Het fortuin van Elon Musk keldert dinsdag met bijna $ 29 miljard terwijl Tesla-aandelen verschuiven

Het fortuin van Elon Musk keldert dinsdag met bijna $ 29 miljard terwijl Tesla-aandelen verschuiven

Musk’s bizarre tweets van Tesla CEO Elon afgelopen weekend over de verkoop van 10% van zijn belang in Tesla zorgen ervoor dat de aandelen in een neerwaartse spiraal terechtkomen.

Tesla-aandelen daalden met bijna 10% vanaf 13.30 uur ET dinsdag tot $ 1.044,96 per aandeel, waardoor $ 145 miljard aan marktwaarde voor de fabrikant van elektrische auto’s werd gewist. Het is de tweede dag van dalingen; Tesla is sinds maandagochtend met 14% gedaald, hoewel de marktkapitalisatie van het bedrijf nog steeds boven de $ 1 biljoen ligt en zijn aandelen het afgelopen jaar nog steeds met 148% zijn gestegen.

Het fortuin van Musk daalde dinsdag om 13.30 uur ET met $ 28,5 miljard als gevolg van de duik, waardoor zijn nettowaarde op $ 277,4 miljard kwam, tegen $ 304,3 miljard aan het einde van de handel op maandag. Hij is nog steeds de rijkste persoon ter wereld, volgens Forbes, vóór Amazon-oprichter Jeff Bezos, ’s werelds op een na rijkste persoon met $ 204,1 miljard. Musk werd vorige week de rijkste persoon die ooit op aarde rondliep toen zijn fortuin voor het eerst $ 300 miljard bereikte.

De daling van Tesla-aandelen begon nadat Musk dit weekend een Twitter-enquête had gemaakt met de vraag of hij 10% van zijn belang in Tesla moest verkopen, voorafgaand aan de suggestie met een verklaring over belastingen: “Er wordt de laatste tijd veel gemaakt over niet-gerealiseerde winsten die een belastingmiddel zijn vermijden.” . Het was een reactie op een mislukt democratisch voorstel vorige maand om de niet-gerealiseerde winsten van miljardairs in openbare bedrijven te belasten als middel om belastinginkomsten van miljardairs te verzamelen. Aangezien Musk geen salaris van Tesla krijgt, hoeft hij geen federale belasting te betalen over zijn enorme fortuin – waarvan het grootste deel in zijn 23% -belang in Tesla zit – tenzij hij zijn aandelen verzilvert. “Let op, ik neem nergens een contant salaris of bonus aan. Ik heb alleen aandelen, dus de enige manier voor mij om persoonlijk belasting te betalen, is door aandelen te verkopen,” Musk getweet Zaterdag.

Bijna 58% van de gebruikers stemde ja in de peiling, maar hij heeft de transactie nog niet echt doorlopen. Als hij dat doet, zou Musk bijna $ 5 miljard aan vermogenswinstbelasting verschuldigd zijn aan de federale overheid. Het is waarschijnlijk dat hij de opbrengst zal gebruiken om extra belastingen te betalen om een ​​tranche van Tesla-aandelenopties uit te oefenen die volgend jaar afloopt.Source link

Zakelijk