Fed onthult ‘strenge nieuwe regels’ die de aandelentransacties van centrale banken aan banden leggen na spraakmakend ontslag

Fed onthult ‘strenge nieuwe regels’ die de aandelentransacties van centrale banken aan banden leggen na spraakmakend ontslag

bovenlijn

De Federal Reserve heeft donderdag nieuwe regels aangekondigd voor de investeringen en transacties door functionarissen van de centrale bank, waarbij de aankoop van individuele effecten wordt verboden slechts enkele weken nadat de presidenten van twee van de regionale banken van de Fed hun posities hebben neergelegd te midden van controle op hun handelsactiviteiten tijdens de pandemie .

Belangrijkste feiten

Als gevolg van de nieuwe regels, zullen Fed-beleidsmakers en hoger personeel, inclusief bestuursleden, worden uitgesloten van het kopen van individuele effecten, inclusief aandelen en obligaties, het aanhouden van beleggingen in effecten van agentschappen, zoals schatkistpapier, en het aangaan van derivatencontracten.

Ambtenaren zullen 45 dagen van tevoren op de hoogte moeten worden gesteld voordat ze effecten kopen of verkopen “om zelfs de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen”, aldus de Fed.

Ze moeten ook voorafgaande goedkeuring krijgen om effecten te verhandelen en hun beleggingen minstens een jaar aan te houden.

Hoewel de Fed niet specifiek verwees naar de pandemische aandelentransacties die aangewakkerd Er werd vorige maand veel kritiek geuit op het specificeren dat ambtenaren geen investeringen meer mogen kopen of verkopen tijdens perioden van “verhoogde stress op de financiële markten”.

De regels zullen ook vereisen dat Fed-presidenten financiële transacties binnen 30 dagen openbaar maken, zoals al wordt vereist door bestuursleden en hoger personeel.

De Fed, die niet onmiddellijk reageerde op Forbes‘ verzoek om commentaar, zei dat de nieuwe beperkingen de komende maanden zullen worden opgenomen in de regels en het beleid van de Fed.

Cruciaal citaat

“Deze strenge nieuwe regels leggen de lat hoog om het publiek dat we bedienen te verzekeren dat al onze hoge functionarissen een vastberaden focus behouden op de publieke missie van de Federal Reserve”, zei Jerome Powell, voorzitter van de raad van bestuur van de Federal Reserve, in een verklaring.

Sleutelachtergrond

Eric Rosengren en Robert Kaplan, de voormalige presidenten van respectievelijk de Federal Reserve Banks van Boston en Dallas, kondigden vorige maand op dezelfde dag hun pensionering aan, weken nadat ze onder de loep werden genomen vanwege de handel in individuele aandelen tijdens de pandemie. Terwijl Rosengren gezondheidsproblemen aanhaalde voor zijn vervroegde pensionering, erkende Kaplan dat de “recente focus” op zijn financiële onthullingen “een afleiding” voor de Fed dreigde te worden. Transacties die in februari 2020 zijn gedaan door de vicevoorzitter van de Federal Reserve, Richard Clarida, hebben ook: geconfronteerd kritiek. Na de onthullingen gaf Powell opdracht tot een ingrijpende herziening van de regels voor transacties van Fed-functionarissen. “Zelfs als het zo lijkt te zijn dat deze transacties in overeenstemming waren met de bestaande regels, zegt dat alleen maar dat het probleem de regels en de praktijken zijn, en dat de openbaarmaking moet worden verbeterd”, zei Powell vorige maand in een getuigenis van het congres.

hoofdcriticus

“De rapporten van deze financiële activiteit … weerspiegelen een afschuwelijk oordeel van deze functionarissen en een houding dat persoonlijk winstbejag belangrijker is dan het vertrouwen van het Amerikaanse volk in de Fed”, schreef senator Elizabeth Warren (D-Mass.) in een brief eerder deze maand aan de Securities and Exchange Commission, waarin het bureau werd aangespoord om een ​​onderzoek naar de transacties te starten. “Er is geen gerechtvaardigde ethische of financiële reden voor een overheidsfunctionaris om betrokken te zijn bij deze twijfelachtige marktmachinaties terwijl hij toegang heeft tot niet-openbare informatie en gezag over beslissingen die buitengewone gevolgen hebben voor de markten en de economie.” De SEC wil geen commentaar geven op het al dan niet starten van een onderzoek.

Verder lezen

Robert Kaplan, president van de Dallas Fed, treedt af na kritiek op de handel – uren nadat een collega van Boston is teruggetreden (Forbes)

Elizabeth Warren roept SEC op om ‘ethisch twijfelachtige’ transacties van Fed-functionarissen te onderzoeken (Forbes)

Source link

Zakelijk