Hexion Holdings kondigt plan aan om op te splitsen in twee onafhankelijke bedrijven

Hexion Holdings kondigt plan aan om op te splitsen in twee onafhankelijke bedrijven

Aanbiedingsoverzicht

Op 29 september 2021 kondigde Hexion Holdings Corporation (OTC VS: HXOH, $ 22,20, marktkapitalisatie: $ 1,3 miljard) haar plan aan om te splitsen in twee onafhankelijke bedrijven. De twee bedrijven worden “Hexion Holdings”, bestaande uit de productlijnen Adhesives and Versatic Acids™ en Derivatives, en “Hexion Coatings and Composites (US) Inc.” (“Epoxy”), bestaande uit de op epoxy gebaseerde Coatings en Composites-producten van het bedrijf. Hexion verwacht dat de “Epoxy”-scheidingstransactie zal plaatsvinden in de vorm van een uitkering van 100% van de aandelen van Epoxy, een nieuw en onafhankelijk bedrijf, aan huidige houders van gewone aandelen en warrants van Hexion Holdings. Na het voltooien van de Epoxy-spin, zullen de huidige aandeelhouders van Hexion Holdings aandelen bezitten van zowel Hexion Holdings als Epoxy. Hexion Holdings heeft ook een registratieverklaring op formulier S-1 ingediend bij de US Securities and Exchange Commission voor een voorgestelde beursgang van Hexion Holdings (Stub) onder het symbool “HXN” op de New York Stock Exchange. Vóór de voltooiing van dit gewone aandelenaanbod, zal Hexion Holdings alle gewone aandelen van “Epoxy” uitkeren aan haar bestaande aandeelhouders en warranthouders. Daardoor zullen beleggers die aandelen van de gewone aandelen in de aanbieding kopen niet het recht hebben om deel te nemen aan de distributie van Epoxy-aandelen als gevolg van een dergelijke aankoop en zullen ze geen belang in de Epoxy-activiteiten ontvangen. Het is momenteel de bedoeling dat de Epoxy-scheidingstransactie in het vierde kwartaal van 2021 wordt voltooid, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring door de Raad van Bestuur, de gebruikelijke goedkeuringen van regelgevende instanties en fiscale en juridische overwegingen. De financiële voorwaarden van de scheiding, inclusief de nieuwe schuldenlast die Hexion en Epoxy naar verwachting zullen aangaan, zullen worden bepaald door de raad van bestuur van Hexion Holdings op basis van een aantal factoren, waaronder het vaststellen van een passende pro forma kapitalisatie voor Epoxy als een op zichzelf staand bedrijf en het niveau van de schuldenlast ten opzichte van de winst van verschillende vergelijkbare bedrijven. Moelis & Company LLC en Morgan Stanley & Co

MEVROUW
. LLC treden op als strategisch adviseurs in verband met de strategische beoordeling. Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP en Davis Polk & Wardwell LLP dienen als offerande en M&A-adviseur voor Hexion.

Hexion Holdings en Epoxy zullen naar verwachting een Shared Services Agreement aangaan, die Hexion Holdings in staat zal stellen om Epoxy, op tijdelijke basis, bepaalde diensten of functies te leveren die de bedrijven in het verleden hebben gedeeld en een of meer commerciële overeenkomsten met betrekking tot de eigendom, beheer, onderhoud, ondersteuning en gebruik van bepaalde shared operations-services door Hexion Holdings aan Epoxy. Na de spin-off zal Craig Rogerson Hexion Holdings blijven leiden als voorzitter, president en Chief Executive Officer. George Knight zal zijn rol bij Hexion Holdings voortzetten als Executive Vice President en Chief Financial Officer.

Ann Frederix, momenteel Senior Vice President, Coatings & Composites, Hexion Holdings, zal naar verwachting dienen als Chief Executive Officer van Epoxy. Joost Vierhout, momenteel Senior Finance Director, Global Epoxy en Versatics, Hexion Holdings, zal naar verwachting dienen als Chief Financial Officer van Epoxy.

