Geweldig oorsprongsverhaal, slechte financiële vooruitzichten

Geweldig oorsprongsverhaal, slechte financiële vooruitzichten

Sinds ze ongeveer zeven jaar geleden naar de beurs gingen, waren de aandelen in ReWalk Robotics, een leverancier van robotexoskeletten uit Marlborough, Massachusetts, op 24 september met ongeveer 99,7% gedaald.

Maar deze week was ReWalk met 49 werknemers het vierde meest actieve aandeel in de VS, volgens Handelsweergave, aangezien het 56% steeg tot een marktkapitalisatie van $ 100 miljoen.

Met actieve bullish discussie over de aandelen op Stocktwits, is het te laat om op de ReWalk-trein te springen? Ik zie drie redenen om dit aandeel te vermijden:

  • Onbereikbare verwachtingen en klauteren om verwijdering van de lijst te voorkomen
  • Zwakke financiële vooruitzichten
  • Duiken met korte rente

(Ik heb geen financieel belang bij de effecten die in dit bericht worden genoemd).

Het geweldige oprichtingsverhaal van ReWalk Robotics

ReWalk Robotics heeft een zeer meeslepend verhaal – getint met droefheid. Dr. Amit Goffer, een elektrotechnisch ingenieur met een doctoraat in de natuurkunde, begon ReWalk in 2002 “nadat hij verlamd was geraakt door een ongeval”, vertelde CEO Larry Jasinski me in een interview in november 2015.

Goffer startte het bedrijf om zijn leven terug te krijgen en zijn technische talent uit te oefenen. “Simpel gezegd, hij wilde veel terugwinnen van wat hij had verloren door verlamd te raken. Hij zocht onafhankelijkheid, iets dat hij in bijna elke omgeving kon gebruiken en dat hij de hele dag kon dragen. [To that end, ReWalk created its] exoskelet voor dwarslaesie. We laten een persoon die vanaf de borst volledig verlamd is, lopen in de gemeenschap, op het werk, thuis of in ieder geval in het dagelijks leven.”

In september 2014 ging ReWalk naar de beurs voor $ 12 per aandeel – de verkoop van drie miljoen aandelen voor een waarde van $ 136 miljoen. Aangepast voor een omgekeerde aandelensplitsing van 25 of 1 april 2019 (die bijvoorbeeld 100 aandelen zou omzetten in vier), is de aandelenkoers van ReWalk de afgelopen zeven jaar gedaald van $ 775 naar $ 2 per aandeel.

Buiten bereik van verwachtingen en klauteren om verwijdering uit de lijst te voorkomen

In de vijf jaar sinds ik Jasinski voor het eerst interviewde, zijn de inkomsten van ReWalk grotendeels gedaald – van $ 5,5 miljoen in 2016 naar $ 7,8 miljoen in 2017 voordat ze gestaag daalden tot $ 4,4 miljoen in 2020.

ReWalk is creatiever en succesvoller geweest in het aantrekken van kapitaal dan in het ontwikkelen van producten die het marktaandeel en de inkomsten vergroten.

Bijvoorbeeld in Augustus, 2016, ReWalk voorspelde een omzet voor het jaar tussen $ 6,2 miljoen en $ 7 miljoen op basis van een programma dat veel klanten zou omzetten van een aankoopprijs van $ 77.500 voor zijn exoskeletten naar een huurovereenkomst van $ 3.000 per maand waarvoor het hoopte verzekeringen aan te trekken bedrijven die de kosten zouden dekken.

Helaas viel de omzet van $ 5,5 miljoen van ReWalk 17% lager dan het middelpunt van de omzetprognose voor 2016. Maar het bedrijf was optimistisch dat een combinatie van een kredietlijn van $ 20 miljoen tegen een rentetarief van 10,75% en extra aandelenverkopen het bedrijf in stand zou houden ondanks een cashburn-percentage van $ 28 miljoen in het jaar eindigend in juni 2016.

In november hoopte ReWalk kapitaal aan te trekken door investeerders te overtuigen om maximaal 3.250.000 eenheden te kopen – één gewoon ReWalk-aandeel en 0,75 van een warrant om één gewoon aandeel te kopen met een uitoefenprijs van $ 4,75 – tegen $ 3,75 per stuk.

Dit was teleurstellend voor beleggers en in december 2016 deelde Nasdaq ReWalk mee dat het in strijd was met de minimale marktkapitalisatievereiste van $ 50 miljoen om zijn notering te behouden – waardoor ReWalk zes maanden de tijd kreeg om weer aan de eisen te voldoen.

