FedEx-aandelen zijn in een maand met 8% gedaald, maar zal de daling doorzetten?

FedEx-aandelen zijn in een maand met 8% gedaald, maar zal de daling doorzetten?

De aandelenkoers van FedEx (NYSE: FDX) is de afgelopen eenentwintig handelsdagen met meer dan 8% gedaald, en het is slechts 8% gestegen tot nu toe, vergeleken met een stijging van 19% voor de bredere S&P500-index. Terwijl het bedrijf in het vierde kwartaal van 2021 een in-line kwartaalprestatie rapporteerde, daalde de FDX-aandeel nadat zijn peer – UPS – zijn Q2-cijfers rapporteerde met een daling van de verzendingen over land, een statistiek die de inkomsten voor zowel FedEx als UPS sinds het begin van de pandemie, omdat mensen thuis bleven en goederen online bestelden. Maar nu meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking volledig is gevaccineerd, openen de economieën zich en beginnen mensen zich erop uit te trekken, wat een impact heeft op het totale grondtransportvolume. Beleggers vrezen nu dat als deze trend zich zou voortzetten, dit van invloed kan zijn op de algemene winstgroei van deze bedrijven.

Maar nu het FDX-aandeel de afgelopen maand met -8,5% is gestegen, zal het zijn neerwaartse traject voortzetten of is er een stijging op handen? Afgaand op historische prestaties, is er: een goede kans op een stijging van de FDX-aandelen de komende maand. Van de 244 gevallen in de afgelopen tien jaar dat FDX-aandelen eenentwintig dagen met -8,5% of meer daalden, resulteerden 163 ervan in een stijging van het FDX-aandeel in de daaropvolgende periode van één maand (eenentwintig handelsdagen). Dit historische patroon weerspiegelt 163 van de 244, of ongeveer 67% kans op een stijging van de FDX-aandelen in de komende maand. Zie onze analyse op Kans op stijging FedEx-aandelen voor meer details.

Berekening van ‘Event Probability’ en ‘Chance of Rise’ met behulp van gegevens van de afgelopen tien jaar

  • Na een beweging van -1,3% of meer over een periode van vijf dagen, steeg het aandeel in 59% van de gevallen in de volgende vijf dagen.
  • Na een beweging van -0,9% of meer over een periode van tien dagen, steeg het aandeel in 58% van de gevallen in de volgende tien dagen
  • Na een beweging van -8,5% of meer over een periode van eenentwintig dagen, steeg het aandeel in 67% van de gevallen in de volgende eenentwintig dagen.

Voorspel gemiddeld rendement op FedEx-aandelenrendement: AI voorspelt FDX-gemiddelde en buitensporig rendement na een daling of stijging

FedEx Stock Return (recente) vergelijking met peers en S&P500

  • Vijfdaagse retour: UPS hoogste op 1,2%; AMZN laagste op -2,8%
  • Tiendaags rendement: XPO hoogste op 3,8%; AMZN laagste op -4,6%
  • Twenty-One Days Return: SPY hoogste op 1,9%; XPO laagste op -38%

We blijven geloven dat FedEx een aantrekkelijke keuze blijft op het huidige niveau van ongeveer $ 270. Hoewel de bezorgdheid over dalende grondzendingen terecht is, was het niet verrassend, en we zijn van mening dat, ondanks de dalingen op korte termijn, de totale grondtransportvolumes waarschijnlijk hoger zullen blijven in vergelijking met de pre-pandemische niveaus. Als zodanig kunnen beleggers de recente dips gebruiken als koopkans voor langetermijnwinsten.

Hoewel FDX-aandelen hogere niveaus kunnen zien, heeft 2020 veel prijsdiscontinuïteiten gecreëerd die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is Edison International versus FedEx.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk