Het vlaggenschip van miljardair Li Ka-Shing boekt een sprong van 41% in de eerste helft van de winst naarmate de inkomsten herstellen van de pandemie

Het vlaggenschip van miljardair Li Ka-Shing boekt een sprong van 41% in de eerste helft van de winst naarmate de inkomsten herstellen van de pandemie

CK Hutchison Holdings– het vlaggenschipconglomeraat dat wordt gecontroleerd door de rijkste man van Hong Kong, Li Ka-shing – boekte een stijging van 41% in de nettowinst in de eerste helft van het jaar toen de detailhandels- en havenactiviteiten herstelden nadat de pandemische beperkingen in belangrijke markten waren versoepeld.

De groep boekte een nettowinst van HK $ 18,3 miljard ($ 2,4 miljard) in de zes maanden eindigend op 30 juni, vergeleken met HK $ 13 miljard een jaar geleden, volgens een verklaring die op donderdag werd vrijgegeven. De omzet steeg in dezelfde periode met 12% tot HK$ 212,4 miljard.

Het herstel van het conglomeraat – dat belangen heeft in havens, winkels, onroerend goed, telecommunicatie en nutsbedrijven – zet zich voort terwijl de bewegingsbeperkingen geleidelijk worden versoepeld, vooral in de belangrijkste Europese markten, naarmate de vaccinatiegraad toeneemt.

“Behoudens onvoorziene omstandigheden, zou de groep in staat moeten zijn om haar groeitraject voort te zetten en verwacht ze een solide prestatie te leveren voor het volledige jaar”, zei CK Hutchison-voorzitter Victor Li – de oudste zoon van de oprichter van de groep, Li – in een verklaring.

De havens en detailhandelsactiviteiten van de groep waren de uitblinkers. De totale omzet in de havens steeg in het eerste halfjaar met 24% ten opzichte van het jaar ervoor, terwijl de omzet van de retaildivisie met 12% steeg.

CK Hutchison heeft zijn financiën zorgvuldig beheerd sinds het begin van de pandemie, zei de jongere Li. De nettoschuld/nettokapitaalratio van het bedrijf daalde tot 19,9% in juni van dit jaar, van 25,6% een jaar geleden, nadat het een aanzienlijk deel van de opbrengst van de desinvestering van zijn telecomtorens in Europa had ontvangen.

De groep zei dat het de verkoop van vijf van de zes desinvesteringen van Europese telecommunicatietorens aan Cellnex Telecom heeft afgerond en een totale opbrengst van 6,3 miljard euro ($ 7,4 miljard) heeft ontvangen, waarvan 4,1 miljard euro in de eerste helft van 2021 werd geboekt. van de telecomtorens in het VK is nog niet voltooid, in afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties.

CK Hutchison zal een uitzonderlijke winst van HK$ 25,3 miljard boeken uit de torentransactie, gedeeltelijk gecompenseerd door een niet-contante waardevermindering van HK$ 15,5 miljard op goodwill op de Italiaanse telecomactiviteiten van de groep.

Zusterbedrijf CK Asset Holdings afzonderlijk rapporteerde een stijging van de nettowinst met 31% tot HK $ 8,4 miljard in de eerste helft, als gevolg van een uitbundige vraag naar woningen in Hong Kong. De vastgoedontwikkelaar streefde ook naar verdere diversificatie met de verwerving van nutsvoorzieningen in Europa.

De oudere Li, 93, begon het bedrijf als Cheung Kong plastics in 1950 toen hij 21 was. Bijgenaamd Superman, ging hij met pensioen als voorzitter van CK Hutchison en CK Asset in mei 2018, een grapje toen hij “werkte voor een lang, te lang.” Li had een nettowaarde van $ 35,4 miljard toen de lijst van de 50 rijkste van Hong Kong in februari werd gepubliceerd.

Source link

Zakelijk