Goldman Sachs, PNC en Truist leiden nog een groep financiële winstaankondigingen

Goldman Sachs, PNC en Truist leiden nog een groep financiële winstaankondigingen

Belangrijkste leerpunten:

  • Goldman Sachs leidt meer financiële aandelen om winst te domineren
  • Transportsector kan versnellen op grote vraag
  • De anemische prestaties van de gezondheidszorg kunnen een belemmering vormen voor gezondheidsaandelen

Aandelenfutures wezen op een hogere opening zelfs voordat Goldman Sachs (GS) beter dan verwachte winsten rapporteerde. Goldman steeg 2,25% voor de opening en hielp daarmee een andere groep financiële aandelen te leiden die een sterk winstseizoen is begonnen. PNC Financial (PNC) en Truist Financial (TFC) behoorden tot de groep financiële aandelen die ook beter waren dan de winst- en omzetramingen. Financials blijven profiteren van de stijging van de rente, maar problemen met de toeleveringsketen en inflatie zullen waarschijnlijk factoren zijn, aangezien andere marktsectoren volgende week beginnen te rapporteren.

De Real Estate Select Sector Index ($IXRE) heeft gelijke tred kunnen houden met de S&P 500 (SPX) ondanks stijgende rentetarieven. Op vrijdagochtend rapporteerde Prologis (PLD) beter dan verwachte inkomsten en inkomsten, wat leidde tot een premarket-rally van 1,86%. Het bedrijf zag een recordstijging van de huren en een stijging van de bezettingsgraad.

Vrachtwagenbedrijf JB Hunt (JBHT) noteerde 2,8% hoger in premarket-handel nadat het had aangekondigd dat het de schattingen over winst en omzet versloeg. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de grote vraag, aangezien vrachtvervoer een centraal onderdeel van de toeleveringsketen is. JB Hunt rapporteerde groei in alle bedrijfssegmenten, wat hielp om de stijgende lonen en de kosten van nieuwe vrachtwagens te compenseren. Een sterke transportsector is vaak een goed teken voor de economie omdat het een indicator is voor de vraag.

Een paar aandelen zijn gedaald in de premarket-handel. Corsair Gaming (CRSR) daalde 5,5% vóór de opening na het verlagen van de omzetverwachting voor het derde kwartaal. Het bedrijf noemde problemen met de toeleveringsketen voor de lagere vooruitzichten. Virgin Galactic (SPCE) daalde 18% omdat het bedrijf de lancering van zijn commerciële ruimtetoerisme-activiteiten moest uitstellen tot volgend jaar.

In economisch nieuws maakte het Census Bureau vrijdagochtend de maandelijkse Amerikaanse detailhandelsverkopen voor september bekend, die veel hoger uitkwamen dan verwacht. De cijfers worden echter deels gedreven door een hogere inflatie. Aandelenfutures waren direct na het nieuws onveranderd.

Sector Welzijn

UnitedHealth Group (UNH) klom donderdag meer dan 4% na de aankondiging van beter dan verwachte winsten, maar het aandeel had moeite om een ​​weerstandsniveau van bijna $ 425 te doorbreken. UNH test dit niveau sinds mei, maar is door verkopers teruggedraaid. De positieve aankondiging zou het aandeel kunnen helpen om uiteindelijk de weerstand te doorbreken, maar de zwakte in de sector zou het bedrijf kunnen afremmen.

Een probleem met de zorgsector is dat COVID-19 en personeelstekorten keuzeprocedures en reguliere zorg bemoeilijken. Vorige maand, The New York Times meldde dat sommige ziekenhuizen operaties voor hernia’s, heupprothesen, kanker en hartoperaties uitstelden vanwege het gebrek aan bedden. Onlangs is de Washington Post meldde dat het aantal gevallen van coronavirus daalt, wat meer keuzeprocedures mogelijk zou kunnen maken.

Ondanks de dalende gevallen, hebben veel persbureaus, waaronder: Nieuwsweek en BBC melden personeelstekorten in het ziekenhuis, wat betekent dat zelfs als kamers en bedden open zijn, er mogelijk niet genoeg personeel is om te helpen met behandelingen. Ondanks deze tekorten zijn de aandelenkoersen van medische uitzendbedrijven gedaald. AMN Healthcare (AMN) is de afgelopen twee dagen met meer dan 17% gedaald, terwijl Cross Country Healthcare (CCRN) en Heidrick & Struggles (HSII) beide met respectievelijk 15% en 6% zijn gedaald ten opzichte van hun hoogste punt in 52 weken van slechts vier dagen geleden. Toch is er geen nieuws over wat de uitverkoop zou kunnen veroorzaken.

De hoge mate van onzekerheid rond de gezondheidszorg kan het voor beleggers moeilijk maken om te bepalen waar de sector naartoe gaat.

Boosterschoten: Wat de positieve kant van de gezondheidszorg betreft, ontving vaccinmaker Moderna (MRNA) een unanieme aanbeveling van de FDA-adviescommissie voor zijn COVID-19-boosterinjectie. De injectie wordt aanbevolen voor patiënten ouder dan 65 jaar of met een hoog risico. Het nieuws was een “schot in de arm” voor Moderna, dat hard werd getroffen toen Merck (MRK) zijn testresultaten voor zijn COVID-19-booster vrijgaf. Het aandeel steeg meer dan 3% op het nieuws, maar is nog steeds 30% lager dan het hoogste punt in augustus. Ondanks de recente problemen is Moderna de afgelopen twee jaar met meer dan 2000% gestegen.

Een FDA-panel zal naar verwachting vandaag bijeenkomen en een boostershot voor het Johnson & Johnson (JNJ) -vaccin bespreken.

Symbiotische relaties: Moderna had moeite om in bedrijf te blijven vóór het COVID-19-vaccin. Nu maakt het aandeel deel uit van de S&P 500. Het succes met zijn vaccin zou het bedrijf het kapitaal moeten geven dat het nodig heeft om mogelijk meer van zijn medicijnen op de markt te krijgen.

Biotech-aandelen waren ook zwak, hoewel ze favoriet waren bij agressieve groei-investeerders. De Nasdaq Biotech Index (NBI) handelt in de buurt van waar hij het jaar begon. Helaas garanderen nieuwe wetenschap en succes in een vroeg stadium geen goedkeuring door de FDA. Bovendien levert een kleine portefeuille van geneesmiddelen veel risico op voor biotechbedrijven, of zijn ze sterk afhankelijk van partnerschappen met andere farmaceutische bedrijven. Seagen (SGEN) maakt bijvoorbeeld antilichaam-geneesmiddelconjugaten die worden gebruikt in monoklonale antilichamen. Het bedrijf heeft drie medicijnen Adcetris, Padcev en Tukysa. Adcetris is echter goed voor het grootste deel van de omzet die afkomstig is van een partnerschap met Takeda Pharmaceuticals (TAK) en licentie-inkomsten van Merck.

In een oogwenk: Ondanks de zwakte in een groot deel van de gezondheidszorgsector, lijkt er leven te zijn in bedrijven in medische hulpmiddelen. De Dow Jones US Medical Equipment Index ($DJUSAM) stuiterde donderdag op steun rond het 2830-niveau. De bounce lijkt te worden aangedreven door bedrijven als Stryker (SYK), Becton Dickson (BDX) en Medtronic (MDT), die allemaal vergelijkbare bounces hebben ervaren. Hoewel er weinig nieuws is rond de branchegroep, is deze relatief sterker dan andere sectoren in de sector.

TD Ameritrade®-commentaar alleen voor educatieve doeleinden. Lid SIPC.

Source link

Zakelijk