Grondstoffen kunnen een boost krijgen van een infrastructuurplan van $ 1 biljoen

Grondstoffen kunnen een boost krijgen van een infrastructuurplan van $ 1 biljoen

12 augustus 2021

Het is misschien tijd voor beleggers om eens serieus naar grondstoffen en grondstoffen te kijken. Een tweeledige rekening voor infrastructuuruitgaven van $ 1 biljoen werd dinsdag goedgekeurd door de Senaat en wacht nu op goedkeuring van het Huis wanneer de leden volgende maand terugkeren naar Washington.

De rekening omvat 550 miljard dollar aan financiering voor dingen waar de meeste mensen aan denken als ze het woord ‘infrastructuur’ horen: wegen, bruggen en dergelijke. Ongeveer $ 66 miljard wordt toegewezen aan het spoor, $ 11 miljard aan snelwegen, $ 42 miljard aan havens en luchthavens. Nog eens $ 73 miljard gaat naar het bijwerken van het verouderende elektriciteitsnet van het land om meer hernieuwbare energiebronnen zoals wind, zonne-energie en waterkracht op te nemen.

Als het wetsvoorstel wettelijk wordt ondertekend, zal het de komende 10 jaar helpen een geschat tekort aan infrastructuuruitgaven van bijna $ 3 biljoen te dichten. Dat is volgens de American Society of Civil Engineers (ASCE), die nu al 20 jaar de algehele gezondheid van de fysieke infrastructuur van het land beoordeelt. In 2021 gaf de groep het een minder dan middelmatige C-.

Aandelen van binnenlandse staal- en aluminiumproducenten stegen op het nieuws, waarbij het in Ohio gevestigde TimkenSteel het meest steeg met 11,2%. Nucor, de grootste staalproducent in de VS, eindigde 9,6%, terwijl Century Aluminium 9,3% steeg.

Ik denk dat er nog meer winst in de maak is. Volgens schattingen van Citigroup zou het infrastructuurplan de vraag naar staal in de VS met wel 3 miljoen tot 4 miljoen ton per jaar kunnen verhogen.

Koperproducenten en raffinaderijen kunnen ook een boost krijgen, aangezien koperen bedrading een broodnodig onderdeel is van windturbines, zonnepanelen en andere projecten voor de opwekking van groene energie. Naast de financiering van hernieuwbare energiebronnen, reserveert de infrastructuurrekening ook $ 7,5 miljard voor de elektrificatie van het openbaar vervoer en nog eens $ 7,5 miljard voor oplaadstations voor openbare elektrische voertuigen (EV), wat ook de vraag naar koper zou moeten stimuleren.

Inflatie hoog blijven?

Wat ook bijdraagt ​​aan mijn bullishness is het potentieel dat de inflatie op zijn minst op de middellange termijn hoog blijft. In juli steeg de consumentenprijsindex (CPI) met 5,3% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, de tweede opeenvolgende maand dat de inflatie ongeveer 5% bedroeg. Dat is meer dan het dubbele van de gemiddelde jaarlijkse inflatie van 2% in de afgelopen 20 jaar.

Inflatie kan zwaar zijn voor uw portemonnee, maar het kan ook uw portefeuille ten goede komen als u weet hoe u deze moet positioneren.

De vraag naar grondstoffen en bouwmaterialen stijgt in een tijd waarin wereldwijde toeleveringsketens nog steeds proberen om verstoringen veroorzaakt door de pandemie te overwinnen. Koppel dit aan op hol geslagen overheidsuitgaven en tarieven die bijna nul zijn, en we zouden nog een tijdje hogere prijzen kunnen zien.

De consumenten lijken de verwachting uit te spreken voor een periode van aanhoudende inflatie. Volgens het in augustus gehouden onderzoek van de consumentenverwachtingen (SCE) van de Federal Reserve Bank of New York, verwachten Amerikaanse huishoudens een mediane inflatie van 4,8% per jaar vanaf nu en een inflatie van 3,7% over drie jaar. Dit zijn de hoogste cijfers sinds de New York Fed in augustus 2013 de inflatieverwachtingen van consumenten ging volgen.

Tussen de mogelijke goedkeuring van het infrastructuurpakket van $ 1 biljoen en hogere inflatie, is het misschien tijd om te overwegen blootstelling te krijgen.

openbaarmakingen: De S&P Global Natural Resources Index omvat 90 van de grootste beursgenoteerde bedrijven op het gebied van natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen die voldoen aan specifieke investeringsvereisten, en biedt beleggers een gediversifieerde, liquide en belegbare aandelenblootstelling in 3 primaire grondstoffengerelateerde sectoren: agribusiness, energie en metalen. & Mijnbouw. Het is niet mogelijk om in een index te beleggen.

Elke vier jaar biedt het ASCE-comité voor de Amerikaanse infrastructuur, bestaande uit 32 toegewijde civiel ingenieurs uit het hele land met tientallen jaren expertise in alle categorieën, een uitgebreide beoordeling van de 17 belangrijkste infrastructuurcategorieën van het land. Met behulp van een eenvoudig A tot F schoolrapportkaartformaat, onderzoekt de Report Card de huidige infrastructuuromstandigheden en -behoeften, kent cijfers toe en doet aanbevelingen om deze te verhogen. Het onderzoek naar de consumentenverwachtingen (SCE) is een landelijk representatief internetonderzoek onder een roulerend panel van ongeveer 1.300 gezinshoofden. Respondenten nemen maximaal 12 maanden deel aan het panel, waarbij elke maand een ongeveer gelijk aantal in en uit het panel rouleert.

Fondsportefeuilles worden actief beheerd en posities kunnen dagelijks veranderen. Beleggingen worden gerapporteerd aan het einde van het meest recente kwartaal. Bezit is geen aanbeveling om een ​​effect te kopen of te verkopen. De volgende effecten die in het artikel worden genoemd, werden gehouden door een of meer rekeningen beheerd door US Global Investors met ingang van (30-06-2021): TimkenSteel Corp. 0,00%., Nucor Corp. 0,00%, Century Aluminium Co. 0,00%, Ivanhoe Mines Ltd. 5,10%, Standard Lithium Ltd. 2,23%, Nano One Materials Corp. 1,10%.

Alle geuite meningen en verstrekte gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige van deze meningen zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger.

Foreside Fund Services, LLC, distributeur. US Global Investors is de beleggingsadviseur.

Source link

Zakelijk