Reden van de deal

Sinds Hexion in 3Q19 uit het faillissement van Chapter 11 kwam, heeft het zich gefocust op het stroomlijnen van zijn portfolio van bedrijven, investeringen in R&D en capaciteit om nieuwe producten met toegevoegde waarde op de markt te brengen. Het bedrijf voltooide ook de verkoop van zijn Phenolic Specialty Resin, Hexamine en in Europa gevestigde Forest Products Resins-activiteiten voor ongeveer $ 425 miljoen aan Black Diamond en Investindustrial in 1Q21. Met de recente sterke prestaties, gunstige blootstelling aan de eindmarkt en na een uitgebreide evaluatie van strategische acties gericht op het ontsluiten van de waarde van zijn activiteiten, hebben de raad van bestuur en het managementteam van Hexion vastgesteld dat het het juiste moment was om een ​​scheiding na te streven door middel van een beursgang en spin-off. uit. De notering van Hexion-aandelen op NYSE zal naar verwachting de liquiditeit verbeteren en de waarderingsmultiples stimuleren. De raad van bestuur van Hexion is van mening dat het scheiden van de Epoxy-activiteiten van andere bedrijven in het beste belang is van Hexion en haar aandeelhouders en is tot de conclusie gekomen dat de splitsing Hexion Holdings en Hexion Coatings and Composites (Epoxy) verschillende potentiële kansen en voordelen zal bieden, waaronder strategische en managementfocus, toewijzing van middelen en kapitaalinzet, keuze van investeerders en incentives en retentie van werknemers.

De scheiding zal het managementteam van elk bedrijf in staat stellen zijn activiteiten beter te positioneren om te profiteren van macro-economische trends, de focus van het management te vergroten om zijn strategieën na te streven en zijn belangrijkste sterke punten te benutten om de prestaties te stimuleren. Het management van elk bedrijf zal zich kunnen concentreren op zijn kerncompetenties en groeimogelijkheden. Het zal de flexibiliteit en snelheid vergroten bij het ontwerpen en implementeren van strategieën op basis van de kenmerken van zijn bedrijf. Door de splitsing kan het managementteam van elk bedrijf een kapitaalstructuur, dividendbeleid en groeistrategie implementeren die is afgestemd op elk uniek bedrijf. Van beide bedrijven wordt verwacht dat ze rechtstreeks toegang krijgen tot de schuld- en aandelenkapitaalmarkten om hun respectieve groeistrategieën te financieren. De opsplitsing in twee afzonderlijke entiteiten biedt investeerders, zowel huidige als toekomstige, de mogelijkheid om de twee bedrijven te waarderen op basis van hun onderscheiden bedrijfskenmerken en om meer gerichte investeringsbeslissingen te nemen op basis van die kenmerken. Ook zal de spin-off elk bedrijf in staat stellen om belangrijke werknemers beter te stimuleren, aan te trekken en te behouden door middel van aandelencompensatie. Door de twee bedrijven te scheiden, kan elk bedrijf aandelenopties en soortgelijke programma’s ontwerpen die het management beter stimuleren om de bedrijfsprestaties te verbeteren, omdat de prestatie van de aandelenkoers van elk bedrijf gebaseerd zal zijn op de prestaties van zijn bedrijf.

Na de spin-off zal Hexion Holdings bestaan ​​uit de bestaande productlijnen van het bedrijf Adhesives en Versatic Acids™ en Derivatives. Hexion Holdings zal voortbouwen op zijn sterke momentum, voornamelijk gedreven door de vraag naar nieuwe solide woningbouw en renovatie in Noord-Amerika, aanhoudende vooruitgang in capaciteitsuitbreiding en voordelen van innovatieve nieuwe producten, evenals de behoefte aan duurzamere bouw- en coatingmaterialen. Als zelfstandige onderneming wordt verwacht dat Hexion Holdings gunstige kasstroomkenmerken en een robuuster financieel profiel zal hebben. Epoxy zal bestaan ​​uit de voormalige productlijnen voor basis- en speciale epoxyharsen van Hexion Holdings. Als zelfstandig bedrijf zal Epoxy een groter vermogen hebben om te groeien en zijn leidende positie in aantrekkelijke wereldwijde markten uit te breiden.

