Fosun van Chinese miljardair Guo Guangchang voegt Duitse private bank toe aan wereldwijd netwerk

Fosun van Chinese miljardair Guo Guangchang voegt Duitse private bank toe aan wereldwijd netwerk

Een bedrijf dat wordt gecontroleerd door een van China’s bekendere miljardairs, heeft een Duitse particuliere bank gekocht, wat zijn internationale zakelijke voetafdruk vergroot.

Hauck & Aufhäuser, een dochteronderneming van Fosun International, met hoofdkantoor in Shanghai, heeft de Duitse private bank Bankhaus Lampe gekocht in een beweging die de ambities van Fosun in de wereldwijde financiële dienstverlening bevordert, zei Fosun in een verklaring op vrijdag.

“De overname heeft een nieuwe groeimotor gecreëerd voor het wereldwijde financiële ecosysteem van Fosun, vooral in de private banking-sector”, zegt Wilson Jin, senior vice-president en co-chief investment officer van Fosun International. Fosun, geleid door de Chinese miljardair Guo Guangchang, nam Hauck over. & Aufhäuser, of H&A, in 2016.

“Beschouwd als de ‘parel’ op de kroon van vermogensbeheer, verbindt private banking niet alleen bedrijven en particulieren, maar brengt het tegelijkertijd ook investeringsbankieren, vermogensbeheer, vermogensbeheer en andere belangrijke diensten samen, aldus de verklaring.

Fosun is ook eigenaar van of investeert in Fidelidade in Portugal, PeakRe in Hong Kong en de AmeriTrust Group in de VS, naast andere financiële dienstverleners in binnen- of buitenland. In 2017 nam H&A Sal over. Oppenheim jr. & Cie. Luxembourg SA en Oppenheim Asset Management Services S.à rl. H&A verwierf in 2019 een meerderheidsbelang in Irish Crossroads Capital Management.

De nieuwe fusie, die een instelling creëert met meer dan 200 miljard euro aan activa en administratie, is goedgekeurd door financiële regelgevende instanties, waaronder de Europese Centrale Bank en de Duitse federale financiële toezichthoudende autoriteit, zei H&A op 1 oktober. worden genoemd Hauck Aufhäuser Lampe en hebben 1.300 medewerkers. Fosun heeft niet gezegd wat H&A voor Bankhaus Lampe heeft betaald.

In Duitsland is Fosun mede-investeerder in fabrikant van composietonderdelen Koller, leverancier van flexibele automatische productielijnoplossingen FFT en fast fashion merk Tom Tailor. Fosun Pharmaceutical, de farmaceutische tak van Fosun International, werkt samen met het Duitse BioNTech aan zijn COVID-19-vaccin in China.

Fosun, opgericht in 1992, is door de jaren heen een van China’s meest actieve internationale investeerders geweest in bedrijven variërend van Club Med tot Lanvin.

Guo is vandaag $ 5,7 miljard waard op de Forbes Real-Time Billionaires List. Fosun International staat op nummer 459 op de Forbes Global 2000-lijst van 2021.

Zie gerelateerde berichten:

Handel wereldwijd: Fosun’s Guo Guangchang over lessen uit de Covid-19-pandemie

Club Med-eigenaar Fosun Tourism zegt dat het verlies in de eerste helft groter is geworden

@rflannerychina

Source link

Zakelijk