Hacker geeft bijna alle $ 600 miljoen gestolen in Ethereum terug, andere tokens na grote crypto-overval

Hacker geeft bijna alle $ 600 miljoen gestolen in Ethereum terug, andere tokens na grote crypto-overval

bovenlijn

In een ongebruikelijke wending voor een van de grootste cryptocurrency-overvallen ooit, heeft een hacker die dinsdag meer dan $ 600 miljoen aan tokens heeft gestolen van het blockchain-gebaseerde platform Poly Network, een grote meerderheid van het gestolen geld teruggestuurd na een hele reeks cryptocurrency-experts en bedrijven beloofden de crypto-activiteit van de hacker op de blockchain te volgen, maar de identiteit van de hacker en hoe het geld precies werd gestolen, blijft onbekend.

Belangrijkste feiten

Transacties openbaar opgeslagen op de blockchain-show begon een adres van Poly’s hacker begin woensdag met het teruggeven van de ongeveer $ 610 miljoen aan gestolen cryptocurrency-activa via verschillende transacties.

Tot nu toe zegt Tom Robinson, de hoofdwetenschapper bij blockchain-analysebedrijf Elliptic, dat Poly alle $ 267 miljoen aan ether en $ 252 miljoen aan gestolen binance-munten heeft teruggevonden, en ongeveer $ 55 miljoen aan tokens gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

De enige activa die nog moeten worden geretourneerd, zijn USDT-tokens met een waarde van ongeveer $ 33 miljoen die de uitgever van de token, Tether, zei het bevroor dinsdag om te voorkomen dat de hacker het geld zou verplaatsen; Tether reageerde niet onmiddellijk op Forbes’ verzoek om commentaar over de plannen voor de tokens.

Tussen de vroege woensdagochtend en donderdagmiddag heeft de schijnbaar onbeschaamde hacker aantekeningen achtergelaten die zijn ingebed in de talrijke transacties, waarbij hij erop staat dat hij alleen het netwerk van Poly heeft geïnfiltreerd om de kwetsbaarheid aan het licht te brengen, bewerend dat hij “voorgoed hackt” en in een vierdelige vraag en antwoord donderdag, noemde de overval “een van de beste momenten in mijn leven.”

De ommekeer komt nadat Poly sinds dinsdag in een hele reeks tweets eiste dat de hacker het geld zou teruggeven aan drie cryptocurrency-portemonnee-adressen, waarbij hij op een gegeven moment zei dat het gestolen geld toebehoorde aan “tienduizenden crypto-gemeenschapsleden”.

In een e-mail naar ForbesRobinson bevestigde de transacties en zei dat hij denkt dat de hacker die het geld begint terug te geven “aantoont dat zelfs als je cryptoassets kunt stelen, het witwassen en uitbetalen ervan extreem moeilijk is vanwege de transparantie van de blockchain.”

Sleutelachtergrond

De hack van dinsdag op Poly markeert een van de grootste hacks in de geschiedenis van cryptocurrency en is zelfs groter dan de $ 460 miljoen hacken op cryptocurrency-uitwisseling Mt. Gox die ongeveer zeven jaar geleden leidde tot het faillissement van het bedrijf en verhoogde regelgeving in de ontluikende ruimte. Kort na de exploit op dinsdagochtend, Poly aangedrongen cryptocurrency-mijnwerkers en uitwisselingen om tokens op de zwarte lijst te zetten die afkomstig zijn van de adressen van de hacker, en velen gaven al snel gehoor aan de oproep. Leidinggevenden van enkele van ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisselingen, waaronder Huboi, OKEx en Binance, zeiden dat ze hun platforms in de gaten hielden op elke activiteit van de hacker. Changpeng Zhao, de miljardair-ceo van Binance, zei het bedrijf, dat fungeert als de primaire exploitant van de blockchain waarop binance-munten zijn gebouwd, zou coördineren met zijn beveiligingspartners en “zoveel doen als [it] kan” helpen. Ondertussen, Jay Hao, de CEO van cryptocurrency exchange OKEx, zei het bedrijf “kijkt naar de stroom van munten en zal doen” [its] het beste om de situatie te beheersen.”

Wat we niet weten

De identiteit van de hacker en hoe het geld werd gestolen. In een verklaring zegt het in China gevestigde blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist zei het heeft het e-mailadres, het IP-adres en de vingerafdrukken van het apparaat van de aanvaller geïdentificeerd, maar was nog steeds bezig met het volgen van aanvullende identiteitsaanwijzingen. SlowMist beweert dat de hacker misbruik heeft gemaakt van een kwetsbaarheid in Poly’s slimme contracten om toegang te krijgen tot het gestolen geld, maar andere experts zijn daar niet zo zeker van. Beveiligingsauditor BlockSec, bijvoorbeeld, speculeert de hacker heeft mogelijk de privésleutel van Poly verkregen via een lek en heeft deze gebruikt om geld af te handelen.

Waar op te letten?

Juridische stappen – en mogelijke regelgeving – die voortvloeien uit de hack. Minder dan een week geleden zei SEC-voorzitter Gary Gensler dat bloeiende gedecentraliseerde financiële platforms, ook bekend als DeFi, meer overheidstoezicht verdienen en de ruimte vergeleek met het ‘wilde westen’. Volgens crypto-intelligentiebedrijf CipherTrace is meer dan 75% van de cryptocurrency-hacks dit jaar gekoppeld aan DeFi.

Groot aantal

$ 103 miljard. Dat is de marktwaarde van alle gedecentraliseerde financiële tokens (zoals Polygon), volgens cryptodata-website CoinGecko. De ruimte schoot dit jaar voor het eerst voorbij een waardering van $ 100 miljard en piekte in mei op ongeveer $ 150 miljard voordat de bredere cryptomarkt met bijna 50% crashte.

Verder lezen

Meer dan $ 600 miljoen gestolen in Ethereum en andere cryptocurrencies – een van de grootste crypto-hacks ooit (Forbes)Source link

Zakelijk