bedrijfsomschrijving

Hexion Holdings Corporation (moedermaatschappij)

Hexion Holdings Corporation (“Hexion Holdings”), gevestigd in Columbus, Ohio, is de indirecte moedermaatschappij van Hexion Inc. (“Hexion”). Hexion is een wereldleider in thermohardende harsen. Hexion bedient de wereldwijde lijm- en industriële markten via een breed scala aan thermohardende technologieën, speciale producten en technische ondersteuning voor klanten in verschillende toepassingen en industrieën. Haar producten omvatten een breed scala aan kritische componenten en formuleringen die worden gebruikt om waardevolle prestatiekenmerken zoals duurzaamheid, glans, hittebestendigheid, hechting en sterkte te verlenen aan haar klanten en de eindproducten van hun klanten. De producten van het bedrijf die aan zijn klanten worden verkocht, zijn bijdragen met een hoge toegevoegde waarde aan hun eindproduct, ook al vertegenwoordigen ze vaak slechts een klein deel van de totale kosten van het eindproduct. Hexion bedient zeer gediversifieerde groeiende eindmarkten zoals woning- en utiliteitsbouw, windenergie, industrie, automobielindustrie, consumentengoederen en elektronica. In januari 2020 veranderde het bedrijf zijn rapportagesegmenten om zijn twee groeiplatforms, Adhesives en Coatings & Composites, op elkaar af te stemmen. Het segment lijmen produceert bouw- en industriële lijmen en additieven voor energie- en landbouwtoepassingen. In het segment Coatings & Composites heeft het bedrijf harsen die worden gebruikt in energie, ruimtevaart en auto’s, en andere hoogwaardige coatings. Dankzij het geïntegreerde productieplatform van Hexion kan het bedrijf zijn derivaten intern leveren en overtollig materiaal op de markt verkopen. Het bedrijf verkoopt dit overtollige materiaal als Intermediates & Derivatives in het Adhesives-segment en Base Chemicals in het Coatings & Composites-segment. Voor FY20 genereerde het bedrijf een netto-omzet van $ 2,5 miljard.

Hexion Coatings and Composites (US) Inc. (Epoxy”) (spin-off)

Hexion Coatings and Composites (US) Inc. (Epoxy”) wordt een toonaangevende producent van speciale epoxyharsen, modificatoren en verharders in Europa en de Verenigde Staten met een wereldwijd bereik tot zijn eindmarkten, inclusief andere regio’s zoals China en Latijns-Amerika. Amerika. Epoxyharsen zijn het fundamentele bestanddeel van vele soorten materialen en worden vanwege hun superieure hechting, sterkte en duurzaamheid vaak gebruikt in de automobiel-, bouw-, windenergie-, ruimtevaart- en elektronica-industrie. De positie van het bedrijf in basis epoxyharsen, samen met zijn technologie en service-expertise, heeft het in staat gesteld om speciaal geformuleerde producten aan te bieden in specifieke markten. In composieten worden speciale epoxyproducten gebruikt als vervanging voor traditionele materialen zoals metaal, hout en keramiek of in toepassingen waar traditionele materialen niet voldoen aan veeleisende technische specificaties. Met zijn senior managementteam gevestigd in Rotterdam, Nederland, verwacht Epoxy een aanzienlijke wereldwijde aanwezigheid te behouden. Stafford, Texas, zal dienen als het belangrijkste kantoor in de VS, en Epoxy zal ook een directiekantoor in Shanghai, China behouden. Bovendien zal Epoxy epoxyfabrieken op wereldschaal blijven exploiteren in Pernis en Deer Park, Texas, en aanvullende productieactiviteiten in de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje en Zuid-Korea. Voor FY20 genereerde Epoxy een totale omzet van ongeveer $ 1,1 miljard.

Source link

Zakelijk