Hertz Investors-dossier om tot $ 1,2 miljard in voorraaddagen te verkopen na door Tesla gevoede piek

Hertz Investors-dossier om tot $ 1,2 miljard in voorraaddagen te verkopen na door Tesla gevoede piek

bovenlijn

Het onlangs failliete autoverhuurbedrijf Hertz heeft regelgevers gewaarschuwd dat het tot $ 1,2 miljard aan bestaande aandelen aan het publiek wil verkopen, waardoor enkele van de grootste institutionele aandeelhouders van het bedrijf de kans krijgen om te profiteren van de enorme stijging van het aandeel na een veel gepubliceerde deal met Tesla.

Belangrijkste feiten

In een reglementaire indiening van woensdag heeft Hertz onthuld topaandeelhouders willen 37,1 miljoen aandelen verkopen tegen een prijs tussen $ 25 en $ 29 per aandeel.

Hertz zei dat het geen opbrengst van de verkoop zal ontvangen en noteerde in plaats daarvan een dozijn institutionele beleggers die aandelen zullen verkopen, waaronder topaandeelhouder CK Amarillo, evenals investeringsmaatschappijen Cougar Capital, Diameter Capital, Eaton Vance en Fortress.

In de aanvraag herhaalde Hertz dat het een “eerste bestelling” heeft geplaatst voor 100.000 Tesla Model 3-voertuigen, die ongeveer 22% van zijn wereldwijde vloot vertegenwoordigen, als onderdeel van plannen om de grootste elektrische voertuigenvloot in Noord-Amerika aan te bieden – een enorme bestelling dat Tesla-chef Elon Musk in twijfel trok toen hij zei dat er maandagavond nog een contract moest worden ondertekend.

Hertz-aandelen, die met 42% omhoogschoten en bijna $ 5 miljard aan marktwaarde toevoegden sinds de aankondiging van Tesla afgelopen maandag, daalden met 4% in pre-market trading.

Hertz, die niet onmiddellijk reageerde op Forbes’ verzoek om commentaar, maakte ook bekend dat het van plan is om tussen $ 250 miljoen en $ 500 miljoen van zijn eigen aandelen terug te kopen.

Sleutelachtergrond

De massale aandelenverkoop van Hertz komt ongeveer een week nadat het bedrijf had aangekondigd dat het Tesla zou inschakelen om zijn langlopende onderneming te helpen omdraaien. De firma gearchiveerd voor Chapter 11 faillissement afgelopen mei toen de Covid-19-pandemie een enorme klap toebracht aan de vraag in de vrijetijdsindustrie, en in juni kwam het bedrijf uit het faillissement nadat het meer dan $ 5 miljard aan schulden had afgeworpen, mede dankzij een nieuwe groep investeerders . Knighthead Capital en Centares, die samen CK Amarillo vormen, stonden aan het hoofd van die groep investeerders en zullen nog steeds een belang van ongeveer 38% in het bedrijf bezitten nadat de aandelenverkoop woensdag werd aangekondigd.

Groot aantal

16,5 miljard dollar. Dat is de marktkapitalisatie van Hertz vanaf de slotkoers van dinsdag.

Raaklijn

De aandelen van Tesla schoten ook omhoog na de deal van vorige week, met een stijging van bijna 33% sinds afgelopen maandag. De stijging hielp de 21-jarige autofabrikant waardevoller te maken dan de socialemediagigant Facebook en stuwde de afgelopen week zelfs de S&P 500 en Nasdaq, die beide de autofabrikant tot zijn grootste bestanddeel rekenen, naar nieuwe hoogten.

Verder lezen

Hertz beweert dat Tesla-leveringen zijn begonnen nadat Elon Musk zegt dat er geen contract is ondertekend (Forbes)

Tesla verduistert $ 1 biljoen aan marktwaarde nadat Hertz de grootste bestelling voor elektrische voertuigen ooit heeft geplaatst (Forbes)

Source link

Zakelijk