Het uitgavenplan van de democraten kan een belastingverlaging van $ 20 miljard betekenen voor de rijken, zelfs met een nieuwe miljardairbelasting

Het uitgavenplan van de democraten kan een belastingverlaging van $ 20 miljard betekenen voor de rijken, zelfs met een nieuwe miljardairbelasting

bovenlijn

Terwijl de Democraten zich haasten om de bepalingen in hun omvangrijke nieuwe uitgavenplan glad te strijken, zou één voorstel met brede steun onder gematigde partijleden de grootste verdieners van het land in de eerste twee jaar kunnen helpen om een ​​grote belastingverlaging te realiseren – waardoor de winst van een veel gepubliceerde voorstel om de rijkdom van miljardairs te belasten, zei een onpartijdige denktank dinsdag.

Belangrijkste feiten

Hoewel veel van de agendapunten in het Build Back Better-pakket van de Democraten nog steeds onbekend en in beweging zijn, zou een tweejarige intrekking van de $ 10.000 limiet op de staats- en lokale belastingaftrek (SALT) een belastingverlaging van ongeveer $ 70 miljard betekenen voor de top 5% van de verdieners in 2023, het Comité voor een verantwoorde federale begroting schreef in een dinsdagverslag.

Een hele reeks gematigde democraten – waaronder velen uit hoogbelaste staten zoals New York en New Jersey – hebben geprotesteerd tegen het aftrekplafond, dat in 2017 werd ingevoerd door de Tax Cuts and Jobs Act van voormalig president Donald Trump, en zeiden zelfs dat ze zal niet ondersteunen een bestedingsplan dat de volledige aftrek voor staats- en lokale belastingen niet herstelt.

Hoewel de Democraten ook hebben gesproken over verbreding van de vereisten voor een belasting op beleggingsinkomsten en een nieuwe belasting op de niet-gerealiseerde vermogenswinsten van miljardairs, schat de CRFB dat mogelijke voorzieningen de belastingen op de best verdienende 5% van de Amerikanen in 2023 slechts met ongeveer $ 50 miljard zouden verhogen.

Dat zou resulteren in een belastingverlaging van $ 20 miljard voor Amerikanen in de top 5% dankzij de intrekking van de SALT-cap, waarvan ongeveer $ 10 miljard ten goede komt aan de top 1% van de huishoudens, ontdekte de CRFB.

House Ways and Means-voorzitter Richard Neal (D-Mass.) op dinsdag erkend Democraten “denken er nog steeds over na” de limiet van $ 10.000 voor twee jaar op te schorten, terwijl Rep. Bill Pascrell (DN.J.), die maandag president Joe Biden ontmoette, zei dat de intrekking een “alledaags onderwerp” was in onderhandelingen.

Cruciaal citaat

“Als wetgevers echt van plan zijn de belastingen voor hoogverdieners te verhogen, maakt de intrekking van de SALT-cap dat doel een veel grotere uitdaging”, zei de CRFB dinsdag.

Sleutelachtergrond

Als onderdeel van het belastingplan van Trump voor 2017 was de limiet van $ 10.000 voor de SALT-aftrek – vastgesteld om de belastingverlagingen van de Republikeinen te helpen betalen – geautoriseerd tot eind 2025, waarna het naar verwachting terugkeert naar een volledig belastingvoordeel. Veel democraten hebben sindsdien hun steun voor het sociale uitgavenplan van de partij echter afhankelijk gesteld van een volledige intrekking van de limiet, met sommige wetgevers in staten met hoge belastingen ruzie maken de bepaling heeft Amerikanen gestimuleerd om naar staten met lagere belastingtarieven te verhuizen. “Geen ZOUT, geen deal”, vertegenwoordiger Tom Suozzi (DN.Y.) vertelde verslaggevers op dinsdag. Vorige maand zei Suozzi dat hij “volledig tegen” was, behalve tegen een volledige intrekking, en zei dat het opheffen van de pet “veel mensen” in zijn district zou helpen, maar “niet de beleidskwestie zou aanpakken, namelijk dat mensen vertrekken onze staten.”

Waar op te letten?

Democraten moeten nog specificeren wanneer ze de details van hun nieuwe bestedingsvoorstel zullen onthullen, maar er wordt zeker verwacht dat het aanzienlijk minder zal zijn dan het prijskaartje van $ 3,5 biljoen bekend gemaakt eerder dit jaar, grotendeels als gevolg van verzet tegen hogere uitgaven van gematigde partijleden. Sen. Joe Manchin (DW.V.), bijvoorbeeld, heeft lang volgehouden dat hij de voorkeur gaf aan een pakket van $ 1,5 biljoen, maar op dinsdag suggereerde hij is misschien bereid om hoger te gaan. Wetgevers proberen afronden een deal voordat Biden donderdag vertrekt voor een reis naar Europa.

Verder lezen

Senaat roept op tot vernieuwde SALT Tax Break; Sla de geschatte belastingbetaling van september over om veel te besparen (Forbes)

Belastingstrijd: gematigde democraten willen dat het bestedingsplan van $ 3,5 biljoen de limiet op staats- en lokale belastingaftrek opheft (CNBC)

Source link

Zakelijk