Filippijnse tycoon Andrew Tan’s Megaworld bouwt $ 1,9 miljard zakendistrict ten noorden van Manilla

Filippijnse tycoon Andrew Tan’s Megaworld bouwt $ 1,9 miljard zakendistrict ten noorden van Manilla

Megawereld– gecontroleerd door miljardair Andrew Tan – zei woensdag dat het 98 miljard pesos ($ 1,9 miljard) zal investeren om een ​​voorstedelijk zakendistrict te bouwen in de provincie Bulacan, ongeveer 26 kilometer ten noorden van de Filippijnse hoofdstad Manilla.

Om Northwin Global City te gaan heten, zei Megaworld dat het het project de komende 15 tot 20 jaar zal bouwen op een terrein van 85 hectare in de Bulacan-gemeenten Marilao en Bocaue. De geïntegreerde gemeente zal een commercieel district, hoogbouwflatgebouwen, hotels, winkelcentra, commerciële gebouwen voor gemengd gebruik, scholen en ultramoderne kantoortorens omvatten.

De gemeente is strategisch gelegen nabij de aanstaande mega internationale luchthaven die wordt gebouwd door San Miguel van miljardair Ramon Ang in Bulacan en bereikbaar is via de North Luzon Expressway. Gezien de nabijheid van Metro Manila, wordt verwacht dat multinationals hun kantoren zullen vestigen in Northwin Global City, zei Kevin Tan, Chief Strategy Officer van Megaworld in een verklaring.

“Onze visie om een ​​echt modern en wereldwijd zakendistrict voor Bulacan te hebben, wordt werkelijkheid”, zegt Tan, de oudste zoon van de oprichter en voorzitter van Megaworld, Andrew Tan.

Northwin Global City zal voorzien zijn van voorzieningen zoals LED-straatverlichting op zonne-energie, ondergronds bekabelingssysteem, glasvezelnetwerk voor snelle internettoegang, fietspaden, overstromingspreventiesystemen, intermodale transportterminal en andere duurzame infrastructuur voor mobiliteit en connectiviteit. Megaworld zei dat het ook 40% van de volledige ontwikkeling van de township zal toewijzen aan groene en open ruimtes.

Megaworld, dat meer dan 30 jaar geleden door Tan’s vader werd opgericht, heeft in de afgelopen twee decennia 26 geplande townships op de Filippijnen ontwikkeld. Met een nettowaarde van $ 2,6 miljard stond de oudere Tan, 69, op nummer 8 toen de lijst van de 50 rijkste van de Filippijnen vorige maand werd gepubliceerd. Tan, de zoon van een fabrieksarbeider, bouwde zijn fortuin op door grote appartementencomplexen rond Manilla te ontwikkelen en heeft nu een zakenimperium dat zich uitstrekt over eten, drinken, gamen en onroerend goed.

Source link

Zakelijk