Etherprijzen daalden vandaag onder $ 3.000 – wat nu?

Etherprijzen daalden vandaag onder $ 3.000 – wat nu?

Ether daalde vandaag met veel digitale activa en duwde lager nadat de markten op de laatste hadden gereageerd Aankondiging gemaakt door The People’s Bank of China (PBOC) dat het virtuele valuta verbood.

De centrale bank specificeerde dat het alle diensten had verboden die derivaten, ordermatching, tokenuitgifte en derivaten met virtuele valuta aanbieden, volgens CNBC.

“Overzeese virtuele valuta-uitwisselingen die internet gebruiken om diensten aan te bieden aan binnenlandse ingezetenen, worden ook beschouwd als illegale financiële activiteiten”, aldus de financiële instelling, volgens een door CNBC vertaalde tekst.

De aankondiging noemde specifiek zowel bitcoin als ether als virtuele valuta die dezelfde status hebben als wettig betaalmiddel. Het beschreef ze als illegaal en merkte op dat ze niet zijn uitgegeven door monetaire autoriteiten.

Cryptocurrencies reageerden scherp op dit nieuws, met bitcoin bijna 10% laten vallen in minder dan 4 uur en ether daalt 12,1% gedurende die tijd worden CoinDesk-gegevens weergegeven.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Verschillende marktwaarnemers wogen op deze situatie en gaven hun perspectief op het laatste nieuws van de PBOC.

“Dit is niet de eerste keer dat China digitale activa verbiedt en het zal niet de laatste zijn – het einde van de dag, de beweging die we vandaag op de markten zagen, was minder een verklaring over China dan een verklaring over hoeveel nieuwe investeerders er zijn zijn voor crypto”, zegt Pat White, medeoprichter en CEO van Bitgolf.

“Mensen die al een tijdje in crypto zitten, hebben gezien dat China 10 keer crypto verbiedt en hebben dit ingeprijsd in hun mentale modellen.”

Jesse Proudman, medeoprichter en CEO bij crypto robo-adviseur Makara, merkte ook op en verklaarde dat veel marktwaarnemers onaangedaan zullen zijn.

“Waar China waarschijnlijk een deugdsignalering is om de positie van de digitale yuan te versterken, erkent de rest van de wereld grotendeels dat ze deze uitspraken meerdere keren per jaar doen en dat er weinig tot geen actie volgt.”

Technische Analyse

Naast het bieden van perspectieven op de nieuwste bewegingen van de PBOC, hebben verschillende experts technische analyses geleverd, die enig licht werpen op de cruciale niveaus van ondersteuning en weerstand van ether.

“$ 3000 is uiteindelijk het belangrijkste niveau voor Ethereum, als zowel een psychologisch niveau als de top van het handelsbereik waar Ethereum van mei tot augustus vast zat”, zegt Scott Melker, een crypto-investeerder en analist die de gastheer is van De wolf van alle straten-podcast.

“Bulls willen dat dit niveau wordt vastgehouden als ondersteuning op de wekelijkse grafiek.”

Jason Lau, COO van cryptocurrency-uitwisseling Okcoin, bood een soortgelijk beeld en beschreef het niveau van $ 3.000 als de belangrijkste weerstand, omdat het eerder cruciale ondersteuning bood.

“ETH had een run van meer dan 40 dagen boven $ 3000 voorafgaand aan deze recente stap en een onvermogen om terug te vorderen, dat zou zeker een klap zijn voor het sentiment op korte termijn”, voegde hij eraan toe.

Verder merkte Lau op dat het niveau van $ 2.700, in de buurt van het 100-daags voortschrijdend gemiddelde, een belangrijke ondersteuning lijkt.

“Het nadeel is dat de voortschrijdende gemiddelden van 100d en 200d convergeren, en een daling onder beide ($ 2700 & $ 2600) zou ETH openen naar niveaus die sinds de zomer niet meer zijn gezien.”

David Keller, hoofdmarktstrateeg bij StockCharts.com, bood een vergelijkbaar perspectief.

“De plotselinge daling van Ether duwde de prijs terug naar de dieptepunten die eerder deze week waren vastgesteld in het bereik van $ 2.700 – $ 2.750,” verklaarde hij.

“Nadat we dit bereik deze week een paar keer hebben getest, hebben we dit bereik nu als een nieuw ondersteuningsniveau vastgesteld.”

“Vlak voor de daling van vandaag had Ether de weerstand opnieuw getest rond $3.100, en ging er kort boven naar $3.150 voordat het vanmorgen weer daalde,” merkte Keller op.

“We hebben nu een duidelijk handelsbereik met $ 2.700 – $ 2.750 aan de onderkant en $ 3.100 – $ 3.150 aan de bovenkant.”

“Een van deze niveaus zal de komende dagen hoogstwaarschijnlijk breken en ik verwacht dat de prijs zich in de richting van die uitbraak zal voortzetten.”

Proudman gaf ook commentaar op hoe het momentum van de digitale valuta op korte termijn kan worden bepaald.

“Dit weekend is van cruciaal belang – als we verdere consolidatie en een stijging zien, is de bull run weer begonnen; als we onder de $2.800 zakken, zien we mogelijk een neerwaartse druk tot $2.500.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk