Gezondheidszorg staat op het punt te stijgen, en deze 6% + dividenden zullen winst maken

Gezondheidszorg staat op het punt te stijgen, en deze 6% + dividenden zullen winst maken

De meeste beleggers negeren een duidelijke kans op 7% + dividenden met dubbele cijfers – jaar in jaar uit – in een sector die iedereen zou moeten over praten, maar niet is.

Dat zou gezondheidszorg zijn, die op een raket van stijgende uitgaven rijdt: volgens de laatste cijfers van de Centers for Medicare & Medicaid Services zullen de Amerikaanse gezondheidsuitgaven tot 2028 jaarlijks gemiddeld 5,4% stijgen. in drie fondsen die enorme dividenden uitbetalen tot 8,3% en klaar om in een oogwenk van deze golf te profiteren.)

Het ding over die jaarlijkse stijging van 5,4% is dat het… veel groter dan de verwachte groei van het Amerikaanse bbp van 4%. Toch gedraagt ​​de markt zich alsof de gezondheidszorg op zijn ziekbed ligt: ​​de belangrijkste benchmark-ETF van de farma, de Gezondheidszorg Select Sector SPDR ETF (XLV)

XLV
,
loopt dit jaar ver achter op de S&P 500.

Ik heb de tafel beuken op deze verbroken verbinding in mijn CEF Insider al een tijdje dienst. En CEF Insider leden zullen natuurlijk weten dat we hebben geprofiteerd van de stijgende vraag naar gezondheidszorg met twee closed-end fondsen (CEF’s) 8,2% + dividend weggooien—Tekla Life Sciences-investeerders (HQL) en Tekla Healthcare Investors (HQH).

Beiden hebben onze CEF Insider portefeuille een solide basis, waarbij beide fondsen ongeveer 45% teruggaven, voornamelijk als dividenden, sinds we ze respectievelijk in 2017 en 2018 kochten. En zoals we verderop zullen bespreken, hebben ze een aantal cruciale voordelen (niet in de laatste plaats hun enorme, stabiele dividenden) die hen in staat stellen voor nog grotere winsten in de komende renaissance van de gezondheidszorg.

Tekla is een beleggingsonderneming voor uitsluitend gezondheidszorg met een paar CEF’s op de markt. Het bedrijf heeft een team van voormalige bio-ingenieurs en laboratoriumwetenschappers in dienst, en als gevolg daarvan leert het vaak meer van baanbrekende medische technologie dan iemand anders, en daarom hebben ze enkele van de best presterende CEF’s aller tijden uitgebracht.

HQH en HQL zijn ook niet de enige games in de stad. Hier zijn drie anderen die momenteel niet in onze zitten CEF Insider portfolio, maar zijn nog steeds gepositioneerd om te profiteren van de stijgende vraag naar gezondheidszorg. Om het je gemakkelijker te maken om ze te doorzoeken, heb ik deze drie keuzes gerangschikt van slechtste naar eerste:

Gezondheidszorg CEF #3: Tekla World Healthcare Fund (THW)

Onze nummer 3 keuze, THW, komt ook van Tekla, en het laat zien hoe zelfs geweldige managers af en toe een strikeout kunnen doen.

THW trekt vooral de aandacht vanwege het rendement van 8,6%, wat zelfs hoog is voor CEF’s, waarvan het gemiddelde rendement al een hoge 6,8% is. THW is een veel mondialer fonds dan HQH of HQL (of de andere twee fondsen die we hieronder bespreken), met topposities zoals AstraZeneca PLC (AZN), Roche Holding (RHHBY) en Medtronic

MDT
(MDT).

Dat zijn allemaal geweldige bedrijven, maar als het op farma aankomt, willen we onze focus op de VS houden, ’s werelds grootste uitgaven voor gezondheidszorg, met een voorspeld aandeel van 35% in de wereldwijde uitgaven voor gezondheidszorg in 2028, aldus Statista.

