Het afwijzen van goud in het verleden leidde tot een aantal harde lessen

Het afwijzen van goud in het verleden leidde tot een aantal harde lessen

In december 1997 werd de Financiële tijden plaatste een nu berucht artikel met de titel “Death of Gold”.

Daarin beweerde de auteur Kenneth Gooding dat als een investering “goud een goner is.” De crises van de afgelopen tien jaar – de beurskrach van 1987, de Golfoorlog, de financiële ineenstorting van Azië – hadden niet geleid tot een grotere vraag, zoals je zou verwachten. Goud was nu een “louter metaal” en een “slechte investering”, concludeerde Gooding.

Maar toen het gebeurde, waren de berichten over de dood van goud sterk overdreven. Het volgende decennium zag het edelmetaal gestaag stijgen in prijs en bereikte uiteindelijk een record van $ 1.921 per ounce in augustus 2011, een stijging van ongeveer 580% vanaf het moment dat de Keer haar overlijdensbericht gepubliceerd.

Snel vooruit naar vandaag, en dezelfde sombere prognoses worden gemaakt over het ‘barbaarse relikwie’, vaak door mensen die het het minst begrijpen. En net zoals Gooding ongelijk had, zullen de doemdenkers van vandaag eindigen met een ei op hun gezicht, geloof ik.

Denk aan vorige week. Goud presteerde zoals verwacht met een stijging van 2,56%, na een monsterlijk consumentenprijsindexrapport (CPI), waaruit bleek dat de inflatie in oktober met 6,2% steeg in vergelijking met vorig jaar. Nadat het op vrijdag voor de zevende handelsdag op rij was opgeschoten, de langste winning streak sinds mei, brak het gele metaal uit zijn neerwaartse trend die terugging tot augustus 2020, toen het zijn hoogste punt ooit van $ 2.073 bereikte.

Zoals ik al eerder heb gezegd, moet je niet verwachten dat je rijk wordt door in goud te beleggen. Het is geen Tesla-aandeel of Bitcoin. In plaats daarvan denk ik dat het moet worden beschouwd als een afdekking tegen een slecht monetair en fiscaal beleid. Dit is precies de reden waarom bijna elke centrale bank op de planeet goud op haar balans heeft staan.

Verkoop gouden munten op hoogste niveau sinds 2010

Over balansen gesproken, de activa-aankopen van de Federal Reserve blijven stijgen tot ongekende niveaus, ondanks de eerdere aankondiging van Jerome Powell dat de bank deze maand zou beginnen met afbouwen. Volgens Lisa Abramowicz van Bloomberg staan ​​de officiële belangen nu op een record van 8,58 biljoen dollar, of ongeveer een derde van het bruto binnenlands product (bbp) van de VS.

Dit, evenals de verzengende inflatie, hebben kopers ertoe aangezet om dit jaar gouden munten van American Eagle op te slokken tegen een gezonde clip. Volgens de World Gold Council (WGC) bedroeg de verkoop van munten in de US Mint in 2021 meer dan 1 miljoen ounces tot eind oktober, het hoogste aantal sinds 2010. De verkoop ligt op schema om de beste te zijn in meer dan twee decennia, de zegt WGC.

Inflatie waarschijnlijk veel hoger dan officiële rapporten

Al meer dan een jaar stel ik vragen over de nauwkeurigheid van de CPI bij het meten van inflatie. Ik geloof dat de consumentenprijzen veel hoger zijn gestegen dan wordt gerapporteerd door het Bureau of Labor Statistics (BLS). Bekijk mijn video over de CPI door hier klikken, en deel het zeker met vrienden en familie.

Laten we eens kijken naar de prijzen van gebruikte voertuigen. Na een lichte daling in juli en augustus, stegen de prijzen in oktober met maar liefst 38% op jaarbasis, volgens Gegevens van Manheim. Bovendien was dit de eerste oktober in de gegevensverzameling van Manheim, die teruggaat tot 1997, met een prijsstijging die niet voor seizoensinvloeden is gecorrigeerd.

Mijn favoriete bron van alternatieve inflatiegegevens is: Schaduw Overheidsstatistieken, die wordt onderhouden door econoom John Williams. Op zijn site vergelijkt John de officiële CPI met de inflatie voor vandaag alsof deze is berekend met behulp van de methode uit 1980. Zoals u kunt zien, ligt de inflatie op dit moment dichter bij 14% volgens die methode, ruim boven de 6,2% die wordt gerapporteerd.

Met de inflatie op een hoogte van ongeveer 30 jaar, denk ik dat het alleen maar rationeel en verstandig is om goud in uw portefeuille te hebben. Zoals altijd raad ik een weging van 10% aan, met 5% in staven, munten en 24-karaats sieraden, en de andere 5% in hoogwaardige goudmijnaandelen en ETF’s. Denk eraan om een ​​keer per jaar of zelfs een keer per kwartaal te herbalanceren.

Registreer nu voor de HIVE Blockchain-inkomstenwebcast!

Tot slot, HIVE Blockchain Technologies zal morgen, 16 november, om 9.30 uur Eastern Time een webcast hosten om de financiële resultaten voor de drie en zes maanden eindigend op 30 september 2021 te bespreken.

Als uitvoerend voorzitter zal ik presenteren, evenals Darcy Daubaras, Chief Financial Officer, en Aydin Kilic, Chief Operating Officer. Er zullen ook speciale updates worden geleverd door Network Media Group en DeFi Technologies.

Schrijf je nu in door Hier klikken!

Openbaring: Alle geuite meningen en verstrekte gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige van deze meningen zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger. Door op de bovenstaande link(s) te klikken, wordt u doorgestuurd naar een website(s) van een derde partij. US Global Investors onderschrijft niet alle informatie die door deze/deze website(s) wordt verstrekt en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

De consumentenprijsindex (CPI) is een van de meest algemeen erkende prijsmaatstaven voor het volgen van de prijs van een marktmand van goederen en diensten die door individuen worden gekocht. De gewichten van componenten zijn gebaseerd op het bestedingspatroon van consumenten.

Beleggingen kunnen dagelijks veranderen. Beleggingen worden gerapporteerd aan het einde van het meest recente kwartaal. De volgende effecten die in het artikel worden genoemd, werden op (30/09/2021) gehouden door een of meer rekeningen beheerd door US Global Investors: Tesla Inc.

Source link

Zakelijk