Hier is de geredigeerde memo over vergeving van studieleningen die zou kunnen bepalen of Biden studieleningen annuleert

Hier is de geredigeerde memo over vergeving van studieleningen die zou kunnen bepalen of Biden studieleningen annuleert

Hier is de geredigeerde memo over vergeving van studieleningen die zou kunnen bepalen of president Joe Biden studieleningen opzegt.

Dit is wat u moet weten.

Studiefinanciering

Een nieuw verzoek van de Freedom of Information Act heeft een zwaar geredigeerde memo onthuld over de wettelijke bevoegdheid van de president om studieleningen eenzijdig op te zeggen. De memo van zeven pagina’s, getiteld “The Secretary’s Legal Authority for Broad-Based Debt Cancellation”, is gericht aan de Amerikaanse minister van Onderwijs Miguel Cardona, is geschreven door de waarnemend algemeen adviseur van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs en is gedateerd op 5 april. 2021. Dit is wat er is gebeurd en dit is wat het betekent voor je studieleningen.


Vergeving studielening: wat is deze memo?

In april zei de stafchef van het Witte Huis, Ron Klain, dat de president het Amerikaanse ministerie van Onderwijs had gevraagd om een ​​juridisch onderzoek uit te voeren naar het vermogen van de president om eenzijdige schulden van studieleningen kwijt te schelden zonder verdere toestemming van het Congres. Klain zei dat de beoordeling enkele weken zou duren. Zeven maanden later heeft noch het Witte Huis noch het ministerie van Onderwijs de volledige memo vrijgegeven. De memo over opzegging van studieleningen kan het volgende bevatten:

Vorige maand riepen Rep. Ilhan Omar (D-MN) en anderen Biden en het Witte Huis op om de memo over de opzegging van studieleningen vrij te geven, maar dat is niet gebeurd.


Opzeggen studielening: wat dit betekent voor je studielening

Als eerste gemeld Door de New Yorker, Debt Collective – een op lidmaatschap gebaseerde vakbond – verkreeg de geredigeerde documenten van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs via een Freedom of Information Act-verzoek. Volgens de documenten bestaat de memo over kwijtschelding van studieleningen mogelijk al sinds februari 2021 en is mogelijk begin april 2021 een bijgewerkt concept gereed. (U kunt de volledige geredigeerde memo en e-mails hier lezen). Op basis van deze documenten hebben Debt Collective en anderen verschillende beweringen gedaan over de memo op sociale media en wat het betekent voor je studieleningen. Hier is een momentopname van die claims en wat ze echt betekenen voor je studieleningen:

Bewering #1: Sinds april en mogelijk begin februari bestaat er een memo over het opzeggen van studieleningen.

De documenten tonen een geredigeerde memo van april met de titel “The Secretary’s Legal Authority for Broad-Based Debt Cancellation”. De documenten verwijzen ook naar het bijwerken van een memo van februari. Belangrijk is dat de memo is geredigeerd, dus er is op dit moment geen manier om de inhoud van deze schijnbare memo te kennen. Het is niet verwonderlijk als het departement Onderwijs dit onderwerp in april, februari of een eerdere datum heeft verkend. Het is ook waarschijnlijk dat de Biden-campagne de kwestie van massale annulering van studieleningen heeft onderzocht, wat suggereert dat er de afgelopen jaren mogelijk eerdere analyses zijn geweest. (Hier is wie nu in aanmerking komt voor vergeving van studieleningen). De regering-Trump heeft dit onderwerp ook onderzocht en concludeerde dat de president geen eenzijdige, wettelijke, uitvoerende bevoegdheid heeft om een ​​onbeperkt bedrag aan studieleningen kwijt te schelden.


Bewering #2: De titel van de schijnbare memo “suggereert duidelijk dat het Witte Huis weet dat Biden de bevoegdheid heeft om studieleningen kwijt te schelden”

De titel van de memo – “The Secretary’s Legal Authority for Broad-Based Debt Cancellation” – is precies dat, een titel. De titel van de memo zegt niet dat de minister van Onderwijs de wettelijke bevoegdheid heeft om ieders studieschuld kwijt te schelden. In plaats daarvan is de titel van de memo gewoon het onderwerp zelf, geen conclusie. (Vergeving van studieleningen is niet beschikbaar voor deze leners van studieleningen).


