Het fortuin van de medeoprichters van Robinhood Billionaire is bijna verdubbeld in twee dagen te midden van de wilde rally van Stock

Het fortuin van de medeoprichters van Robinhood Billionaire is bijna verdubbeld in twee dagen te midden van de wilde rally van Stock

De aandelen van de populaire aandelenhandel-app Robinhood schoten woensdag omhoog, waardoor een tweedaagse rally werd verlengd die de marktkapitalisatie van het bedrijf verdubbelde en de medeoprichters van miljardairs nog rijker maakte.

Robinhood-aandelen stegen tijdens de handel op woensdag met 50%, na een stijging van 24% op dinsdag. Dat verhoogde het vermogen van de twee medeoprichters van het bedrijf, Vlad Tenev, 34, en Baiju Bhatt, 36, met respectievelijk $ 1,4 miljard en $ 1,6 miljard.

Gebaseerd op de slotkoers van woensdag van $ 70,39, is Tenev nu $ 4,3 miljard waard, terwijl Bhatt $ 4,9 miljard waard is, volgens Forbes‘ berekeningen. (Tenev en Bhatt begonnen de dag met een geschatte waarde van respectievelijk $ 2,9 miljard en $ 3,3 miljard.)

Het paar bracht het bedrijf naar de beurs op de Nasdaq

NDAQ
afgelopen donderdag onder de ticker “HOOD”, in een matte IPO waar de aandelen op de eerste dag met 8% daalden. Het aandeel bleef tot dinsdag grotendeels onder de startprijs van $ 38 per aandeel handelen. Sindsdien zijn de aandelen de afgelopen twee dagen met bijna 87% gestegen, waardoor de marktkapitalisatie van Robinhood is gestegen van iets meer dan $ 30 miljard op maandag tot bijna $ 60 miljard op woensdag.

Aandeelhouders van Robinhood kunnen een blijk van vertrouwen bedanken van een van de populairste tech-investeerders van Wall Street, gevolgd door een optimistisch sentiment van Reddit-handelaren.

High-profile investeerder Cathie Wood van ARK Invest, die investeert in “disruptieve innovatie” zoals Tesla

TSLA
en beheert ongeveer $ 60 miljard aan activa, heeft een positie opgebouwd in Robinhood sinds het vorige week naar de beurs ging. Het fonds kocht dinsdagavond nog eens 90.000 aandelen – een belang van meer dan $ 5 miljoen.

De goedkeuring van Cathie Wood – samen met andere spraakmakende Wall Street-figuren zoals CNBC-presentator Jim Cramer, die Robinhood onlangs zijn stempel van goedkeuring gaf – heeft ertoe geleid dat grote hoeveelheden particuliere beleggers de aandelen hebben opgekocht. De handel in opties op Robinhood-aandelen begon ook op woensdag, wat de volatiliteit in de aandelenkoers verder aanwakkerde.

Source link

Zakelijk