In november 2018 kondigde ReWalk aan dat het opnieuw een bericht van Nasdaq had ontvangen dat het niet had voldaan aan een lagere marktkapitalisatievereiste van $ 35 miljoen of ten minste $ 2,5 miljoen aan eigen vermogen.

In februari 2019 rondde ReWalk een vervolgaanbieding af en twee maanden later sloot het een directe aandelenuitgifte en een onderhandse plaatsing van warrants af om zijn gewone aandelen te kopen. In maart 2019 deed ReWalk een omgekeerde aandelensplitsing van 25:1.

Dat werkte allemaal. In april 2019 besloot de Nasdaq dat ReWalk weer voldeed aan de eis van $ 2,5 miljoen aan aandelennotering.

In maart 2020 was de beursgang opnieuw in gevaar. Dat was het moment waarop Nasdaq ReWalk op de hoogte bracht dat de aandelenkoers de afgelopen 30 dagen onder de $ 1 was gedaald en dat het bedrijf tot september 2020 had om de aandelenkoers gedurende 10 opeenvolgende werkdagen boven de $ 1 te krijgen.

De volgende maand begonnen ReWalk-aandelen te handelen boven $ 1 per aandeel en sindsdien zijn ze daar gebleven.

Zwakke financiële vooruitzichten

De laatste financiële resultaten van ReWalk vertoonden dalende inkomsten. In het bijzonder daalde de omzet van ReWalk in het tweede kwartaal met 17,6% tot $ 1,4 miljoen aan inkomsten, voornamelijk als gevolg van minder verkochte eenheden van zijn Personal 6.0-product in Europa, vertelde CFO Ori Gon aan investeerders in de conferentiegesprek.

Ik kan geen voorspellingen of richtlijnen voor ReWalk vinden. Jasinski is echter optimistisch over de toekomst van het bedrijf. In een interview van 21 september met TWST, benadrukte hij de vraag in Duitsland, waar “hun dekking het meest compleet is”.

Hij ziet ook potentieel in de VS vanwege wat hij zei is een “nationale dekkingsbeleid met de VA. Veteranen in de Verenigde Staten hebben dus toegang tot deze producten.” In de komende 12 maanden verwacht hij een contract te ondertekenen met het Center for Medicare Services (CMS) met een vastgestelde prijs en categorie.

Hij schrijft de trage marktintroductie toe aan de noodzaak om mensen voor te lichten en te beslissen hoe ze wat hij beschouwt als ‘een ontwrichtende technologie’ kunnen gebruiken. Hij is ook optimistisch dat gebruikers en medische betalers door Covid-19 de waarde inzien van het vanuit huis kunnen beheren en verbeteren van de gezondheid.

Om zeker te zijn, loopt het bedrijf geen direct gevaar om zonder geld te komen te zitten. Na meer dan verdrievoudiging van zijn kassaldo in het eerste kwartaal van 2021, eindigde ReWalk – dat in het tweede kwartaal $ 3,2 miljoen aan contanten uit operaties verbruikte – juni 2021 met ongeveer $ 64 miljoen in contanten.

Dus waarom matcht ReWalk de optimistische woorden van Jasinski niet met een stijgende omzetprognose?

Invallende korte rente

Omdat er deze maand geen marktbewegend nieuws bij de SEC is ingediend, is het moeilijk in te zien waardoor de ReWalk-aandelen deze week met 56% zijn gestegen. InvestorPlace schrijft de stijging toe aan “een short squeeze” [prompted by] een typisch geval van handelaren op sociale media die samenkomen om de aandelen omhoog te duwen.”

Zeker, een poster op Twitter was dolblij met het uitknijpen van shortsellers. SmartRocketTrades @SmartTradesWin tweette: “$RWLK ReWalk Robotics kijkt toe hoe de shorts worden verbrand” op 21 september, de dag dat de aandelen bijna verdubbelden tot $ 2,59.

Er is echter zeer weinig korte interesse in ReWalk-aandelen. Volgens de Wall Street Journal, daalde de korte rente met ongeveer 50% tot slechts 0,26% van de float op 15 september.

Dus hoe kan een hectische shortdekking de stijging van zijn voorraad verklaren?

Als beleggers aandelen kunnen kopen van bedrijven waarvan de inkomsten met meer dan 100% per jaar groeien, waarom zouden ze dan aandelen in ReWalk willen hebben?

Source link

Zakelijk