Maar zelfs als de portefeuille van THW beter zou aansluiten bij onze focus op de VS, zouden we afgeschrikt worden door het feit dat het fonds wordt verhandeld tegen een hoge premie van 8% ten opzichte van de intrinsieke waarde (NIW, of de waarde van de aandelen in zijn portefeuille). Die hoge premie zou het opwaartse potentieel van het fonds kunnen afdekken, en het trackrecord van THW is al een beetje zwak sinds de oprichting zes jaar geleden, met een totaal NAV-rendement (of de prestatie van de onderliggende portefeuille) van 41,5%, wat niet voldoende is om te ondersteunen zijn uitbetalingen.

Desondanks heeft THW een premie omdat CEF-beleggers vaak een fonds bieden op basis van alleen het rendement. Wij tegendraadse inkomenszoekers weten natuurlijk wel beter dan in die val te trappen.

Gezondheidszorg CEF #2: BlackRock

BLK
Fonds Gezondheidswetenschappen (BME)

BME, dat 5% oplevert terwijl ik dit schrijf, komt het dichtst in de buurt van een ‘populair’ zorgfonds zoals je zult vinden in de nog steeds duistere wereld van CEF’s. Daar zijn twee redenen voor: de ene is dat het wordt gerund door BlackRock, ’s werelds grootste investeringsmaatschappij, met meer dan $ 7 biljoen aan activa onder beheer, en de andere is de portefeuille van BME, die een who’s-who is van Amerikaanse blue chip-farmabedrijven , inclusief UnitedHealth Group

UNH
(UNH), Abbott Labs (ABT), Eli Lilly (LLY)
en Johnson en Johnson

JNJ
(JNJ).

Sterker nog, het management heeft zijn vele sterke punten goed benut, waardoor BME sinds de oprichting een marktverpletterend totaalrendement van 635% heeft behaald, ruim boven het rendement van 467% van de farmaceutische benchmark-ETF, XLV.

We hebben dus een slim managementteam, bijna bodemloze onderzoeksbronnen met BlackRock en uitstekende prestaties. Waarom is dit slechts onze op één na beste optie? denk je misschien.

De eerste reden is het dividend: het rendement van 5% van BME is: Oke, beter dan vrijwel elke uitbetaling die u zou vinden op een individuele farmaceutische voorraad. Maar het ligt nog steeds ver onder het CEF-gemiddelde van 6,8%. De andere? Iedereen weet dat BME de coole jongen in de klas is, en daarom handelt het tegen een premie van 2% ten opzichte van NAV.

Dus laten we BME nu even opzij zetten (en in de gaten houden totdat het een aanzienlijke korting krijgt) en doorgaan naar onze eerste plaats.

Gezondheidszorg CEF #1: Tekla Healthcare Opportunities Fund (THQ)

Daarvoor gaan we terug naar Tekla, met de 6% opbrengst Tekla Healthcare Opportunities Fund (THQ). De topposities zijn vergelijkbaar met die van BME, met iets meer nadruk op zorgverzekeraars zoals: Cigna Corp

CI
. (CI).

THQ is een van de nieuwere CEF’s en doet het goed, met een totaal NAV-rendement van 105% sinds de oprichting in juli 2014.

Maar het meest opwindende aspect van THQ is de prijsstelling. Met een korting van 3% is het goedkoper dan bijna elke andere CEF voor de gezondheidszorg en onder de gemiddelde korting van 1,9% voor alle CEF’s. Dat maakt het nog waarschijnlijker dat THQ beter zal presteren naarmate de korting naar een premie schommelt.

“Relatieve kracht” draagt ​​bij aan de aantrekkingskracht van THQ

Dus de goedkopere prijsstelling van THQ zorgt ervoor dat het beter presteert, plus een groter rendement. Dat zijn twee redenen waarom het wint tussen deze drie niet-CEF Insider gezondheidszorg kiest. En er is nog een grotere reden: iedereen die nu THQ overneemt, zou dat doen op het moment dat zijn portefeuille aan kracht wint – het perfecte moment om te kopen.

Wanneer we BME, THQ en de benchmark-ETF, XLV, vergelijken op basis van NAV-rendement, zien we dat THQ de andere twee volgt sinds de oprichting, maar het vertoont dit jaar relatieve kracht, omdat het de andere twee binnenhaalt.

THQ komt duidelijk tot zijn recht en de aantrekkelijke korting maakt het de winnaar van ons trio.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk