  • Hoewel de winstmarges van VIAC aanvankelijk hoger waren, heeft DISH VIAC ingehaald in termen van winstgevendheid in 2019. Als je naar de afgelopen drie jaar kijkt, zijn de operationele winstmarges van DISH met 1,2% gestegen, terwijl die van VIAC met 3,4% zijn gekrompen.
  • De operationele winstmarge van Dish op LTM bedroeg 20%, tegen 18% van VIAC.
  • De marges van VIAC worden beïnvloed door de kosten van de fusie tussen CBS en Viacom en door de gevolgen van de studioactiviteiten tijdens de pandemie. (verwant: Bekijk ons ​​thema op Value Tech-aandelen)

Risico

  • Met betrekking tot schulden heeft Dish Network een iets hogere schuldenlast. De schuld als percentage van het totale eigen vermogen en de passiva bedraagt ​​41% in het geval van DISH. Aan de andere kant staat de statistiek op 32% voor VIAC.
  • Wat betreft de liquiditeit staat Dish er echter beter voor. Cash als percentage van de totale activa is 12% voor DISH tegen 9,7% voor VIAC.

Netto van alles

Hoewel VIAC een groter bedrijf is, heeft Dish Network over het algemeen een veel betere omzet- en winstmargegroei laten zien, samen met een betere liquiditeit. Hiervoor is het bedrijf beloond, wat tot uiting komt in het marktrendement (laatste drie jaar) voor DISH-aandelen die op 30% stonden, tegenover -30% voor VIAC-aandelen. Dish Network zal in de komende kwartalen waarschijnlijk een betere omzet- en winstgroei laten zien in vergelijking met ViacomCBS. Deze groei zal voornamelijk worden aangedreven door recente acquisities en de beslissing om samen te werken met cloud computing-gigant Amazon Web Service om draadloze 5G-services aan bedrijven te verkopen. Dish Network is van plan om zijn 5G-netwerkhardware en -beheersoftware te verbinden via AWS – de grootste computerserviceprovider. Er wordt ook verwacht dat Dish de nadruk zal leggen op het bedrijfsleven boven de draadloze consumentenhandel. Dit zal Dish waarschijnlijk helpen een brede markt aan te boren in samenwerking met Amazon’s AWS, aangezien 5G-bedrijfsapplicaties naar verwachting zullen worden gebruikt in slimme fabrieken, drones, autonome voertuigen, externe gezondheidszorgdiensten en nog veel meer gebieden.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille dat heeft de markt sinds 2016 consequent verslagen.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk