Grijp naar dubbel belang in Indonesische fintech-onderneming Ovo naarmate de concurrentie toeneemt

Grijp naar dubbel belang in Indonesische fintech-onderneming Ovo naarmate de concurrentie toeneemt

Rit- en bezorggigant Grijp Holdings verdubbelt zijn belang in de Indonesische mobiele portemonnee-operator Ovo nu de concurrentie op de grootste e-commercemarkt van Zuidoost-Azië toeneemt.

De in Singapore gevestigde superapp – die van plan is om tegen het einde van het jaar op de Nasdaq te noteren door te fuseren met het bedrijf met blanco cheques Altimeter Growth Corp. Dat meldt de krant maandag op basis van een aanvraag bij het ministerie van juridische zaken. Grab zal volgens het rapport extra Ovo-aandelen kopen van e-commercebedrijf Tokopedia en de Lippo Group van miljardair Mokhtar Riady.

Hoewel Ovo bevestigde dat Grab zijn belang in het bedrijf vergroot, weigerde het details te verstrekken, in afwachting van de voltooiing van de transactie. “We zijn verheugd om het eerste deel van een bredere oefening om ons eigendom te herstructureren te voltooien”, zei het bedrijf in een verklaring per e-mail. “We verwelkomen een grotere inzet van Grab in Ovo. We werken in nauw overleg met de regelgevers om de voltooiing het eigendomsherstructureringsproces, en zijn ervan overtuigd dat dit ons in staat zal stellen om beter te voldoen aan de financiële dienstverleningsbehoeften van Indonesiërs.”

Ovo is het toonaangevende e-walletplatform in Indonesië, dat de voorkeur heeft van 54% van de consumenten, terwijl GrabFood door 48% werd gekozen voor voedselbezorging, Grab zei vorige maand, daarbij verwijzend naar een onderzoek uitgevoerd door Nielsen in juli. De snelgroeiende digitale economie van Indonesië zal naar verwachting groeien tot $ 124 miljard in 2025, van $ 44 miljard vorig jaar, volgens een 2020 studie door Google, Temasek Holdings en Bain & Company.

Grab concurreert om superapp-dominantie in Indonesië tegen de inlandse ride-hailing- en betalingsgigant GoTo – gevormd uit de fusie van Gojek en Tokopedia – en Shopee, dat eigendom is van het in Singapore gevestigde Zeegroep, Zuidoost-Azië’s grootste technologiebedrijf volgens marktkapitalisatie.

Het bedrijf heeft ook strategische stappen gezet in de aanloop naar de fusie met Altimeter, dat de gecombineerde entiteit op $ 40 miljard waardeert. In juli ging het een alliantie aan met e-commercebedrijf Bukalapak om zijn positie in het land te versterken.

Gisteren zei Grab: Alex Hungate-die ontslag nam als CEO van in-flight catering- en grondafhandelingsdienstenbedrijf Sats – wordt de nieuwe chief operating officer vanaf januari 2022. Hungate zal helpen bij het creëren van synergieën tussen de activiteiten van de Grab die in de afgelopen drie jaar zijn uitgebreid naar meerdere nieuwe segmenten , staat in een verklaring.

Grab werd in 2012 mede opgericht door Anthony Tan en Tan Hooi Ling als app voor het boeken van taxi’s. Sindsdien is Grab uitgegroeid tot een superapp door zijn activiteiten uit te breiden naar taxidiensten, voedselbezorging en digitale financiële diensten. Het bedrijf bedient nu klanten in meer dan 400 steden in Cambodja, Indonesië, Maleisië, Myanmar, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam.

Source link

Zakelijk