Heeft de voorraad van Chipotle geen gas meer?

Heeft de voorraad van Chipotle geen gas meer?

Aandelen van Chipotle (NYSE: CMG) steeg met 0,1% tot $ 1900 in de afgelopen vijf handelsdagen. Ter vergelijking: Trefis’ De waardering van Chipotle kost $ 1783. Ondertussen daalde de bredere S&P500 de afgelopen vijf handelsdagen met 0,3%. Sinds het begin van de coronaviruspandemie is de voorraad van Chipotle meer dan verdubbeld, aangezien het bedrijf naadloos overschakelde naar zijn digitale platform toen de lockdowns over de hele wereld toesloegen. Het aandeel bleef groeien terwijl het bedrijf omzet- en winstgroei bleef zien. In de afgelopen twaalf maanden boekte het bedrijf een omzet van $ 5,8 miljard, terwijl de winst voor dezelfde periode ongeveer $ 8,51 bedroeg. Zal het bedrijf het opwaartse traject de komende weken voortzetten of dreigt een daling van het aandeel? Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoers van een bedrijf identificeert met behulp van historische voorraadgegevens van meerdere jaren, levert het aandelengemiddelde van CMG ongeveer 2,2% in de volgende periode van een maand (eenentwintig handelsdagen) na stijging 0,1% in een week (vijf handelsdagen). Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent om CMG-aandelen voor een kortere of langere periode aan te houden? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen Chipotle voorraad kansen op een stijging na een val. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar één dag!

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:F CMG-aandelen bewogen met -5% over vijf handelsdagen, DAN in de komende 21 handelsdagen bewegen de CMG-aandelen een gemiddeld van 2% met een kans van 57,3% op a positief rendement over deze periode.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in Chipotle-aandelenbewegingen

Vraag 1: Is het gemiddelde rendement voor Chipotle-aandelen hoger na een daling? Antwoord: Geval 1: Chipotle-voorraad daalt met -5% of meer in een week

Geval 2: Chipotle-voorraad stijgt met 5% of meer in een week

Is het gemiddelde rendement voor Chipotle-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

CMG voorraad gaat het beter na Case 2, met een gemiddeld rendement van 2% in de volgende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de afgelopen week), versus een gemiddeld rendement van 2,6% voor Case 2.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een gemiddeld rendement van 3,1% over de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een gemiddeld rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de gemiddeld rendement voor de S&P 500 na een daling of stijging.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe Chipotle-aandelen zich waarschijnlijk zullen gedragen na een specifieke winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord geven: Als u Chipotle-aandelen koopt en vasthoudt, is de verwachting dat na verloop van tijd de schommelingen op korte termijn zullen verdwijnen en dat de positieve langetermijntrend u gunstig zal stemmen – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor CMG-aandelen worden de rendementen in de komende N dagen na een verandering van -5% gedurende de laatste vijf handelsdagen in de onderstaande tabel gedetailleerd, samen met de rendementen voor de S&P500:

U kunt de engine proberen om te zien hoe deze tabel eruitziet voor Chipotle na een groter verlies in de afgelopen week, maand of kwartaal.

Vraag 3: Hoe zit het met het gemiddelde rendement na een stijging als je even wacht? Antwoord:

Het gemiddelde rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling, zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er voor de meeste aandelen beter aan doet om kortetermijnweddenschappen te vermijden.

Het is behoorlijk krachtig om de trend voor uzelf te testen voor Chipotle-aandelen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille die de markt overtreft sinds 2016.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk