Filippijnse tycoon Lucio Tan’s MacroAsia start virtuele keuken terwijl cateraar aan boord grotere verliezen boekt

Filippijnse tycoon Lucio Tan’s MacroAsia start virtuele keuken terwijl cateraar aan boord grotere verliezen boekt

MacroAsia Corp.– gecontroleerd door miljardair Lucio Tan – heeft virtuele keukendiensten gelanceerd om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar voedselleveringen, aangezien de cateraar aan boord steeds grotere verliezen lijdt te midden van de heersende reisbeperkingen om de pandemie in te dammen.

Door zich te richten op de virtuele keuken, kan het bedrijf onderbenutte capaciteit aanboren in zijn keukens aan boord, die minder maaltijden serveren en minder mensen reizen te midden van Covid-19-beperkingen.

“Met extra capaciteit die beschikbaar is gesteld voor voedselproductie, vooral met de nieuwe voedselcommissaris buiten de luchthaven, is de groep begonnen met het vestigen van zijn voetafdruk als een virtuele keuken voor institutionele klanten en voedselmerken”, zei MacroAsia vrijdag in een verklaring aan de Filippijnse beurs.

Het virtuele keukenbedrijf – ook wel genoemd als MAC Chefs Depot-zal in de tweede helft van het jaar inkomsten gaan bijdragen na het aantrekken van grote klanten aan het einde van het tweede kwartaal. Volgens de website van MAC Chefs Depot kan de groep tot 70.000 maaltijden bereiden in zijn drie keukens.

MacroAsia, dat ook grondafhandelingsdiensten levert op Filippijnse luchthavens, is zwaar getroffen door de pandemie. Het nettoverlies van het bedrijf nam met 9,4% toe tot 524,4 miljoen pesos ($ 10,4 miljoen) terwijl de bruto-inkomsten met 46% daalden tot 876 miljoen pesos.

“De managementteams van de luchtvaartservicebedrijven binnen de groep hebben maatregelen genomen om contant geld te besparen en kosten te beheersen om het hoofd te bieden aan de daaruit voortvloeiende crisis en de neergang van het bedrijfsleven”, aldus MacroAsia. “Het bedrijfsherstel van de luchtvaartservice-eenheden zal het spoor volgen van de luchtvaart- en toerisme-industrie die zullen profiteren van de versoepeling van de quarantaine- en reisbeperkingen in het land en elders.”

Naast MacroAsia is Tan ook de controlerende aandeelhouder van Philippine Airlines, dat een herstructureringsplan voorbereidt om de verlieslatende nationale luchtvaartmaatschappij nieuw leven in te blazen. In juni verleende Tan een overbruggingslening aan PAL toen de luchtvaartmaatschappij dieper in het rood zakte, met een record nettoverlies van 73 miljard pesos voor heel 2020.

Tan – die in 1995 naar voren kwam als de controlerende aandeelhouder van PAL toen hij werd benoemd tot voorzitter – herwon in 2014 de controle over PAL nadat hij het controlerend belang van San Miguel Corp. in de luchtvaartmaatschappij had gekocht. Met een nettowaarde van $ 3,3 miljard was Tan, 86, de op twee na rijkste persoon in de Filippijnen op de World’s Billionaires List die in april werd gepubliceerd. Zijn zakenimperium omvat tabak, sterke drank, banken en eigendommen.

Source link

Zakelijk