Fed richt zich op afbouw en laat rentetarieven voor nog een dag

Fed richt zich op afbouw en laat rentetarieven voor nog een dag

Belangrijkste leerpunten:

  • Uber lijkt Lyft te vangen als chauffeurs terugkeren uit pandemie
  • De Fed richt zich op het afbouwen en laat de rentetarieven staan ​​voor een latere dag
  • Small-Cap-aandelen stuwen naar nieuwe hoogtepunten met hulp van gezondheidszorg

    SBRA

Aandelenindexfutures zijn een beetje vlak voor de opening, aangezien investeerders misschien willen voortbouwen op de rally van woensdag. De Fed leidde tot rally’s in de belangrijkste indices nadat ze haar afbouwplannen voor november en december had geschetst. Vandaag trekken de winstaankondigingen opnieuw de aandacht.

Veel investeerders zullen Uber’s (UBER

UBER
) winstaankondiging vandaag vanwege de toon gezet door Lyft (LYFT

LYFT
) gisteren. Lyft steeg meer dan 8% op beter dan verwachte winsten. Uber heeft gemeld dat het een toename van chauffeurs ziet die terugkomen naarmate de zorgen over COVID-19 afnemen. Dit kan een goed teken zijn voor het bedrijf wat betreft het winstpotentieel en het is een ander goed teken dat de economie weer normaal wordt.

Na de sluiting van vandaag, Square

SQ
(SQ) maakt winst bekend. Ondanks dat het een betalingsbedrijf is, biedt Square onder TIDAL ook muziekabonnementen aan in 56 landen. TIDAL heeft onlangs een deal gesloten met Tesla

TSLA
(TSLA) om muziek te leveren in Tesla-voertuigen.

Met het nieuws en de opwinding van de Fed hebben beleggers misschien gemist dat de VIX (Cboe Volatility Index) langzaam is gedaald tot 15. Veel beleggers zien dit als een bullish signaal voor aandelen. Beleggers moeten er echter voor zorgen dat ze niet in slaap worden gesust. Markten bewegen niet in een rechte lijn en er zijn veel problemen waar de markt nog mee te maken heeft.

Fed-overzicht

De belangrijkste indices waren woensdag gemengd vóór de aankondiging van de Fed (Federal Open Market Committee). De Russell 2000 (RUT) wachtte echter niet op de Fed en brak uit de sleur van negen maanden door de weerstand te doorbreken en een nieuwe recordhoogte te creëren. Veel beleggers kunnen dit zien als een teken dat het sentiment steeds bullish wordt. Na de aankondiging, de S&P 500 (SPX), Dow Jones Industrial Average ($DJI) en Nasdaq

NDAQ
(COMP:GIDS) steeg en creëerde nieuwe all-time highs.

De aankondiging van de Fed kwam voor het grootste deel zoals verwacht binnen met plannen om af te bouwen door de obligatie-aankopen met $ 15 miljard per maand voor november en december te verminderen. In dat tempo zouden de stimuleringsinspanningen van de Fed rond juni 2022 worden stopgezet. De Fed zei echter wel flexibel te zijn door de aankopen naar behoefte te versnellen of te vertragen.

De aankondiging ging niet over renteverhogingen, en Fed-voorzitter Jerome Powell besloot zich in zijn persconferentie na de aankondiging te concentreren op het afbouwen en niet op het renteprobleem. Ondanks zijn ontwijking, schatten de Fed-fondsenfutures momenteel een kans van ongeveer 50% op een renteverhoging in juni 2022 in en een kans van meer dan 90% op een renteverhoging tegen december 2022.

Small-Cap waarschuwingen: Als we kijken naar de top 20 aandelen in de Russell 2000 (RUT) na de sluiting van woensdag, is het belangrijk erop te wijzen dat er hier een paar aandelen zijn die de resultaten kunnen vertekenen. iRhythm (IRTC) steeg bijvoorbeeld met 59% met de publicatie van de Medicare Physician Fee Schedule-kalender voor 2022.

Maar dit is een soort MO voor veel beleggers in small-capaandelen. Kleinere bedrijven zijn over het algemeen gevoeliger voor een enkel nieuwsbericht omdat ze afhankelijk zijn van een of twee belangrijke producten. Dit betekent dat ze snel kunnen stijgen bij positief nieuws zoals winst of fusies, maar ook snel kunnen dalen bij tegenvallend nieuws. Om deze redenen kiezen veel beleggers ervoor om small-caps te vermijden in economisch twijfelachtige tijden.

Small-Cap-waarnemingen: Een andere observatie van deze groep is dat woensdag een goede dag was voor small-cap Health Care-aandelen. Een snel overzicht van deze aandelen bracht aan het licht dat velen van hen profiteerden van positieve winstaankondigingen of nieuws rond de Medicare-kalender. Het feit dat deze aandelen zijn gestegen, suggereert dat de markt deze ontwikkelingen als goede fundamentele veranderingen voor de onderliggende bedrijven beschouwt.

Small-Cap-prestaties: Op de lange termijn presteerden small-caps doorgaans beter dan large- en mid-capaandelen. Ze zijn echter ook vaak volatieler. Dit betekent dat small-capaandelen vaak grote schommelingen naar boven en naar beneden hebben. Met behulp van de thinkorswim®-vergelijkingsindicator, die teruggaat tot het jaar 2000, heeft de Russell 2000 462% geretourneerd, de Russell 3000 (RUA) mid-cap-index 294% en de S&P 500 253%.

De rit over de afgelopen 22 jaar is heel anders vanwege de volatiliteit in de kleinere bedrijven. Daarom is diversificatie over activaklassen een goed idee; het stelt beleggers in staat te profiteren van potentiële groei in kleinere aandelen met minder risico. In het verleden behaalde resultaten van een effect of index zijn natuurlijk geen garantie voor toekomstige resultaten of succes, en assetallocatie en diversificatie sluiten het risico op beleggingsverliezen niet uit. Het is ook niet mogelijk om rechtstreeks in een index te beleggen.

TD Ameritrade®-commentaar alleen voor educatieve doeleinden. Lid SIPC.

Source link

Zakelijk