Heeft de voorraad van Twitter een piek bereikt?

Heeft de voorraad van Twitter een piek bereikt?

[Updated 09/08/2021] Twitter-update

Tegen de huidige prijs van $65, Twitter’s voorraad heeft een matig opwaarts potentieel volgens Trefis’ taxatie van $ 71. Het aandeel is sinds eind 2020 met bijna 20% gestegen, aangezien het bedrijf omzet en groei van de operationele marge blijft rapporteren. In het tweede kwartaal van 2021 groeide de omzet tot $ 1,19 miljard, een stijging van 74% joj. De groei werd geleid door advertentie-inkomsten die in totaal $ 1,05 miljard bedroegen, een stijging van 87% joj, aangezien het totale aantal advertentie-engagementen met 32% joj toenam en de kosten per engagement met 42% joj stegen in het kwartaal. Ondertussen verbeterde de operationele marge tot 2,5% voor het kwartaal, vergeleken met -40% in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Verder rapporteerde het bedrijf $ 772 miljoen aan kasinstroom uit operationele activiteiten voor de eerste zes maanden. Wij zijn van mening dat het aandeel na de recente rally op korte termijn een gematigd opwaarts potentieel heeft.

Wij verwachten De inkomsten van Twitter naar $ 4,8 miljard stijgen in 2021, terwijl de winst naar verwachting $ 0,59 zal bedragen voor 2021. In FY 2022 verwachten we dat de omzet verder zal groeien tot $ 5,3 miljard. Bovendien zal het EPS-cijfer waarschijnlijk $ 0,69 zijn, wat in combinatie met het P/E-veelvoud van ongeveer 105x zal leiden tot Twitter’s waardering van $ 71, ongeveer 8,5% opwaarts in vergelijking met de huidige marktprijs.

[Updated 01/14/2021] Is de aandelenbeweging van Twitter overdreven?

Met een groei van 47% sinds eind 2019, Twitter’s voorraad lijkt overgewaardeerd tegen de huidige prijs. Het aandeel van TWTR groeide van 32 dollar eind 2019 tot 47 dollar nu, vergeleken met de S&P 500 die sinds eind 2019 17% steeg. 2017 en 2019. Wij zijn van mening dat het aandeel, na de recente rally, overgewaardeerd is.

Tijdens de Covid-19-crisis zag Twitter zijn omzet in de eerste 3 kwartalen van 2020 stabiel blijven, terwijl de inkomsten daalden, ondanks de toename van hun dagelijkse publiek. In het derde kwartaal van 2020 herstelde Twitter zich licht, aangezien de omzet werd geregistreerd op $ 936 miljoen, een stijging van 14% op jaarbasis en de winst werd geregistreerd op $ 0,04 vergeleken met $ 0,05 in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Verder rapporteerde het bedrijf $ 660 miljoen aan kasinstroom uit operationele activiteiten voor de eerste negen maanden. Ondanks de drastische daling van de winst en geen omzetgroei in de eerste drie kwartalen, zijn de aandelen van Twitter enorm gestegen, wat ons tot de conclusie brengt dat het nu op het punt staat te dalen.

We verwachten dat de inkomsten van Twitter stabiel zullen blijven op $ 3,5 miljard voor 2020. Verder zal het netto-inkomen waarschijnlijk dalen tot $ 0,4 miljard, waardoor het WPA-cijfer daalt tot $ 0,54 in 2020. Daarna zullen de inkomsten naar verwachting verder groeien tot $ 3,8 miljard in 2021. Bovendien zal het EPS-cijfer waarschijnlijk vlak zijn op $ 0,55, wat in combinatie met de K/W-veelvoud van ongeveer 80x zal leiden tot de waardering van Twitter rond $ 44, ongeveer 7% nadeel vergeleken met de huidige marktprijs.

[Updated 06/25/2020] Heeft Twitter Stock een hoogtepunt bereikt?

Na een rally van 30% vanaf 23 maart, geloven wij dat Twitter’s voorraad heeft geen ruimte om te groeien op basis van zijn waardering. Ondanks deze rally presteerde het aandeel van Twitter de afgelopen drie maanden slechter dan de S&P 500-index, waarbij de laatste 40% won. Het herstel werd voor het eerst waargenomen na het stimuleringspakket van meerdere miljarden dollars van de Fed, dat de overlevingsangst op korte termijn onderdrukte. Een van de belangrijkste redenen waarom het aandeel verder steeg, is dat het gebruikersbestand van het bedrijf zich uitbreidt, omdat gebruikers realtime nieuwsberichten kunnen vinden en actuele ontwikkelingen op het platform kunnen bespreken. In het eerste kwartaal van 2020 zag het bedrijf de gemiddelde dagelijkse actieve gebruikers waarmee inkomsten konden worden gegenereerd met 24% joj stijgen.

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een gestage omzetstijging gezien, maar de P/S-multiple is vrijwel gelijk gebleven. We zijn van mening dat het aandeel niet veel ruimte heeft om te groeien na de recente rally en de mogelijke zwakte van een recessie als gevolg van de Covid-uitbraak.

Een deel van deze stijging in de afgelopen twee jaar werd geholpen door de stijging van 42% in de inkomsten van Twitter van 2017 tot 2019, terwijl de winst steeg van -108 miljoen dollar in 2017 tot 1,5 miljard dollar in 2019.

De P/S-multiple van Twitter bleef stabiel op 7x van 2017 tot 2019 en bevindt zich momenteel op hetzelfde niveau.

Effect van het coronavirus

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus heeft geleid tot afsluiting in verschillende steden over de hele wereld, wat de industriële en economische activiteit heeft beïnvloed. Als gevolg van de thuisbestellingen is het gebruik van het sociale-mediaplatform toegenomen, waarbij Twitter de gemiddelde dagelijkse actieve gebruikers zag stijgen met 24% joj in het eerste kwartaal van 2020. De omzetgroei vertraagde echter in het eerste kwartaal van 2020, omdat bedrijven hun advertentie-uitgaven stopzetten vanwege de onzekerheid over het coronavirus. We denken dat Twitter’s Q2-resultaten een materiële hit naar de bovenste regel zullen zien van deze trend die het grootste deel van het kwartaal aanhoudt.

Het daadwerkelijke herstel en de timing ervan hangen af ​​van de bredere inperking van de verspreiding van het coronavirus. Ons dashboard Trends in Amerikaanse Covid-19-gevallen geeft een overzicht van hoe de pandemie zich in de VS heeft verspreid en contrasteert met trends in Brazilië en Rusland. Nu beleggers hun aandacht richten op de resultaten van 2021, worden de waarderingen belangrijk bij het vinden van waarde.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk