Filippijnse tycoon Enrique Razon’s ICTSI om tot $ 775 miljoen obligaties terug te kopen naarmate de winst stijgt

Filippijnse tycoon Enrique Razon’s ICTSI om tot $ 775 miljoen obligaties terug te kopen naarmate de winst stijgt

International Container Terminal Services Inc. (ICTSI) – gecontroleerd door miljardair Enrique Razon, Jr. – zal tot $ 775 miljoen obligaties terugkopen om zijn schuldenprofiel te beheren, aangezien de winstgroei van de havenexploitant versnelt te midden van een herstel van de wereldhandel.

Het bedrijf zei Maandag keurde de raad van bestuur de voorgestelde terugkoop goed van maximaal $ 400 miljoen aan senior gegarandeerde eeuwigdurende kapitaaleffecten van 5,875% en maar liefst $ 375 miljoen van 4,875% senior gegarandeerde eeuwigdurende kapitaaleffecten door haar dochteronderneming Royal Capital BV, een speciale entiteit gevestigd in de Nederland.

Afzonderlijk zei ICTSI dat haar dochteronderneming ICTSI Treasury BV, een andere speciale entiteit gevestigd in Nederland, nieuwe senior notes zal uitgeven die worden gegarandeerd door het Filippijnse bedrijf. Het maakte niet bekend welk bedrag het van plan is op te halen met de uitgifte van nieuwe obligaties.

ICTSI start het terugkoopprogramma nu de Filippijnse havengigant robuuste winsten rapporteerde in de negen maanden eindigend in september, met een nettowinst die met 73% steeg tot $ 316,4 miljoen ten opzichte van een jaar geleden toen de wereldhandel verbeterde in Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten Oost en Afrika.

“Dit is buitengewoon bemoedigend, en de robuuste financiële positie van het bedrijf biedt een basis om kapitaaluitgaven volledig te financieren via onze sterke kasstromen en om ICTSI duurzaam te laten groeien ten behoeve van al onze belanghebbenden”, aldus Razon, voorzitter en president van ICTSI, in uitspraak. “We blijven ons ervan bewust dat de pandemie voor uitdagingen blijft zorgen in onze sector. We hebben een goed momentum om verdere gedisciplineerde groei te realiseren en we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Het bedrijf heeft dit jaar $ 250 miljoen gereserveerd voor uitbreidingsplannen op de Manila International Container Terminal en voor havens in Melbourne, Australië, Congo en Nigeria.

ICTSI zei dat de bruto-inkomsten uit havenactiviteiten met 24% stegen tot $ 1,4 miljard ten opzichte van een jaar eerder, aangezien het vrachtvolume in de periode met 11% toenam tot 8,3 miljoen eenheden van twintig voet equivalent. De inkomsten werden ook gestimuleerd door hogere tarieven op bepaalde terminals, samen met bijdragen van nieuwe havens en nieuwe rederijklanten, voegde het eraan toe.

Razon’s grootvader begon het bedrijf met een haven in Manilla in 1916, en zijn vader herbouwde het na de Tweede Wereldoorlog. Razon heeft het bedrijf wereldwijd laten groeien door aanwezig te zijn in havens in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Europa en Latijns-Amerika.

Razon, 61, stond op nummer 3 op de lijst van de 50 rijkste van de Filippijnen die in september werd gepubliceerd. Met een nettowaarde van $ 5,8 miljard heeft hij ook belangen in stroomopwekking, watervoorziening en gaming.

Source link

Zakelijk