Bewering #3: Het Witte Huis speelt politiek

Debt Collective en anderen zeggen dat het Witte Huis de publicatie van deze memo over grootschalige kwijtschelding van studieleningen heeft uitgesteld, en het komt allemaal neer op politiek. Het is echter onduidelijk of er een definitieve memo is. Er is geen bewijs dat de regering-Biden maandenlang een memo heeft opgesteld terwijl leners van studieleningen en het Congres wachten op de conclusies van het ministerie van Onderwijs. (Hier leest u hoe u vergeving voor studieleningen kunt krijgen als u niet in de openbare dienst werkt). Zoals opgemerkt, concludeerde de regering-Trump dat de president geen wettelijke bevoegdheid heeft om ieders studieleningschuld kwijt te schelden zonder verdere toestemming van het Congres. Dat is ook de algemene conclusie, gebaseerd op de Amerikaanse grondwet en de clausule over de scheiding der machten. Voorzitter van het Huis Nancy Pelosi (D-CA) heeft hetzelfde gezegd, en Biden heeft herhaaldelijk gezegd dat hij niet gelooft dat hij de bevoegdheid heeft om de schuld van studentenleningen zonder congres kwijt te schelden. In een gemeentehuis vorige maand zei Cardona dat er “gesprekken gaande zijn” over vergeving van studieleningen. We gaan door met gesprekken over vergeving van leningen – brede vergeving van leningen.” (Vergeving van studieleningen kan nog steeds in leven zijn). Volgens de minister van Onderwijs onderzoeken het Witte Huis en het ministerie van Onderwijs daarom nog steeds de vergeving van studieleningen en zijn de werkzaamheden nog niet afgerond. Daarom lijkt het er niet op dat de regering-Biden politiek speelt met vergeving van studieleningen.


Bewering #4: “We hebben geen memo nodig en hebben dat ook nooit nodig gehad om ons iets te vertellen wat we al jaren weten. Biden moet nu met zijn uitvoerende macht alle studieschulden wegwerken.”

Het is geen slam dunk dat Biden de bestaande uitvoerende macht heeft om ieders studieschuld kwijt te schelden. (Dat gezegd hebbende, kondigde Biden deze grote veranderingen aan in de vergeving van studieleningen). De uitdrukking “Biden kan het met een penbeweging” kan op televisie, in print en op sociale media zo vaak worden herhaald als je wilt. Het verandert echter niets aan de wet of betekent niet dat Biden plotseling de studieschuld van iedereen zal kwijtschelden. Je kunt er beter van uitgaan dat het niet zal gebeuren en dan aangenaam verrast te zijn als het wel gebeurt. Een memo is niet bindend; het draagt ​​geen juridische verzameling. De voorzitter kan de aanbevelingen van de memo opvolgen, of hij kan de aanbevelingen gedeeltelijk of categorisch afwijzen. Zoals het Congres en het Witte Huis weten, zou elke poging om ieders studieleningschuld kwijt te schelden, worden geconfronteerd met juridische uitdagingen die de uitvoering van een grootschalige annulering van studieleningen waarschijnlijk maanden, zo niet jaren zouden vertragen. Een rechtbank zou waarschijnlijk de definitieve beslissing nemen over de wettelijke bevoegdheid van de president om eenzijdig op te treden zonder het Congres om massale annulering van studieleningen uit te vaardigen. Dat is waarschijnlijk een reden waarom Biden zich heeft gericht op gerichte annulering van studieleningen. Biden heeft nu $ 11,5 miljard aan studieleningen opgezegd sinds hij president werd.


Studieleningen: volgende stappen

Het departement Onderwijs kan de memo over opzegging studielening al dan niet vrijgeven. Het ministerie van Onderwijs kan de conclusies die de regering-Trump heeft getrokken accepteren of verwerpen. De voorzitter kan de aanbevelingen van het departement Onderwijs aanvaarden of verwerpen. De regering van Biden heeft studieleningen opgezegd met een ongekende snelheid. Het bedrag van de opzegging van studieleningen kan aanzienlijk meer of minder zijn dan u wilt, maar er zijn momenteel geen aanwijzingen dat Biden van plan is om ieders studieleningschuld kwijt te schelden. Biden heeft dat voorstel nooit gesteund, noch senaatsleider Chuck Schumer (D-NY) of senator Elizabeth Warren (D-MA). Waar het op neerkomt: verwacht geen massale vergeving van studieleningen. De regering van Biden zal studieleningen blijven annuleren – misschien nog wel miljarden dollars meer – maar het is misschien niet de jouwe.

Daarom is het absoluut noodzakelijk dat je een duidelijk spelplan hebt om studieleningen af ​​te betalen. Zorg ervoor dat je al je opties kent, inclusief deze slimme manieren om studieleningen af ​​te betalen:


Studieleningen: gerelateerde literatuur

Dit is wie nu in aanmerking komt voor vergeving van studieleningen

Goedgekeurd worden voor vergeving van studieleningen

Vergeving van studieleningen is niet beschikbaar voor deze leners

Hoe vergeving voor studieleningen te krijgen?Source link

Zakelijk